Διαρροή νερού στα υδραυλικά του σπιτιού σας

Διαρροή νερού

Κρυφή ή φανερή διαρροή νερού: ένας ύπουλος εχθρός του σπιτιού σας

Η διαρροή νερού είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που κάθε σπίτι κάποια στιγμή αντιμετωπίζει. Διαρροές μπορεί να εμφανιστούν στα δίκτυα της παροχής νερού, της αποχέτευσης και της θέρμανσης. Αν εντοπιστούν αργά, η αποκατάστασή τους είναι δυσκολότερη και πιο δαπανηρή.  Δυστυχώς, οι σωληνώσεις και τα εξαρτήματα των υδραυλικών δικτύων δεν έχουν σχεδιαστεί για να διαρκούν για πάντα. Ως εκ τούτου, πρέπει να έχετε πάντα κατά νου το ενδεχόμενο μίας διαρροής νερού στα υδραυλικά του σπιτιού σας.

Φανερή διαρροή νερού

Φανερές διαρροές νερού

Οι φανερές διαρροές νερού είναι οι «εύκολες». Εντοπίζονται σχεδόν αμέσως και συνεπώς μπορεί να γίνει άμεση επιδιόρθωσή τους. Τέτοιου τύπου διαρροές είναι μία βρύση που στάζει από το στόμιο ή τους διακόπτες ζεστού και κρύου νερού. Ένα καζανάκι που τρέχει συνεχώς. Μια λεκάνη τουαλέτας που περιμετρικά στη βάση της εμφανίζει νερό. Ένας ορατός σωλήνας σύνδεσης πλυντηρίου. Ένας σωλήνας καλοριφέρ, ή το ίδιο το σώμα καλοριφέρ. Οι διακόπτες στον πίνακα των υδραυλικών. Οι μηχανοσίφωνες της αποχέτευσης που συνήθως βρίσκονται σε υπόγεια κ.ά.

Αν βρεθείτε μπροστά σε μία τέτοια εικόνα, πρέπει να επικοινωνήσετε με ειδικευμένο υδραυλικό. Αυτός έχει τις γνώσεις και την εμπειρία να επιδιορθώσει τη διαρροή. Επίσης μπορεί να ελέγξει για τυχόν άλλα προβλήματα που μπορεί να σχετίζονται με αυτή την αρχική διαρροή και δεν τα έχετε εντοπίσει. Αυτά δεν είναι άλλα από τις κρυφές διαρροές νερού.

Κρυφή διαρροή

Κρυφές διαρροές νερού

Οι κρυφές διαρροές νερού αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει μία κατοικία στο πέρασμα του χρόνου. Οι κρυφές διαρροές, αν δεν εντοπιστούν έγκαιρα, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στο σπίτι σας. Το κόστος αποκατάστασης θα είναι μεγάλο, αλλά και η αναστάτωση στον χώρο σας λόγω των εργασιών επισκευής.

 

Πώς μπορείτε να ελέγξετε αν υπάρχει κρυφή διαρροή νερού στο σπίτι σας

Μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες, ακόμη και μήνες, για να εντοπίσετε μία κρυφή διαρροή νερού. Αυτό συμβαίνει, γιατί το δίκτυο των υδραυλικών εγκαταστάσεων (ύδρευση, αποχέτευση, θέρμανση) είναι εκτεταμένο. Είναι οι σωληνώσεις που λειτουργούν σε όλους τους χώρους ενός σπιτιού, μέσα σε τοίχους ή κάτω από δάπεδα. Για τον εντοπισμό και την επιδιόρθωση μιας κρυφής διαρροής προφανώς και χρειάζεται να καλέσετε έναν έμπειρο υδραυλικό.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που εσείς οι ίδιοι πρέπει να προσέξετε, ειδικά αν κατοικείτε σ’ ένα σπίτι αρκετά παλιό, είκοσι ετών ή περισσότερο, οι οποίες παραπέμπουν σε κρυφές διαρροές νερού. Ένας αυξημένος λογαριασμός νερού, χωρίς αλλαγές στη χρήση που κάνετε, πρέπει να σας κινητοποιήσει. Μπορείτε να κλείσετε όλες τις παροχές νερού (εσωτερικές και εξωτερικές βρύσες, παροχές πλυντηρίων κ.λπ.). Να σημειώσετε την ένδειξη του μετρητή και να τον ξαναελέγξετε μετά από τρεις ώρες. Αν έχει αλλάξει η ένδειξη, δυστυχώς έχετε διαρροή.

Άλλες ενδείξεις για πιθανή αθέατη διαρροή είναι ένας «φουσκωμένος» ή αποχρωματισμένος τοίχος ή μία οροφή. Πλακάκια που έχουν φουσκώσει ή έχουν ξεκολλήσει. Εμφάνιση μούχλας ή μυρωδιά υγρασίας. Μειωμένη πίεση νερού ή παράξενοι θόρυβοι στο δίκτυο, από νερό που κυλάει ή στάζει.

