Τοποθέτηση Μπαταρίας Νιπτήρα με απλά βήματα!

τοποθέτηση μπαταρίας νιπτήρα ο υδραυλικός

Κάνετε μόνοι σας την τοποθέτηση μπαταρίας νιπτήρα

Η τοποθέτηση μπαταρίας νιπτήρα είναι κάτι που μπορείτε να το καταφέρετε και μόνοι σας, αν έχετε λίγο χρόνο και υπομονή. Εκτός από τη νέα μπαταρία θα χρειαστείτε επίσης ένα γαλλικό κλειδί (ή καλύτερα γερμανικά κλειδιά στο κατάλληλο νούμερο), ένα σωληνωτό κλειδί και ένα δοχείο καθώς και κάνναβη ή τεφλόν. Τα συγκεκριμένα εργαλεία και υλικά μπορείτε να τα προμηθευτείτε εύκολα από μεγάλα σούπερ μάρκετ ή από τοπικά καταστήματα. Πριν λοιπόν αποφασίσετε να καλέσετε κάποιον υδραυλικό δοκιμάστε τα παρακάτω εύκολα βήματα.

1) Αφαίρεση παλιάς μπαταρίας νιπτήρα

  • Αν ο νιπτήρας είναι τοποθετημένος πάνω σε βάση επίπλου, τότε υπάρχει πρόσβαση στους διακόπτες παροχής και στην βάση της μπαταρίας. Αν όμως ο νιπτήρας έχει πόδι, τότε ίσως χρειαστεί να το αφαιρέσετε για να δουλέψετε καλύτερα. Στηρίζεται με δύο βίδες που αφαιρούνται εύκολα.
  • Απομονώνετε τη παροχή του νερού στον νιπτήρα, από τους διακόπτες που βρίσκονται κάτω από τον νιπτήρα. Κλείστε τους διακόπτες και του ζεστού και του κρύου νερού. Ανοίξτε και το ζεστό και το κρύο της βρύσης για να αδειάσει εντελώς το νερό που έχει απομείνει μέσα.
  • Τοποθετήστε το άδειο δοχείο κάτω από τους διακόπτες παροχής νερού. Μετά με προσοχή αρχίστε να ξεβιδώνετε τους εύκαμπτους σωλήνες (σπιράλ) με το γαλλικό κλειδί στο σημείο που συνδέονται με την μπαταρία, καθώς και στο σημείο που συνδέονται με τους διακόπτες. Εδώ χρειάζεται το δοχείο, γιατί θα αδειάσει και το νερό που περιέχεται στα σπιράλ.
  • Αφού απομακρύνετε τους εύκαμπτους σωλήνες ξεβιδώστε και αφαιρέστε το μάγουλο που βρίσκεται κάτω από τον νιπτήρα. Αυτό είναι που συγκρατεί τη μπαταρία πάνω στο νιπτήρα.
  • Τραβάτε προσεχτικά τη μπαταρία του νιπτήρα και την απομακρύνετε.

 

2) Τοποθέτηση νέας μπαταρίας νιπτήρα

  • Συνδέετε τους εύκαμπτους σωλήνες στη νέα μπαταρία νιπτήρα που έχετε αγοράσει.
  • Βάζετε τα εξαρτήματα στεγανότητας και μετά βιδώνετε τις βίδες στερέωσης πάνω στην μπαταρία.
  • Τοποθετείτε την μπαταρία στην θέση της πάνω στον νιπτήρα, περνώντας μέσα από το άνοιγμα τα σπιράλ. Προσέχετε η μπαταρία να έχει μπει στην σωστή της θέση.
  • Στο κάτω μέρος του νιπτήρα σφίγγετε με το κλειδί τα παξιμάδια στις βίδες στερέωσης.  Ελέγξτε ότι η μπαταρία έχει βιδωθεί σωστά και δεν μετακινείται, ώστε να μην έχετε διαρροές ή προκληθούν άλλες ζημιές κατά τη χρήση της.
  • Συνδέστε τους εύκαμπτους σωλήνες με τις δύο παροχές νερού, ζεστού και κρύου. Προσέχετε η παροχή του κρύου είναι στα δεξιά και η παροχή του ζεστού στα αριστερά.
  • Ανοίξτε τις παροχές του νερού και κάντε μια δοκιμή ότι όλα λειτουργούν σωστά.

Αν δείτε ότι κάτι δεν έχει πάει σωστά τότε με προσοχή ακολουθείστε ξανά τα βήματα από την αρχή. Από την άλλη αν δεν έχετε χρόνο για να κάνετε αυτή τη διαδικασία μπορείτε απλά να επικοινωνήσετε μαζί μας. Με οικονομικές τιμές ερχόμαστε άμεσα στον χώρο σας και σας εξυπηρετούμε!

Ο Υδραυλικός

Αν έχετε ανάγκη από υδραυλικό έλεγχο, επισκευή ή συμβουλές,

καλέστε άμεσα στο 698-80-54-006

ή στείλε μας ένα μήνυμα στο Facebook

ή στείλτε μας email

για να έρθουμε άμεσα στο χώρο σας και να δώσουμε λύση γρήγορα και οικονομικά στα υδραυλικά του χώρου σας.

Τον Υδραυλικό στηρίζει

Ο Μάστορας

Διαβάστε σχετικά ...