Μαντεμένιοι σωλήνες αποχέτευσης

μαντεμένιοι σωλήνες αποχέτευσης

Οι πήλινοι και οι μαντεμένιοι σωλήνες αποχέτευσης είναι τα δύο βασικά είδη σωλήνων που συναντάμε στις κατοικίες που έχουν κατασκευαστεί πριν το 1980. Και οι δύο παλιοί τύποι σωλήνων, παρουσιάζουν πολλά προβλήματα. Οι πήλινοι σωλήνες σπάνε πολύ εύκολα, με αποτέλεσμα μετά από τόσα χρόνια, οι περισσότεροι πήλινοι σωλήνες να είναι σπασμένοι, προκαλώντας μεγάλο αριθμό διαρροών και υγρασιών σε κατοικίες. Δείτε περισσότερα εδώ.

Το ίδιο όμως πρόβλημα, ίσως και μεγαλύτερο αντιμετωπίζουν και οι οικίες που έχουν ως αποχετευτικό τους σύστημα μαντεμένιους σωλήνες. Με τα χρόνια, υπάρχει διάβρωση του υλικού, με αποτέλεσμα ο σωλήνας να αρχίζει να λεπταίνει και στη συνέχεια να αποκτά ρηγματώσεις και ανοίγματα.

Η επισκευή ενός μαντεμένιου σωλήνα αποχέτευσης χωρίς σκάψιμο, είναι η καλύτερη λύση που μπορεί να δοθεί προκειμένου να μη σκάψουμε όλη την οικία ή το διαμέρισμα για να γίνει αντικατάσταση, αλλά κρύβει κάποιες παγίδες και θέλει πολλή μεγάλη προσοχή. Οι μαντεμένιοι σωλήνες αποχέτευσης λόγω της μεγάλης διάβρωσης που συνήθως έχουν, έχουν λεπτά και εύθραυστα τοιχώματα που μπορεί να σπάσουν κατά την διάρκεια των εργασιών επισκευής.

Η εταιρεία μας διαθέτει εξειδικευμένους και έμπειρους τεχνικούς, που μπορούν να πραγματοποιήσουν μια τέτοια εργασία μέσα σε μία μέρα, με εκπληκτικά αποτελέσματα, αποφεύγοντας εντέχνως όλες τις ¨κακοτοπιές¨ μιας τέτοιας επισκευής και μάλιστα με εγγύηση γραπτή 10 ετών!

Μαντεμένιοι σωλήνες αποχέτευσης με μεγάλη διάβρωση: παράδειγμα επισκευής

Σε πολυκατοικία στον Χολαργό, ιδιοκτήτες διαμερίσματος αντιμετώπιζαν μεγάλο πρόβλημα υγρασίας στο ταβάνι. Έγινε αρχικά έλεγχος με θερμική κάμερα, όπου εντοπίστηκε σπασμένο ΤΑΦ στην κεντρική αποχέτευση. ακολούθησε έλεγχος και με την κάμερα αποχέτευσης, όπου διαπιστώθηκε ότι ο μαντεμένιος σωλήνας είχε τόσα λίπη και γρέζια λόγω της διάβρωσης, ο οποίος από Φ100 διάμετρο που είχε αρχικά, σε κάποια σημεία είχε γίνει Φ50 (παρακάτω εικόνα).

μαντεμένιοι σωλήνες αποχέτευσης
εικόνα μαντεμένιου σωλήνα με μεγάλη διάβρωση

Το πρώτο δύσκολο στάδιο των εργασιών επισκευής είναι ο καθαρισμός του σωλήνα. Η εργασία γίνεται πολύ προσεκτικά, απαλά και αργά, διότι είναι επικίνδυνο με την ένταση του μηχανήματος απόφραξης, να δημιουργηθούν επιπλέον ανοίγματα και ραγίσματα του σωλήνα.

Μετά ακολουθεί η επισκευή που γίνεται εκ των έσω, με επίστρωση των εσωτερικών τοιχωμάτων με εποξική ρητίνη. Στους μαντεμένιους σωλήνες. η επισκευή γίνεται με συνδυασμό δύο μεθόδων επίστρωσης. Αρχικά γίνεται επάλειψη με βούρτσες (BRUSH COATING), ΌΧΙ με πολλή δύναμη, για να μην υπάρξει περεταίρω άνοιγμα του σωλήνα.

μαντεμένιοι σωλήνες αποχέτευσης
εφαρμογή της ρητίνης με Brush coating

Μετά την ολοκλήρωση, γίνεται δεύτερη επάλειψη εποξικής ρητίνης με ψεκασμό (SPRAY COATING) για πλήρη κάλυψη όλων των ρηγματώσεων. H SPRAY POXY είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που παρέχει επάλειψη ψεκασμού εποξικής ρητίνης.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, μέσα σε μία μέρα, ΧΩΡΙΣ να χρειαστεί να σκάψουμε ή να ταλαιπωρήσουμε κάποιον ένοικο και βέβαια εγγυημένο αποτέλεσμα!!!!

μαντεμένιοι σωλήνες αποχέτευσης
τελικό αποτέλεσμα

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την εργασία που κάναμε:

Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο Youtube για να δείτε αναλυτικά όλες τις τεχνικές μας.

Εμείς στον Υδραυλικό, παρέχουμε στους πελάτες μας όλες τις σύγχρονες μεθόδους για τον εντοπισμό κάθε υδραυλικής βλάβης και την γρήγορη και εγγυημένη επισκευή σωλήνων αποχέτευσης, υδρορροής ή πισίνας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να σας δώσουμε προσφορά, στο τηλέφωνο

ή στείλτε μας μήνυμα :

Τον Υδραυλικό στηρίζει Ο Μάστορας
Τον o-ydravlikos.gr τον στηρίζει omastoras.gr

Διαβάστε σχετικά ...

Αφήστε μια απάντηση