Λεκάνη τουαλέτας όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ακολουθεί ένας βασικός οδηγός για να γνωρίσετε λίγο περισσότερο την λειτουργία του “θρόνου” από πορσελάνη: της λεκάνης στην τουαλέτα.

Η λεκάνη της τουαλέτας και πώς λειτουργεί

Κάθε μοντέλο λεκάνης για την τουαλέτα στο μπάνιο αποτελείται από δύο κύρια μέρη : το καζανάκι και την λεκάνη.

Το καζανάκι είναι πάντα τοποθετημένο πιο ψηλά, πάνω από τη λεκάνη. Όταν ενεργοποιούμε κάθε φορά το καζανάκι με το πάτημα ή το τράβηγμα του διακόπτη του, τότε απελευθερώνεται το νερό που βρίσκεται συγκεντρωμένο μέσα στο δοχείο του. Το νερό καθαρίζει τη λεκάνη, παρασύροντας τα απόβλητα προς την αποχέτευση.

Τα απόβλητα περνάνε από το σιφόνι που έχει σχήμα S και διοχετεύονται στο δίκτυο της αποχέτευσης. Η πίεση του νερού έχει τέτοια δύναμη που τραβάει στο πέρασμά του όλες τις ακαθαρσίες, αφήνοντας τη λεκάνη καθαρή. Το σχήμα S που έχει το σιφόνι εξυπηρετεί δύο σκοπούς: Πρώτα λειτουργεί ως αντλία και καθαρίζει αποτελεσματικά το περιεχόμενο της λεκάνης και τέλος διατηρεί μόνιμα γεμάτο με νερό το κάτω μέρος της λεκάνης.  Αυτό εμποδίζει τις οσμές από το δίκτυο αποχέτευσης να ανεβαίνουν μέχρι το μπάνιο μας, δηλαδή το σιφόνι παίζει και τον ρόλο της οσμοπαγίδας.

Όταν το καζανάκι αρχίσει να αδειάζει το νερό του, τότε ο μηχανισμός που διαθέτει ανοίγει την παροχή νερού. Το δοχείο του ξαναγεμίζει με νερό και είναι έτοιμο για την επόμενη χρήση. Ο μηχανισμός διαθέτει τρόπο ρύθμισης της στάθμης νερού που θέλουμε να έχουμε μέσα στο καζανάκι. Όταν η στάθμη του νερού φτάσει στο σημείο που το έχουμε ρυθμίσει, τότε κλείνει και η παροχή νερού.

Ποια λεκάνη να διαλέξω;

Στην αγορά θα βρείτε πολλά μοντέλα λεκάνης για την τουαλέτα. Σε στημένες εκθέσεις των καταστημάτων πλακιδίων και ειδών υγιεινής, σε συνδυασμό με το κατάλληλο καζανάκι. Υπάρχουν λεκάνες δαπέδου (οι πιο συνηθισμένες), αλλά και κρεμαστές. Επίσης μπορείτε να διαλέξετε λεκάνη χαμηλής πίεσης (σετ με καζανάκι χαμηλής πίεσης τοποθετημένο πάνω της). Μπορείτε να διαλέξετε λεκάνη υψηλής πίεσης που το καζανάκι βρίσκεται σε κάποιο ύψος πάνω από την λεκάνη και είναι ή τύπου νιαγάρα ή εντοιχισμένο.

Η μηχανική και χημική καταπόνηση της τουαλέτας

Επενδύστε όσα περισσότερα χρήματα μπορείτε για την αγορά λεκάνης με καλή ποιότητα κατασκευής, από αξιόπιστη εταιρεία. Η λεκάνη δέχεται μεγάλη μηχανική και χημική καταπόνηση σε όλη την διάρκεια της ζωής της και δεν είναι εύκολη εργασία η αντικατάστασή της. Αν στην ανακαίνιση του μπάνιου σας, αλλάξετε μόνο την λεκάνη της τουαλέτας, επιλέξετε κάποιο σχέδιο που ταιριάζει με τα υπόλοιπα είδη υγιεινής. Δώστε ένα ενιαίο στυλ στο μπάνιο σας, και φανταστείτε το χώρο πώς θα δείχνει, σε συνδυασμό ταιριαστό και με τα πλακάκια στους τοίχους του χώρου.