Θερμοκάμερα

Ένας έμπειρος τεχνικός, με την βοήθεια σύγχρονων εργαλείων, όπως είναι η θερμοκάμερα, μπορεί να εντοπίσει με ακρίβεια το σημείο της διαρροής. Θα το κάνει χωρίς να χρειαστεί να σκάψει τα δάπεδα ή τους τοίχους. Η θερμοκάμερα, που ανιχνεύει την υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπουν τα σώματα, φωτογραφίζει τοίχους και δάπεδα και εμφανίζει με μπλε χρώμα τα σημεία όπου υπάρχει ακριβώς η διαρροή νερού. Τα υπόλοιπα σημεία εμφανίζονται χρωματισμένα από κίτρινο έως κοκκινωπό. Η θερμοκάμερα, εκτός από εργαλείο μοναδικό για τον υδραυλικό, σας απαλλάσσει από περιττά έξοδα και σκαψίματα για την επιδιόρθωση της βλάβης.

 

Συχνές αιτίες που προκαλούν διαρροή νερού

βλάβες ηλεκτρικού θερμοσίφωνα

Θερμοσίφωνας

Είναι σύνηθες στα ελληνικά σπίτια ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας να τοποθετείται στο πατάρι. Άρα αν υπάρχει διαρροή, τελικά εντοπίζεται όταν φουσκώσει ή αλλάξει χρώμα η οροφή της τουαλέτας. Αν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο, πρέπει άμεσα να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία υδραυλικό για την επισκευή του θερμοσίφωνα ή την αντικατάστασή του.

Αποχετεύσεις

Συχνά διαρροές εμφανίζονται στα σιφώνια της μπανιέρας ή της ντουζιέρας ή στη λεκάνη της τουαλέτας. Επίσης, οι υδρορροές που βρίσκονται στους εξωτερικούς τοίχους και τα βουλωμένα σιφώνια σε μπαλκόνια και ταράτσες συχνά ευθύνονται για ζημιές στο σπίτι σας. Ακόμη, αν η κατοικία σας είναι τριακονταετίας ή περισσότερο, επικίνδυνες διαρροές μπορεί να υπάρξουν στο κεντρικό δίκτυο της αποχέτευσης, γιατί είναι κατασκευασμένο από πηλοσωλήνες στους οποίους δημιουργούνται ρωγμές. Σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο πρέπει να δράσετε αμέσως, καθώς μπορεί να προκληθούν ζημιές στα δομικά στοιχεία της κατοικίας σας ή ακόμη και στη θεμελίωση. Και σε αυτές τις περιπτώσεις η χρήση της θερμοκάμερας αποδεικνύεται σωτήρια λύση, γιατί εντοπίζει με ακρίβεια τα σημεία που υπάρχει νερό και ο υδραυλικός παρεμβαίνει σε αυτά. Σε περίπτωση που το πρόβλημα είναι εκτεταμένο μπορεί να απαιτείται ολική αντικατάσταση του δικτύου της αποχέτευσης.

Δίκτυο παροχής νερού

Δίκτυο παροχής νερού

Τα παλιά δίκτυα παροχής νερού ήταν κατασκευασμένα από σιδηροσωλήνες. Αυτοί μετά από χρόνια μπορεί να υποστούν διάβρωση και συχνά ευθύνονται για διαρροές που προκαλούν σοβαρές ζημιές. Με τη θερμοκάμερα μπορεί να εντοπιστεί το ακριβές σημείο της διαρροής και να επιδιορθωθεί τοπικά, χωρίς πολλά σκαψίματα και μπάζα.

Δίκτυο θέρμανσης

Οι σιδερένιες σωληνώσεις των καλοριφέρ με τον χρόνο και το ζεστό νερό μπορεί να οξειδωθούν, να διαβρωθούν και να έχουν διαρροή. Αν το δίκτυο είναι μέσα σε τοίχο ή υποδαπέδιο, η διαρροή μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στα δομικά στοιχεία της κατοικίας σας. Η οικονομικότερη και καλύτερη λύση για τον εντοπισμό της διαρροής και την αποκατάσταση της βλάβης είναι και πάλι η θερμοκάμερα.

Προφανώς οποιαδήποτε περίπτωση διαρροής πρέπει να αντιμετωπίζεται, αλλά, επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, με έναν τακτικό έλεγχο των δικτύων από εξειδικευμένο υδραυλικό είτε οπτικό για τα ορατά σημεία, είτε με τη χρήση θερμοκάμερας για τα κρυφά, θα μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι!

