Κανονισμός αποχέτευσης πολυκατοικίας

κανονισμός αποχέτευσης πολυκατοικίας

Ο κανονισμός αποχέτευσης πολυκατοικίας, μπορεί να διαφέρει από πολυκατοικία σε πολυκατοικία, αλλά αυτό που είναι κοινό σε όλες, είναι ότι όλοι οι οριζόντιοι σωλήνες της κεντρικής αποχέτευσης του ισογείου καθώς και τα ΤΑΦ και ο οριζόντιος σωλήνας της κεντρικής στήλης της πολυκατοικίας είναι κοινόχρηστοι. Αυτό σημαίνει πως το κόστος επισκευής επιμερίζεται σε όλους τους ενοίκους.

Στο παρακάτω παράδειγμα εργασιών μας σε πολυκατοικία στο Κέντρο της Αθήνας, υπήρχε διαρροή στην αποχέτευση. Η πολυκατοικία ήταν παλιά και είχε πήλινους σωλήνες αποχέτευσης, οπότε το σπάσιμο του σωλήνα ήταν βέβαιο. Αρχικά πραγματοποιήσαμε έλεγχο με κάμερα αποχέτευσης, όπου και επιβεβαιώθηκε ότι ήταν σπασμένος ο οριζόντιος πήλινος σωλήνας της κεντρικής αποχέτευσης της πολυκατοικίας. Με την κάμερα εντοπίσαμε ακριβώς το σημείο της βλάβης.

κανονισμός αποχέτευσης πολυκατοικίας
εικόνα της βλάβης από την κάμερα αποχέτευσης

Το φρεάτιο της αποχέτευσης βρισκόταν στην είσοδο της πολυκατοικίας μέσα στη στοά. Σε αυτή τη περίπτωση θα έπρεπε λοιπόν, να σκαφτεί όλη η στοά, για να αντικατασταθεί ο σωλήνας αποχέτευσης. Όπως συνήθως ισχύει, ο κανονισμός της πολυκατοικίας ορίζει πως πρέπει να υπάρχει ομοιομορφία στα χρώματα και στα κοινόχρηστα πλακάκια. Άρα μετά την επισκευή της σπασμένης αποχέτευσης με σκάψιμο, έπρεπε να αλλαχθούν και όλα τα κοινόχρηστα πλακάκια της στοάς για να υπάρχει ομοιομορφία.

Η λύση που δόθηκε από την εταιρεία μας, ήταν η εσωτερική επισκευή του σωλήνα, χωρίς να χρειαστεί να σκάψουμε ούτε ένα πλακάκι. Η μέθοδος Brush Coating με εποξική ρητίνη που χρησιμοποιήσαμε ανήκει στις σύγχρονες μεθόδους επισκευής σωλήνων χωρίς σκάψιμο. Η επισκευή έγινε με είσοδο από το φρεάτιο, χωρίς μπάζα, σκόνη, θόρυβο και ταλαιπωρία, μέσα σε λίγες μόνο ώρες!

Η στεγανοποίηση του σωλήνα επιτυγχάνεται πλήρως, με εσωτερική επάλειψη της εποξικής ρητίνης μπλε χρώματος που βλέπετε παρακάτω. Για την καλύτερη στεγανοποίηση του σωλήνα και για να μην μας ξεφύγουν και οι πολύ μικρές ρωγμές και ανοίγματα, εφαρμόστηκε και δεύτερη στρώση με εποξική ρητίνη πράσινου χρώματος.

πρώτο πέρασμα με μπλε εποξική ρητίνη
κανονισμός αποχέτευσης πολυκατοικίας
πέρασμα με στρώση πράσινης εποξικής ρητίνης
κανονισμός αποχέτευσης πολυκατοικίας
τελικό αποτέλεσμα

Δείτε παρακάτω και το σχετικό βίντεο της επισκευής και επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο Youtube για να δείτε αναλυτικά όλες τις τεχνικές μας.

Εμείς στον υδραυλικό διαθέτουμε την τεχνογνωσία για την αποτελεσματική και καθαρή επισκευή κάθε βλάβης στην αποχέτευση πολυκατοικίας. Επίσης διαθέτουμε υπηρεσία μηνιαίας συντήρησης και ελέγχου της αποχέτευσης της οικίας, του εξοχικού, του γραφείου σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να σας δώσουμε προσφορά, στο τηλέφωνο

ή στείλτε μας μήνυμα :

Τον Υδραυλικό στηρίζει Ο Μάστορας
Τον o-ydravlikos.gr τον στηρίζει omastoras.gr

Διαβάστε σχετικά ...

Αφήστε μια απάντηση