Κρυφές διαρροές; Μην τις αφήνετε χωρίς επισκευή

Πολύ συχνά συμβαίνει να παρατηρούμε φανερή υγρασία ή μούχλα σε τοίχους, δάπεδα και οροφές. Αυτό σημαίνει πως μάλλον υπάρχει μια διαρροή σε κάποιον από τους εσωτερικούς σωλήνες ύδρευσης ή αποχέτευσης, που πρέπει να διορθωθεί. Η συγκεκριμένη ζημιά καλό είναι να μην αφήνεται για καιρό χωρίς επιδιόρθωση, γιατί διαβρώνονται τα δομικά στοιχεία του κτιρίου. Επιπλέον δημιουργείται και ανθυγιεινό περιβάλλον, λόγω της υγρασίας.

Παλαιότερα, η διαδικασία απαιτούσε να σκαφτεί όλη η επιφάνεια, για να βρεθεί ακριβώς το προβληματικό σημείο και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σπατάλη χρόνου, περισσότερα έξοδα και φυσικά και την αναστάτωση που προκαλούσαν τα μπάζα στον χώρο.

Kάμερα υπερύθρων (θερμοκάμερα)

Η εξέλιξη της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια έχει εφοδιάσει με ωφέλιμα εργαλεία τα χέρια των τεχνικών και τέτοιες εργασίες γίνονται πια πολύ πιο σύντομα, πιο οικονομικά και χωρίς να χρειάζεται να γίνουν πολλά σκαψίματα.

Το συνεργείο του Ο Υδραυλικός διαθέτει ειδική κάμερα υπερύθρων (θερμοκάμερα) με την οποία μπορούμε να διαπιστώσουμε πού βρίσκεται ακριβώς το σημείο του σωλήνα ύδρευσης ή αποχέτευσης που έχει διαρροή. Έτσι σκάβουμε μόνο τοπικά για να διορθώσουμε τη βλάβη.

Η κάμερα “διαβάζει τις θερμοκρασίες” των αντικειμένων που βλέπει. Τα πιο ψυχρά αντικείμενα έχουν χρώμα μπλε-μωβ, ενώ τα πιο θερμά λευκο-κίτρινο και οι υπόλοιπες θερμοκρασίες φαίνονται με τα ενδιάμεσα χρώματα του φάσματος. Αν υπάρχει νερό σε κάποιο σημείο, τότε το σημείο αυτό φαίνεται χρωματισμένο μπλε στην εικόνα της κάμερας. Αυτό συμβαίνει γιατί οι επιφάνειες που είναι υγρές ψύχονται, λόγω της εξάτμισης του νερού. Διαβάστε περισσότερα εδώ για την λειτουργία της θερμοκάμερας.

υγρασία διαρροή σωλήνα
Φανερά σημάδια υγρασίας σε γυψοσανίδα. Ακριβώς από πάνω υπάρχει μπάνιο.
θερμική κάμερα υδραυλικού έλεγχος διαρροής
Η ίδια περιοχή όπως την βλέπει η θερμική κάμερα. Το ακριβές σημείο της διαρροής φαίνεται με μπλε-μωβ χρώμα.

Η υπηρεσία ελέγχου διαρροής νερού σε σωλήνες ύδρευσης και αποχέτευσης με θερμοκάμερα έχει κόστος 100 ευρώ + ΦΠΑ.

Ο έλεγχος με θερμική κάμερα για κρυφές διαρροές, εκτός ορίων περιοχών που εξυπηρετούμε (θερμογραφία) έχει κόστος 140 € + ΦΠΑ*

*Δεκτή και η πληρωμή με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.

Τηλεφωνήστε μας στο 698-80-54-006

στείλτε μας μήνυμα στο facebook ή

στείλτε μας email, για να έρθουμε στον χώρο σας και να ελέγξουμε την διαρροή.