Ποιες περιοχές εξυπηρετούμε; 

o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί τη διαρροή νερού στην Αθήνα και στα Κεντρικά Προάστια

  • o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί τη διαρροή νερού στα Κεντρικά Προάστια: o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί τη διαρροή νερού στο κέντρο Αθήνας, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στους Αμπελόκηπους, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί τη διαρροή νερού στα Άνω Πατήσια, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Βύρωνα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Καισαριανή, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί τη διαρροή νερού στο Γαλάτσι, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Γκύζη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί τη διαρροή νερού στη Δάφνη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στα Εξάρχεια, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στου Ζωγράφου, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Θησείο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στα Ιλίσια, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Καισαριανή, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στα Κάτω Πατήσια, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Κολωνό, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Κουκάκι, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Κυψέλη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Νέα Φιλαδέλφεια, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Νέο Κόσμο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Παγκράτι, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στα Πετράλωνα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στου Παπάγου, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στα Σεπόλια, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Χολαργό. 

o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί τη διαρροή νερού στον Πειραιά

  • o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί τη διαρροή νερού στον Πειραιά: o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στον Α.Ι. Ρέντη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Αμφιάλη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Δραπετσώνα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Κερατσίνι, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στον Κορυδαλλό, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Φάληρο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Νίκαια, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Πέραμα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στα Μανιάτικα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Πειραϊκή, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Βόκο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στα Ταμπούρια, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Φρεατίδα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Καρπάθου, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στον Άγιο Βασίλειο στον Πειραιά, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Μικρολίμανο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Πασαλιμάνι, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Καστέλα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Τερψιθέα Πειραιάς, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Δημοτικό Θέατρο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Τρούμπα Πειραιάς, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Χατζηκυριάκειο.

o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί τη διαρροή νερού στα Δυτικά Προάστια

  • o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί τη διαρροή νερού στα Δυτικά προάστια: o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Αγία Βαρβάρα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στους Άγιους Αναργύρους, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Αιγάλεω, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Ίλιον, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Καματερό, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Περιστέρι, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Πετρούπολη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Χαϊδάρι.

o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί τη διαρροή νερού στην Ανατολική Αττική 

  • o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί τη διαρροή νερού στην Ανατολική Αττική: o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στα Άνω Λιόσια, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Ανθούσα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στον Άγιο Στέφανο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Άνοιξη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Βούλα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Διόνυσο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Δροσιά, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στους Θρακομακεδόνες, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Κορωπί, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Παιανία, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Παλλήνη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Πικέρμι, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στα Σπάτα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Σταμάτα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Φυλή Ασπρόπυργος.

o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί τη διαρροή νερού στα Βόρεια Προάστια

  • o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί τη διαρροή νερού στα Βόρεια Προάστια: o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Νέα Ιωνία, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Παλαιό Ψυχικό, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στον Περισσό, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Πεύκη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Φιλοθέη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Χαλάνδρι, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Κηφισιά, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Λυκόβρυση, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στα Μελίσσια, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Μεταμόρφωση, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί τη διαρροή νερού στου Παπάγου, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Νέα Ερυθραία, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Πεύκη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Νέο Ψυχικό, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Αγία Παρασκευή, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στα Βριλήσσια, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί τη διαρροή νερού στην Εκάλη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Νέο Ηράκλειο.

o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί τη διαρροή νερού στα Νότια Προάστια 

  • o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί τη διαρροή νερού Νότια Προάστια: o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στον Ταύρο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Μοσχάτο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στον Άγιο Δημήτριο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στον Άλιμο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί  στην Αργυρούπολη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί τη διαρροή νερού στη Βούλα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί τη διαρροή νερού στη Γλυφάδα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Ελληνικό, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Ηλιούπολη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Καλλιθέα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Νέα Σμύρνη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί τη διαρροή νερού στο Παλαιό Φάληρο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί τη διαρροή νερού στη Βάρη – Βουλιαγμένη.

o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί τη διαρροή νερού στη Δυτική Αττική 

  • o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί τη διαρροή νερού στη Δυτική Αττική: o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Μενίδι, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Ελευσίνα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στον Ασπρόπυργο. 

Διαβάστε σχετικά ...

5 Σχόλια

  1. Διαρροή νερού 5
    !!!! Άψογοι επαγγελματίες σε όλα τους. 1000 μπράβο!

  2. Διαρροή νερού 4
    Είχα κρυφή διαρροή και ο υδραυλικός τη βρήκε άμεσα! Ευχαριστώ πολύ!

  3. Διαρροή νερού
    Ευχαριστώ πολύ για την καταπληκτική εργασία που μου παρείχε ο υδραυλικός. Πολύ καλός σε όλες τις εργασίες.

  4. Διαρροή νερού
    Η διαρροή νερού βρέθηκε από τον o-ydravlikos.gr πολύ γρήγορα. Με τη θερμοκάμερα αποφύγαμε τις περιττές εργασίες.

  5. Διαρροή νερού
    Ο υδραυλικός μου βρήκε τη διαρροή άμεσα – γρήγορα & οικονομικά!

Comments are closed.