αλλαγή μπαταρίας

Αλλαγή μπαταρίας: πότε και γιατί

Τελευταία ενημέρωση

Μπαταρίες: μήπως είναι καιρός να τις αλλάξετε;

Οι μπαταρίες νεροχύτη, νιπτήρα και λουτρού είναι ένα «αναλώσιμο υλικό» σε ένα σπίτι, που μετά από κάποια χρόνια χρειάζεται αλλαγή. Πριν προχωρήσετε στην αντικατάσταση μιας μπαταρίας καλό είναι να γνωρίζετε ότι οι μπαταρίες έχουν πλέον αλλάξει εποχή.
Η ενσωμάτωση νέων προηγμένων τεχνολογικά χαρακτηριστικών στην κατασκευή τους, έχει δώσει στις σύγχρονες μπαταρίες σημαντικά πλεονεκτήματα αναφορικά με την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας, αλλά και με την υγεία μας. Δείτε ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτά:

1. Ανάμειξη του νερού με αέρα

Οι σύγχρονες μπαταρίες, στις οποίες αναμειγνύεται αέρας στο νερό, έχουν κατανάλωση μειωμένη έως και 40%, χωρίς να επηρεάζεται η πυκνότητα της ροής του νερού. Έτσι, μειώνεται σημαντικά η ποσότητα που καταναλώνεται και τη διαφορά τη βλέπετε από τον πρώτο κιόλας λογαριασμό σας.
Επιπλέον, με την ανάμειξη του νερού με τον αέρα, το νερό της μπαταρίας δεν πέφτει με ορμή λόγω της πίεσης του δικτύου και δεν πιτσιλάει τόσο έντονα. Αλλά και η αίσθηση στο δέρμα είναι πολύ πιο ευχάριστη, ιδιαίτερα στα βρέφη και στα μικρά παιδιά, αλλά και στους μεγαλύτερους, καθώς κάνει το ντους πολύ πιο απολαυστικό.

2. Περιορισμός της ποσότητας του νερού που παραμένει στην μπαταρία

Οι σύγχρονες μπαταρίες «κρατούν» στο σώμα τους μικρότερη ποσότητα νερού σε σχέση με τις παλαιότερες μέχρι και 80%. Από το γεγονός αυτό προκύπτουν πολλαπλά οφέλη:
Πρώτον, το νερό που τρέχει φτάνει πολύ γρήγορα στην επιθυμητή θερμοκρασία, καθώς δεν χρειάζεται να αδειάσει η μπαταρία από το στάσιμο νερό και μετά να τρέξει το θερμότερο. Έτσι, αποφεύγεται η σπατάλη νερού αλλά και ενέργειας.
Δεύτερον, η περιορισμένη ποσότητα νερού που «κρατούν» οι σύγχρονες μπαταρίες έχει σημαντικά οφέλη και για την υγεία μας. Το στάσιμο νερό αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν βακτήρια και μύκητες. Περιορίζοντας στο ελάχιστο την ποσότητα του στάσιμου νερού περιορίζετε τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από τα βακτήρια και τους μύκητες.

Αν ενδιαφέρεστε για αλλαγή μπαταρίας του νεροχύτη, του νιπτήρα ή του μπάνιου σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας δώσουμε όσες διευκρινίσεις χρειάζεστε και να σας προτείνουμε την ιδανικότερη και οικονομικότερη λύση.

Σχετικά άρθρα