Εντοιχισμένο καζανάκι

εντοιχισμένο καζανάκι

Εντοιχισμένο είναι το καζανάκι το οποίο βρίσκεται μέσα στον τοίχο πάνω από τη λεκάνη, με μια πλακέτα μόνο να φαίνεται στο πλακάκι του τοίχου.

Σήμερα οι περισσότεροι, τόσο λόγω εξοικονόμησης χώρου, όσο και για αισθητικούς λόγους, προτιμούν να τοποθετήσουν εντοιχισμένο καζανάκι στο μπάνιο τους. Από το 1964 όπου πρωτοχρησιμοποιήθηκε το εντοιχισμένο καζανάκι, όσο και η φιλοσοφία της κρεμαστής λεκάνης, έγινε όλο και πιο ευρέως γνωστό, με τα σχήματα, τα χρώματα και το design των πλακετών να ποικίλουν.

Τα πλεονεκτήματα σε ένα εντοιχισμένο καζανάκι είναι πολλά, όπως εύκολος καθαρισμός, υψηλή υγιεινή, εξοικονόμηση χώρου και κυρίως υψηλή αισθητική.

Ας δούμε και τα μειονεκτήματα όμως μιας τέτοιας επιλογής. Αρχικά, σε περίπτωση βλάβης, τα εξαρτήματα και τα ανταλλακτικά είναι πιο ακριβά από τα υπόλοιπα καζανάκια. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι σε περίπτωση διαρροής, που μπορεί να μη γίνει εύκολα αντιληπτή εφόσον είναι μέσα στον τοίχο, η ζημιά που μπορεί να γίνει στα τοιχώματα του μπάνιου μπορεί να είναι μεγάλη και να χρειαστεί να αποξηλωθούν πλακάκια για την επισκευή.

Το σημαντικό λοιπόν είναι εξαρχής η σωστή επιλογή σε καζανάκι, ανάλογα με τον προϋπολογισμό μας και τα χαρακτηριστικά του μπάνιου μας. Η επιλογή εξαρτάται αρχικά από το αν ο τοίχος είναι από μονό ή διπλό τούβλο ή και γυψοσανίδα. Άλλο κριτήριο είναι αν η λεκάνη είναι επιδαπέδια ή κρεμαστή. Πάντα συμβουλευόμαστε τον υδραυλικό μας, ο οποίος θα μας προτείνει τη σωστή μάρκα και μοντέλο για το εντοιχισμένο καζανάκι που πρέπει να τοποθετήσουμε στο μπάνιο μας, χωρίς να μας δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον.

Τον Υδραυλικό στηρίζει

Ο Μάστορας

Διαβάστε σχετικά ...

Αφήστε μια απάντηση