Φούσκωμα στο ταβάνι

φούσκωμα στο ταβάνι

Στο παρακάτω παράδειγμα εργασιών μας, επισκευάσαμε την αιτία που δημιουργούσε φούσκωμα στο ταβάνι της κουζίνας, διαμερίσματος πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας. Ο σοβάς είχε φουσκώσει και είχε αρχίζει να ξεφλουδίζει. Πραγματοποιήθηκε έλεγχος από εξειδικευμένο τεχνικό της εταιρείας μας, τόσο με θερμική κάμερα, όσο και με ενδοσκοπική κάμερα. Σε αυτόν διαπιστώθηκε σπάσιμο στην κεντρική αποχέτευση της πολυκατοικίας.

φούσκωμα στο ταβάνι
εικόνα της βλάβης με την κάμερα αποχέτευσης, μετά τον καθαρισμό

Την ίδια κιόλας ημέρα, πραγματοποιήθηκε η επισκευή της αποχέτευσης χωρίς να χρειαστεί να σκάψουμε τοίχο διαμερίσματος ή να σπάσουμε έστω και ένα πλακάκι από το μπάνιο ή την κουζίνα.

Η επισκευή της κεντρικής αποχέτευσης έγινε σε λίγες ώρες, Χωρίς Ταλαιπωρία, Χωρίς Θόρυβο, με τις σύγχρονες μεθόδους επισκευής αποχετεύσεων και υδρορροών χωρίς σκάψιμο. Η γενική αρχή αυτών των μεθόδων είναι ότι εφαρμόζουμε στο εσωτερικό τοίχωμα του σωλήνα εποξική ρητίνη. Το υλικό αυτό καλύπτει και μονώνει πλήρως κάθε άνοιγμα ή σπάσιμο των σωλήνων, εφαρμόζεται εύκολα, στεγνώνει γρήγορα και είναι πολύ ανθεκτικό και εφαρμόζεται σε όσες στρώσεις χρειαστεί, ώστε να στεγανοποιηθεί ο σωλήνας.

Η επισκευή πραγματοποιήθηκε σε 2 στάδια. Στο πρώτο στάδιο η επικάλυψη της ρητίνης έγινε χρησιμοποιώντας την μέθοδο BRUSH COATING , όπου γίνεται επίστρωση της ρητίνης με βούρτσα κατάλληλου μεγέθους για την διάμετρο του σωλήνα. Η επάλειψη με αυτή την μέθοδο καλύπτει το 90% της επισκευής, με πολύ καλό αποτέλεσμα ήδη από το πρώτο χέρι.

φούσκωμα στο ταβάνι
εφαρμογή εποξικής ρητίνης με Brush Coating

Στη συνέχεια η επισκευή συνεχίστηκε με την μέθοδο SPRAY COATING , όπου η εφαρμογή της εποξικής ρητίνης γίνεται με ψέκασμα του υλικού, έτσι ώστε να καλυφθεί και το παραμικρό κενό που ίσως δεν είχε καλυφθεί πριν. 

Η εργασία ολοκληρώθηκε σε μόλις 3 ώρες! Μετά  το πέρας της εργασίας αναμένεται το φούσκωμα στο ταβάνι να υποχωρήσει σε 3 περίπου μήνες, ανάλογα της θερμοκρασίας και της υγρασίας του περιβάλλοντος.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας σωλήνας σαν καινούριος, με εγγύηση αποτελέσματος 10 έτη!

φούσκωμα στο ταβάνι
τελικό αποτέλεσμα

Δείτε παρακάτω στο παρακάτω βίντεο την εργασία που έγινε από το συνεργείο μας:

Αν παρατηρείτε φούσκωμα ή μούχλα στο ταβάνι, στους τοίχους ή στο δάπεδο στην κατοικία σας, εμείς στο www.o-ydravlikos.gr χρησιμοποιούμε όλα τα σύγχρονα εργαλεία και τεχνικές για τον εντοπισμό κάθε είδους βλάβης στους σωλήνες αποχέτευσης, ύδρευσης ή υδρορροών. Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο Youtube για να δείτε αναλυτικά όλες τις τεχνικές μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να σας δώσουμε προσφορά, στο τηλέφωνο

ή στείλτε μας μήνυμα :

Τον Υδραυλικό στηρίζει Ο Μάστορας
Τον o-ydravlikos.gr τον στηρίζει omastoras.gr

Διαβάστε σχετικά ...

Αφήστε μια απάντηση