Λεκάνη τουαλέτας: Ποιο είναι το κατάλληλο σημείο τοποθέτησης στο μπάνιο;

“Ποιο είναι το κατάλληλο σημείο για να τοποθετηθεί η λεκάνη της τουαλέτας;” Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς οι οποίοι θέλουν σχεδιάσουν το μπάνιο τους.

Εάν πρόκειται να κάνετε μία συνολική αναδιαμόρφωση του μπάνιου, ίσως έχετε την ευκαιρία να αλλάξετε το σημείο όπου βρίσκεται η τουαλέτα σας. Η ιδανική τοποθέτηση εξαρτάται από τη διάταξη του μπάνιου σε σχέση με την υδραυλική εγκατάσταση και την αποχέτευση. Σε αυτό πρέπει να υπολογίσετε και τα σημεία όπου υπάρχουν οι υδραυλικές παροχές για την μπανιέρα ή το ντους.

Τι γίνεται όμως όταν οι υδραυλικές παροχές έχουν ήδη τοποθετηθεί; Και τι πρέπει να λάβουμε υπόψη όταν θέλουμε να αναμορφώσουμε ένα παλιό μπάνιο και να αλλάξουμε τα παλιά είδη υγιεινής. Πιο συγκεκριμένα την παλιά – ενδεχομένως σπασμένη και χαλασμένη- λεκάνη στο μπάνιο. Και αυτό χωρίς μεγάλο κόστος;

Η δαπάνη του έργου αναδιαμόρφωσης του μπάνιου σας ανεβαίνει. Σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε θέση στις ήδη υπάρχουσες υδραυλικές εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης. Η πιο οικονομική λύση και για να απλοποιήσετε τα πράγματα είναι να εγκαταστήσετε την λεκάνη της τουαλέτας στον ίδιο τοίχο με το νιπτήρα και το ντους. Εκεί όπου υπάρχουν οι υδραυλικές παροχές, χωρίς να μπείτε σε έξοδα.

Βέβαια, τα πράγματα απλουστεύουν στην περίπτωση που κατασκευάζεται ένα καινούριο μπάνιο. Μπορούν να σχεδιαστούν τα πάντα από την αρχή. Αλλά και εδώ θα χρειαστεί η τεχνική συμβουλή τεχνικού που θα σας καθοδηγήσει στις σωστές επιλογές.

Πρακτικές συμβουλές για την σωστή θέση της λεκάνης

Διαμορφώνετε από την αρχή ένα καινούριο μπάνιο; Φτιάχνετε το παλιό για να ξαναγίνει καινούριο; Αυτό που μπορείτε και πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε, για να βρείτε την κατάλληλη θέση για την τοποθέτηση της λεκάνης στην τουαλέτα είναι το εξής:

  • Να βεβαιωθείτε ότι ο τοίχος που επιλέγετε να εγκαταστήσετε την λεκάνη στο μπάνιο σας έχει αρκετή απόσταση ώστε να μπορείτε εύκολα να κινηθείτε μέσα στο νέο χώρο.
  • Υπολογίστε το άνοιγμα της πόρτας του μπάνιου, ώστε να δείτε πόσος ελεύθερος χώρος υπάρχει.
  • Υπολογίστε ακόμη και πόσος ελεύθερος χώρος θα μείνει όταν τοποθετηθεί η λεκάνη. Βάλτε σημαδάκια στο δάπεδο του μπάνιου και σχεδιάστε την διάταξη των ειδών υγιεινής. Προσπαθήστε να κινηθείτε στον ελεύθερο χώρο. Είναι άνετα; Δείτε αν είναι εύκολη η πρόσβαση στην λεκάνη, αλλά και στο ντους ή την μπανιέρα.

