Διαρροή του σωλήνα αποχέτευσης

διαρροή αποχέτευσης

Η διαρροή σε σωληνώσεις αποχέτευσης έχει δυσάρεστα αποτελέσματα, τόσο όσον αφορά στην υγεία μας όσο και στην δομή του κτιρίου μας. Όταν ο χώρος μας κατακλύζεται από οσμές αυτές δεν μπορούν να υποφερθούν και τα λύματα αποτελούν εστίες μόλυνσης. Επίσης η εμφάνιση μούχλας εξαιτίας της υγρασίας επηρεάζει αρνητικά την υγεία μας. Όσον αφορά την κατάσταση του σπιτιού μας, η υγρασία προκαλεί διάβρωση στο χρώμα και στον σοβά της τοιχοποιίας και αν μείνει για καιρό προκαλεί και διάβρωση στον σιδερένιο οπλισμό του κτιρίου.

Για να επισκευαστεί το πρόβλημα της διαρροής πρέπει αρχικά να εντοπίσουμε που ακριβώς είναι το πρόβλημα. Αυτό μπορεί να γίνει με 2 τρόπους. Είτε με θερμική κάμερα , η οποία βάση της αλλαγής της θερμοκρασίας στο σημείο οπού υπάρχει η διαρροή, μπορεί και ανιχνεύει το ακριβές σημείο που υπάρχει το πρόβλημα. Ο δεύτερος τρόπος είναι με ενδοσκοπική κάμερα αποχέτευσης η οποία εισέρχεται μέσα στο σωλήνα και εντοπίζει το σημείο της σωλήνωσης που έχει ραγίσει ή σπάσει. Και οι δύο περιπτώσεις ανίχνευσης της διαρροής γίνονται χωρίς κανένα σκάψιμο.

Μετά τον εντοπισμό του προβλήματος, έρχεται η επισκευή. Και αυτή μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Ο πρώτος και παραδοσιακός τρόπος είναι να σκαφτεί το σημείο όπου έχει εντοπιστεί το πρόβλημα και να γίνει επισκευή ή αντικατάσταση του σωλήνα. Αυτό όμως προϋποθέτει ότι μετά την επισκευή, θα πρέπει να κλειστεί και να σοβατιστεί η τρύπα που έχει ανοιχτεί και πολύ πιθανό να βαφτεί ή να τοποθετηθούν πλακάκια που μπορεί να έχουν σπάσει.

Ο δεύτερος τρόπος και πιο σύγχρονος για να επισκευαστεί η διαρροή αποχέτευσης είναι η επισκευή του σωλήνα εσωτερικά. Ειδικό μηχάνημα εισέρχεται μέσα στον σωλήνα και τον επενδύει με εποξική ρητίνη, στο σημείο που έχει σπάσει ή ραγίσει. Η εποξική ρητίνη είναι ένα πολύ ανθεκτικό υλικό, που πετυχαίνει πλήρη στεγανοποίηση του σωλήνα ΧΩΡΙΣ να χρειαστεί να σκάψουμε ή να προκαλέσουμε οποιαδήποτε ζημία στους τοίχους ή το δάπεδο. Όλες οι λεπτομέρειες για αυτή την μέθοδο είναι εδώ.

Επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο Youtube για να γνωρίσετε όλες τις σύγχρονες μεθόδους επισκευής σωλήνων που εφαρμόζουμε.

Τον Υδραυλικό στηρίζει

Ο Μάστορας

Διαβάστε σχετικά ...

Αφήστε μια απάντηση