Μούχλα στο ταβάνι του μπάνιου

μούχλα στο ταβάνι του μπάνιου

Στο παρακάτω παράδειγμα εργασιών μας, αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με μούχλα στο ταβάνι του μπάνιου σε διαμέρισμα 2ου ορόφου. Αρχικά γίνεται ο έλεγχος για τον ακριβή εντοπισμό της αιτίας του προβλήματος. Οι τεχνικοί του συνεργείου μας έλεγξαν την τοιχοποιία με θερμική κάμερα, όπου και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει διαρροή νερού από την αποχέτευση του επάνω ορόφου.

εικόνα της βλάβης από την κάμερα αποχέτευσης

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε έλεγχος με κάμερα αποχέτευσης . Εκεί εντοπίστηκε πολύ μεγάλο άνοιγμα στο ΤΑΦ της κεντρικής αποχέτευσης του 3ου ορόφου. Το αποτέλεσμα ήταν τα νερά να περνάνε και να δημιουργούν μούχλα στο ταβάνι του μπάνιου του 2ου ορόφου.

Οι λύσεις για την επισκευή του σωλήνα αποχέτευσης ήταν δύο. Η πρώτη ήταν η παραδοσιακή επισκευή, που απαιτούσε το σκάψιμο στο μπάνιο του 3ου ορόφου για την αντικατάσταση του ΤΑΦ. Αυτή είναι μια διαδικασία ημερών, με πολλή θόρυβο, σκόνη και ταλαιπωρία. Η δεύτερη λύση ήταν ο σύγχρονος τρόπος επισκευής, χωρίς σκάψιμο, με εσωτερική στεγανοποίηση του σωλήνα με εποξική ρητίνη. Σε αυτήν την διαδικασία, κρατάμε τον αρχικό σωλήνα και εφαρμόζουμε στα εσωτερικά του τοιχώματα εποξική ρητίνη. Το υλικό αυτό εφαρμόζεται με διάφορες τεχνικές και σε όσες στρώσεις χρειάζεται, μέχρι να σφραγιστεί και να στεγανοποιηθεί πλήρως ο σωλήνας. Η εργασία κρατάει λίγες ώρες και δίνεται και γραπτή εγγύηση για το αποτέλεσμα των εργασιών.

Στην συγκεκριμένη επισκευή που πραγματοποίησε το συνεργείο μας, η πρόσβαση στον σωλήνα αποχέτευσης έγινε από τη ταράτσα της πολυκατοικίας. Δεν χρειάστηκε δηλαδή να μπούμε σε κάποιο διαμέρισμα και να ενοχληθούν οι ένοικοι. Επειδή το άνοιγμα του σωλήνα αποχέτευσης ήταν πολύ μεγάλο, χρειάστηκε να περαστούν 4 στρώσεις εποξικής ρητίνης. Χρησιμοποιήθηκαν δυο μέθοδοι εφαρμογής, οι spray coating και brush coating, για τη πλήρη στεγάνωση της αποχέτευσης.

πρώτο χέρι με spray coating
αποτέλεσμα πρώτης στρώσης ρητίνης
δεύτερο χέρι με spray coating
αποτέλεσμα δεύτερης στρώσης ρητίνης
τρίτο χέρι με brush coating
αποτέλεσμα τρίτης στρώσης ρητίνης
τέταρτο χέρι με brush coating
αποτέλεσμα τέταρτης στρώσης ρητίνης

Το επιθυμητό αποτέλεσμα ήρθε μετά από 8 ώρες. Το άνοιγμα του σωλήνα έκλεισε και επισκευάστηκε πλήρως. Η μούχλα στο ταβάνι του μπάνιου θα στεγνώσει σε λίγο καιρό και θα μπορέσει το ταβάνι να τριφτεί και να βαφτεί, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να ξαναβγεί μούχλα. Ο σωλήνας έγινε σαν καινούριος και δόθηκε στους ιδιοκτήτες γραπτή εγγύηση αποτελέσματος 10 ετών!

τελικό αποτέλεσμα

Δείτε παρακάτω στο παρακάτω βίντεο την εργασία που έγινε από το συνεργείο μας:

Αν παρατηρείτε μούχλα στο ταβάνι του μπάνιου της κατοικίας σας, το συνεργείο του Υδραυλικού, χρησιμοποιεί όλα τα σύγχρονα εργαλεία και τεχνικές για τον εντοπισμό και επισκευή κάθε είδους βλάβης στους υδραυλικούς σωλήνες. Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο Youtube για να δείτε αναλυτικά όλες τις τεχνικές μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να σας δώσουμε προσφορά, στο τηλέφωνο

ή στείλτε μας μήνυμα :

Τον Υδραυλικό στηρίζει Ο Μάστορας
Τον o-ydravlikos.gr τον στηρίζει omastoras.gr

Διαβάστε σχετικά ...

Αφήστε μια απάντηση