Τσιμεντένιος σωλήνας αποχέτευσης

τσιμεντένιος σωλήνας αποχέτευσης

Επισκευή τσιμεντένιου σωλήνα αποχέτευσης χωρίς σκάψιμο, με την μέθοδο Liner

Σε πολλές οικίες οι οποίες έχουν κατασκευαστεί πριν από το 1980, ο κεντρικός σωλήνας αποχέτευσης είναι τσιμεντένιος. Αναπόφευκτα με το πέρασμα του χρόνου, ο τσιμεντένιος σωλήνας φθείρεται και αποκτά ανοίγματα και σπασίματα κυρίως στις ενώσεις, με αποτέλεσμα την διαρροή νερού σε αυτά τα σημεία, είσοδο ριζών από δέντρα και περαιτέρω δημιουργία σπασιμάτων, αλλά και δημιουργία φωλιών από ανεπιθύμητα έντομα.

Στο παρακάτω παράδειγμα εργασιών μας, σε πολυκατοικία στην περιοχή του Πειραιά, οι ένοικοι μας κάλεσαν για έντονη υγρασία και μούχλα στο ισόγειο της πολυκατοικίας. Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με την κάμερα αποχέτευσης διαπιστώθηκε ότι ο κεντρικός σωλήνας αποχέτευσης, ο  οποίος ήταν τσιμεντένιος, είχε αρκετά και μεγάλα σπασίματα.

τσιμεντένιος σωλήνας αποχέτευσης
εικόνα της βλάβης με την κάμερα αποχέτευσης

Η ταλαιπωρία του να σκαφτεί όλη η είσοδος και το ισόγειο της πολυκατοικίας προκειμένου να αντικατασταθεί ο τσιμεντένιος σωλήνας αποχέτευσης, ήταν πολλή μεγάλη. Η εξέλιξη της τεχνολογίας όμως μας έχει λύσει τα χέρια σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις επισκευής σωλήνων. Η λύση η οποία προτάθηκε από την εταιρεία μας και υλοποιήθηκε τελικά ήταν η επισκευή του σωλήνα εσωτερικά με τη μέθοδο LINER

Η μέθοδος επισκευής με LINER είναι μία από τις τρείς σύγχρονες τεχνικές επισκευής σωλήνων και μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα είδη σωλήνων. Το LINER είναι ένας μανδύας επένδυσης, ο οποίος εμποτίζεται εσωτερικά με εποξική ρητίνη 2 συστατικών. Ο εμποτισμένος μανδύας με την βοήθεια ειδικού μηχανήματος εισάγεται μέσα στον σπασμένο σωλήνα αποχέτευσης και με πεπιεσμένο αέρα γίνεται η πρόσφυση και το στέγνωμα της εποξικής ρητίνης. Έτσι δημιουργείται ένας δεύτερος εσωτερικός σωλήνας μέσα στον ήδη υπάρχοντα, που είναι εντελώς καινούριος και με εγγύηση εργασίας 30 ετών!

άπλωμα της εποξικής ρητίνης σε όλο το μήκος του μανδύα

τσιμεντένιος σωλήνας αποχέτευσης

Όλη η προετοιμασία για την εργασία LINER έγινε στο πεζοδρόμιο, χωρίς να χρειαστεί καν, να μπούμε στη πολυκατοικία και να ενοχληθούν οι ένοικοι. Στη συνέχεια, η είσοδος του μηχανήματος με τον επενδυμένο με ρητίνη μανδύα έγινε από το κεντρικό φρεάτιο της πολυκατοικίας. Η όλη διαδικασία διήρκησε μόλις 6 ώρες και ο σωλήνας ήταν άμεσα έτοιμος να χρησιμοποιηθεί.

τσιμεντένιος σωλήνας αποχέτευσης
τελικό αποτέλεσμα

Δείτε παρακάτω στο σχετικό βίντεο την εργασία με την μέθοδο Liner που εφαρμόσαμε:

Εμείς στον υδραυλικό  διαθέτουμε την τεχνογνωσία για την αποτελεσματική και καθαρή επισκευή κάθε βλάβης στην αποχέτευση. Επίσης διαθέτουμε υπηρεσία μηνιαίας συντήρησης και ελέγχου της αποχέτευσης της οικίας, του εξοχικού, του γραφείου σας.

Δείτε εδώ στο κανάλι μας στο youtube σχετικά βίντεο με όλες τις σύγχρονες μεθόδους για την επισκευή σωλήνων αποχέτευσης και υδρορροών που εφαρμόζουμε.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να σας δώσουμε προσφορά, στο τηλέφωνο

ή στείλτε μας μήνυμα :

Τον Υδραυλικό στηρίζει Ο Μάστορας
Τον o-ydravlikos.gr τον στηρίζει omastoras.gr

Διαβάστε σχετικά ...

Αφήστε μια απάντηση