Υγρασία στον τοίχο από το έδαφος

υγρασία στον τοίχο από το έδαφος

Η ανοδική υγρασία είναι η υγρασία η οποία ανεβαίνει από το έδαφος προς τα πάνω στους τοίχους μιας ισόγειας κατοικίας και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2 μέτρα σε ύψος. Η παρουσία του νερού στην τοιχοποιία δημιουργεί υγρασία στους εσωτερικούς χώρους, φούσκωμα στον σοβά και στο χρώμα και ανάπτυξη μυκήτων (μούχλα).

υγρασία στον τοίχο από το έδαφος

Εκτός από το πρόβλημα που δημιουργεί στην τοιχοποιία της οικίας μας, η υγρασία στον τοίχο από το έδαφος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και στην ίδια την υγεία μας. Η μούχλα μπορεί να προκαλέσει άσθμα και η μόνιμη υγρασία στον χώρο ευνοεί τις ιώσεις και επιδεινώνει τις ρευματικές και αρθριτικές παθήσεις.

Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγουμε την ανοδική υγρασία. Η εξωτερική θερμομόνωση και η επαρκής υγρομόνωση της οικίας όταν κατασκευάζεται το σπίτι είναι απαραίτητα για την προστασία του κτιρίου από το νερό.

Τι γίνεται όμως στη περίπτωση που το πρόβλημα της ανοδικής υγρασίας εμφανίζεται κάποια χρόνια μετά την κατασκευή της κατοικίας;

Η αντιμετώπιση της υγρασίας στον τοίχο από το έδαφος χρειάζεται έμπειρους τεχνίτες. Η αντικατάσταση του φθαρμένου σοβά με καινούριο είναι μια διαδικασία που εκτός από χρονοβόρα, πολυδάπανη και με ταλαιπωρία για τους ιδιοκτήτες είναι μια προσωρινή λύση. Αφού το αίτιο εξακολουθεί να υπάρχει, μετά από λίγα χρόνια η υγρασία στον τοίχο από το έδαφος θα είναι πάλι έντονη και προβληματική.

Το συνεργείο του υδραυλικού αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ανοδικής υγρασίας αποτελεσματικά και οικολογικά με τον παρακάτω τρόπο.

θερμική κάμερα

Αρχικά γίνεται έλεγχος με θερμική κάμερα για να διαπιστωθεί αν το πρόβλημα υγρασίας ή μούχλας που αντιμετωπίζετε οφείλεται σε υγρασία από το έδαφος ή από διαρροή νερού σε σωλήνες ύδρευσης ή αποχέτευσης. Αφού διαπιστωθεί από τον έλεγχο με την θερμοκάμερα ότι οφείλεται σε ανοδική υγρασία, προχωράμε στην τεχνική που ακολουθεί.

Η υγρασία στον τοίχο από το έδαφος αντιμετωπίζεται χωρίς γκρεμίσματα, μονω΄σεις ή χρήση χημικών με το σύστημα αφύγρανσης με φυσίγγια. Τα φυσίγγια είναι λεπτοί σωλήνες οι οποίοι μπαίνουν σε δια΄φορα σημεία της εξωτερικής τοιχοποιίας και επιτρέπουν την φυσική κυκλοφορία του αέρα στο εσωτερικό του τοίχου. Η υγρασία εξατμίζεται και οι τοίχοι στεγνώνουν με φυσικό τρόπο, χωρίς να προκληθούν ζημιές.

Η διαδικασία είναι η εξής:

Ανάλογα με το πάχος του τοίχου, μετριέται η απόσταση που θα δημιουργηθούν μία σειρά τρυπών ανά 15cm ή δύο σειρές τρυπών ανά 20cm.

Δημιουργούνται μια σειρά από τρύπες ή δύο σειρές τρυπών (ανάλογα με το πάχος του τοίχου), με οριζόντια κλίση 25ο -30ο

Καθαρίζεται καλά ο χώρος.

Το εσωτερικό των τρυπών καθαρίζεται καλά με ηλεκτρική σκούπα.

Τοποθετούνται τα φυσίγγια στις τρύπες και στερεώνονται με σιλικόνη ή κόλλα πλακιδίων.

Μετά την ολοκλήρωση ο τοίχος μπορεί να βαφτεί.

Δείτε παρακάτω στο παρακάτω βίντεο την εργασία που έγινε από το συνεργείο μας:

Αν παρατηρείτε υγρασία σε τοίχο, οροφή ή δάπεδο στην κατοικία σας, εμείς στο www.o-ydravlikos.gr χρησιμοποιούμε όλα τα σύγχρονα εργαλεία και τεχνικές για τον εντοπισμό κάθε είδους βλάβης στους σωλήνες αποχέτευσης, ύδρευσης ή υδρορροών και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της υγρασίας. Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο Youtube για να δείτε αναλυτικά όλες τις τεχνικές μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να σας δώσουμε προσφορά, στο τηλέφωνο

ή στείλτε μας μήνυμα :

Τον Υδραυλικό στηρίζει Ο Μάστορας
Τον o-ydravlikos.gr τον στηρίζει omastoras.gr

Διαβάστε σχετικά ...

Αφήστε μια απάντηση