Πήλινοι σωλήνες αποχέτευσης

πήλινοι σωλήνες αποχέτευσης

Επισκευή πήλινου σωλήνα αποχέτευσης χωρίς σκάψιμο, με την μέθοδο Liner

Οι πήλινοι σωλήνες αποχέτευσης υπάρχουν ακόμα σε πάρα πολλά κτίρια της Αθήνας, καθώς υπάρχει μεγάλος αριθμός κτιρίων με ηλικία άνω των 40 ετών, όπου δεν έχει γίνει αντικατάσταση των σωλήνων αποχέτευσης. Στατιστικά είναι οι σωλήνες που έχουν τα περισσότερα προβλήματα βλάβης λόγω σπασιμάτων. Χωρίς να υπερβάλλουμε, μπορούμε να πούμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των πήλινων σωλήνων αποχέτευσης που υπάρχουν αυτή τη στιγμή εν λειτουργία είναι σπασμένοι, αλλά η βλάβη γίνεται αντιληπτή, μόνο αν φράξει η απορροή των λυμάτων ή υπάρχει εμφανής διαρροή νερού ή οσμών.

Σε πολυκατοικία 50 ετών στην περιοχή του Βύρωνα, με πήλινους σωλήνες αποχέτευσης, εμφανίστηκε διαρροή νερού στο υπόγειο καθώς και στο διπλανό κτίριο. Έγινε έλεγχος στην αποχέτευση με κάμερα αποχέτευσης και διαπιστώθηκε ότι ο πήλινος σωλήνας αποχέτευσης έχει σπασίματα και μεγάλες τρύπες σε κάποιο μέρος του, αλλά και ραγίσματα σε πολλά σημεία.

πήλινοι σωλήνες αποχέτευσης
πριν-1
πήλινοι σωλήνες αποχέτευσης
πριν-2
πήλινοι σωλήνες αποχέτευσης
πριν-3

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι ιδιοκτήτες για την επισκευή ήταν ότι στο ισόγειο και πάνω από τον πήλινο σωλήνα αποχέτευσης υπάρχει super market το οποίο δε επιτρεπόταν να κλείσει ούτε μια μέρα και φυσικά να μην ενοχληθούν οι πελάτες του από τις επισκευές. Οι λύσεις οι οποίες τους είχαν δοθεί ήταν σκάψιμο κατά μήκος του σωλήνα και εσωτερικά του super market για την αντικατάσταση του πήλινου σωλήνα. Μια εργασία η οποία θα κρατούσε μέρες και φυσικά η επιχείρηση θα έπρεπε να κλείσει. Η αλήθεια είναι πως μέχρι πολύ πρόσφατα, οι σπασμένοι πήλινοι σωλήνες αποχέτευσης μόνο να αντικατασταθούν πλήρως μπορούσαν, με όλη την παραπάνω μεγάλη ταλαιπωρία που συνόδευε την εργασία αυτή.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας όμως μας έχει λύσει τα χέρια σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις επισκευής σωλήνων. Η λύση η οποία δόθηκε από την εταιρεία μας ήταν η επισκευή του σωλήνα εσωτερικά με τη μέθοδο LINER. Η συνολική εργασία θα διαρκούσε μόνο 1 μέρα, ΧΩΡΙΣ να χρειαστεί να κλείσει η επιχείρηση ή να ενοχληθούν οι πελάτες, με τα μηχανήματα και τους τεχνικούς να βρίσκονται μόνο στο πεζοδρόμιο του χώρου.

Η μέθοδος επισκευής με LINER είναι μία από τις τρείς σύγχρονες τεχνικές επισκευής σωλήνων και μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα είδη σωλήνων. Το LINER είναι ένας μανδύας επένδυσης, ο οποίος εμποτίζεται όλος με εποξική ρητίνη 2 συστατικών. Ο εμποτισμένος μανδύας εισάγεται σε μηχάνημα που ονομάζεται DRUM και με πεπιεσμένο αέρα τον αναστρέφει εσωτερικά του σωλήνα με αποτέλεσμα η ρητίνη να προσκολληθεί στα τοιχώματα του σωλήνα, δημιουργώντας ένα δεύτερο εσωτερικό σωλήνα μέσα στον ήδη υπάρχοντα.

Όντως η επισκευή πραγματοποιήθηκε σε μία μόνο μέρα, χωρίς να κλείσει ή να εμποδίσει κάπου τη λειτουργία της επιχείρησης. Η αποχέτευση ήταν έτοιμη για να χρησιμοποιηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και φυσικά δόθηκε εγγύηση 30 ΕΤΩΝ!

μετά-1
μετά-2

Δείτε παρακάτω στο σχετικό βίντεο την εργασία με την μέθοδο Liner που εφαρμόσαμε:

Εμείς στον υδραυλικό  διαθέτουμε την τεχνογνωσία για την αποτελεσματική και καθαρή επισκευή κάθε βλάβης στην αποχέτευση. Επίσης διαθέτουμε υπηρεσία μηνιαίας συντήρησης και ελέγχου της αποχέτευσης της οικίας, του εξοχικού, του γραφείου σας.

Δείτε εδώ στο κανάλι μας στο youtube σχετικά βίντεο με όλες τις σύγχρονες μεθόδους για την επισκευή σωλήνων αποχέτευσης και υδρορροών που εφαρμόζουμε.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να σας δώσουμε προσφορά, στο τηλέφωνο

ή στείλτε μας μήνυμα :

Τον Υδραυλικό στηρίζει Ο Μάστορας
Τον o-ydravlikos.gr τον στηρίζει omastoras.gr

Διαβάστε σχετικά ...

Αφήστε μια απάντηση