Έξυπνες επιλογές

Τώρα αν το μπάνιο σας είναι πολύ μικρό και μία μεγάλη λεκάνη κλείνει ακόμη περισσότερο τον χώρο, τότε υπάρχουν επιλογές για να εξοικονομήσετε μερικά εκατοστά. Γιατί σε ένα μικρό χώρο, όπως είναι συνήθως η τουαλέτα του σπιτιού ή του επαγγελματικού χώρου, μερικά εκατοστά, όχι μόνο δεν είναι αμελητέα και μηδαμινά, αλλά μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε άνεση και ποιότητα.
Μία καλή πρακτική λύση είναι να επιλέξετε ένα μοντέλο λεκάνης με στρογγυλό σχέδιο. Μία μακρόστενη λεκάνη “τρώει” χώρο. Τέτοιες λεκάνες είναι συνήθως οι κρεμαστές. Αυτές σε συνδυασμό με ένα εντοιχισμένο καζανάκι εξοικονομούν αρκετό χώρο σε ένα μικρό μπάνιο.

Αυτές όμως είναι τεχνικές εργασίες που πρέπει να γίνουν από ένα εξειδικευμένο τεχνικό συνεργείο ώστε να σάς υποδείξει τεχνικά την πιο συμφέρουσα λύση.
Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις υδραυλικές υπηρεσίες μας μπορείτε να μάς καλέσετε σήμερα. Θα σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε τα σωστά σημεία για να τοποθετήσετε τα είδη υγιεινής στο μπάνιο του σπιτιού ή του επαγγελματικού σας χώρου. Με οικονομικά και άμεσα εγγυημένο αποτέλεσμα.

Ποιες περιοχές εξυπηρετούμε;

Λεκάνη τουαλέτας στην Αθήνα και στα Κεντρικά Προάστια

  • Λεκάνη τουαλέτας στην Αθήνα και στα Κεντρικά Προάστια: o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί όλες τις εργασίες για τη λεκάνη τουαλέτας στο κέντρο Αθήνας, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί όλες τις εργασίες για τη λεκάνη τουαλέτας στους Αμπελόκηπους, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στα Άνω Πατήσια, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Βύρωνα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί όλες τις εργασίες για τη λεκάνη τουαλέτας στο Γαλάτσι, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί το μπάνιο στο Γκύζη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Γουδί, Αo-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Δάφνη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί όλες τις εργασίες για τη λεκάνη τουαλέτας στα Εξάρχεια, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στου Ζωγράφου, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί όλες τις εργασίες για τη λεκάνη τουαλέτας στο Θησείο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στα Ιλίσια, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Καισαριανή, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στα Κάτω Πατήσια, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στον Κολωνό, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Κουκάκι, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Κυψέλη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Νέα Φιλαδέλφεια, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Νέο Κόσμο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Παγκράτι, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στα Πετράλωνα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στου Παπάγου, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στα Σεπόλια, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Χολαργό.

Λεκάνη τουαλέτας στον Πειραιά

  • Λεκάνη τουαλέτας στον Πειραιά: o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στον Α.Ι. Ρέντη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί όλες τις εργασίες για τη λεκάνη τουαλέτας στην Αμφιάλη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Δραπετσώνα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Κερατσίνι, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί όλες τις εργασίες για τη λεκάνη τουαλέτας στον Κορυδαλλό, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Φάληρο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Νίκαια, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί  στο Πέραμα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στα Μανιάτικα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Πειραϊκή, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Βόκο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στα Ταμπούρια, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Φρεατίδα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Καρπάθου, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στον Άγιο Βασίλειο στον Πειραιά, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Μικρολίμανο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Πασαλιμάνι, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Καστέλα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Τερψιθέα Πειραιάς, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί όλες τις εργασίες για τη λεκάνη τουαλέτας στο Δημοτικό θέατρο Πειραιάς, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Τρούμπα Πειραιάς, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Χατζηκυριάκειο.

