Πότε χρησιμοποιούμε την κάμερα αποχέτευσης;

Η κάμερα αποχέτευσης είναι ένα σύγχρονο εργαλείο ενδοσκόπησης των σωληνώσεων της αποχέτευσης, ώστε να εντοπίζουμε τις αιτίες που δεν λειτουργεί σωστά το αποχετευτικό δίκτυο. Πρόκειται για την πλέον σύγχρονη μέθοδο τεχνικού ελέγχου και αποκατάστασης βλαβών στην αποχέτευση και στο σύστημα σωληνώσεων, γιατί εξασφαλίζουμε ένα γρήγορο, εύστοχο και κυρίως οικονομικό αποτέλεσμα, καθώς αποφεύγουμε άλλες μεγαλύτερες ζημιές.

κάμερα αποχέτευσης ο υδραυλικός

Πολύ συχνά συμβαίνει, να έχει βουλώσει η λεκάνη της τουαλέτας σας ή η κεντρική αποχέτευση της πολυκατοικίας σας και ενώ έχουμε προχωρήσει στην απόφραξη, το πρόβλημα να επανεμφανίζεται σύντομα. Οι αιτίες για αυτό το φαινόμενο μπορεί να είναι διάφορες:

-Όσον αφορά την λεκάνη σας, μπορεί το στόμιο να έχει φράξει από άλατα ή να έχει φράξει τη δίοδο ένα πλαστικό ή μεταλλικό αντικείμενο.

-Όσον αφορά την κεντρική αποχέτευση, μπορεί να έχει πάθει καθίζηση κάποιος σωλήνας, να υπάρχει κάποιο εμπόδιο επίσης που φράζει την δίοδο ή να έχουν εισχωρήσει ρίζες δέντρων στους σωλήνες.

Παλαιότερα, για να εντοπιστεί ακριβώς η αιτία και το σημείο της βλάβης απαιτούνταν χρόνος, επίπονη εργασία αλλά και σκαψίματα και ξηλώματα που αύξαναν πολύ το κόστος. Όμως όλα αυτά αποτελούν σήμερα παρελθόν και η εργασία διεκπεραιώνεται ταχύτατα και οικονομικότερα αφού η βλάβη εντοπίζεται άμεσα με την ειδική κάμερα αποχέτευσης που εισάγεται στις σωληνώσεις, αφού έχει προηγηθεί βέβαια μία τελευταία απόφραξη και καθαρισμός των σωληνώσεων.

 

Πώς λειτουργεί η κάμερα αποχέτευσης;

Η κάμερα αποχέτευσης διαθέτει μία εξαιρετικά εύκαμπτη ακόμη και για γωνίες 90 ° μοιρών κεφαλή, η οποία είναι εφοδιασμένη με 4 λαμπερά φώτα LED που δίνουν φωτεινότητα 125 LUX (0,5 m), και έχει καλώδιο μήκους 22 μέτρων με διάμετρο 8,5 χιλιοστά. Μετά την απόφραξη που όπως είπαμε γίνεται πρώτα, εισάγεται ή από την λεκάνη ή από τα σιφώνια στις σωληνώσεις αποχέτευσης.

Με την χρήση της ειδικής αυτής κάμερας έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα των συνθηκών μέσα στην αποχέτευση καθώς καταγράφεται σε βίντεο ή και σε φωτογραφίες η βλάβη. Το σύγχρονο αυτό μηχάνημα λύνει τα χέρια του υδραυλικού αφού από την έγχρωμη οθόνη παρακολουθούμε όλη τη διαδρομή της κάμερας μέσα στις σωληνώσεις. ‘Ετσι έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα και είμαστε σε θέση να βρούμε το ακριβές σημείο της βλάβης πριν προχωρήσουμε στην αποκατάσταση της ζημιάς, χωρίς να χρειάζονται σκαψίματα και μερεμέτια που σίγουρα ανεβάζουν το κόστος των εργασιών.

Πόσο χρεώνεται ο έλεγχος με την κάμερα αποχέτευσης;

 Η υπηρεσία ελέγχου της αποχέτευσης με κάμερα

έχει χρέωση 90 ευρώ + ΦΠΑ.

Δεκτές και οι πληρωμές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.

Τηλεφωνήστε μας στο 698-80-54-006

στείλτε μας μήνυμα στο facebook ή

στείλτε μας email, για να έρθουμε στον χώρο σας και να κάνουμε άμεσα τον έλεγχο.