Λεκάνη τουαλέτας στα Δυτικά Προάστια

  • Λεκάνη τουαλέτας στα Δυτικά προάστια: o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Αγία Βαρβάρα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στους Άγιους Αναργύρους, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί όλες τις εργασίες για τη λεκάνη τουαλέτας στο Αιγάλεω, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Ίλιον, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Καματερό, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Περιστέρι, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Πετρούπολη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί όλες τις εργασίες για τη λεκάνη τουαλέτας στο Χαϊδάρι.

Λεκάνη τουαλέτας στην Ανατολική Αττική

  • Λεκάνη τουαλέτας στην Ανατολική Αττική: o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στα Άνω Λιόσια, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Ανθούσα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στον Άγιο Στέφανο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Άνοιξη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Διόνυσο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Δροσιά, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στους Θρακομακεδόνες, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Κορωπί, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Παιανία, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Παλλήνη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Πικέρμι, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στα Σπάτα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στα Σταμάτα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Φυλή Ασπρόπυργος.

Λεκάνη τουαλέτας στα Βόρεια Προάστια

  • Λεκάνη τουαλέτας στα Βόρεια Προάστια: o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Νέα Ιωνία, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί όλες τις εργασίες για τη λεκάνη τουαλέτας στο Παλαιό Ψυχικό, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στον Περισσό, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί όλες τις εργασίες για τη λεκάνη τουαλέτας στην Πεύκη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Φιλοθέη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Χαλάνδρι, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Κηφισιά, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Λυκόβρυση, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί όλες τις εργασίες για τη λεκάνη τουαλέτας στο Μαρούσι, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στα Μελίσσια, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Μεταμόρφωση, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Νέα Ερυθραία, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Πεντέλη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Νέο Ψυχικό, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Αγία Παρασκευή, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στα Βριλήσσια, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Εκάλη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Νέο Ηράκλειο.

Λεκάνη τουαλέτας στα Νότια Προάστια

  • Λεκάνη τουαλέτας τουαλέτας στα Νότια Προάστια: o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στον Ταύρο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Μοσχάτο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στον Άγιο Δημήτριο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στον Άλιμο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Αργυρούπολη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί όλες τις εργασίες για τη λεκάνη τουαλέτας στη Βούλα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Γλυφάδα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Ελληνικό, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Ηλιούπολη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Καλλιθέα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί όλες τις εργασίες για τη λεκάνη τουαλέτας στη Νέα Σμύρνη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί όλες τις εργασίες για τη λεκάνη τουαλέτας στο Παλαιό Φάληρο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί όλες τις εργασίες για τη λεκάνη τουαλέτας στη Βάρη – Βουλιαγμένη.

Λεκάνη τουαλέτας στη Δυτική Αττική 

  • o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Δυτική Αττική: o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί  στο Μενίδι, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Ελευσίνα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στον Ασπρόπυργο.
Τον o-ydravlikos.gr τον στηρίζει omastoras.gr

Τον o-ydravlikos.gr τον στηρίζει omastoras.gr

Διαβάστε σχετικά ...

5 Σχόλια

  1. Λεκάνη τουαλέτας όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
    Μέσα σε μία μέρα είχα διαλέξει τη νέα μου λεκάνη και ο υδραυλικός μου την τοποθέτησε κιόλας. Είναι επαγγελματίες και με το παραπάνω. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

  2. Λεκάνη τουαλέτας όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
    Άμεση εξυπηρέτηση και τέλειο αποτέλεσμα!!!

  3. Λεκάνη τουαλέτας όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
    Η αντικατάσταση της τουαλέτας μου έγινε άμεσα γρήγορα και οικονομικά.

  4. Λεκάνη τουαλέτας όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
    Έκανα αντικατάσταση την παλιά τουαλέτα μου και ο υδραυλικός με βοήθησε να επιλέξω μέσα από μία τεράστια γκάμα προϊόντων.

  5. Λεκάνη τουαλέτας όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
    Ο υδραυλικός με συμβούλεψε για την αλλαγή της λεκάνης μου. Τον ευχαριστώ πολύ!

Comments are closed.