Τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα σε ταράτσα

ηλιακόσ θερμοσίφωνας ο υδραυλικός

Είναι πολύ σημαντική η ύπαρξη ζεστού νερού σε ένα νοικοκυριό, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι κύριες πηγές ζεστού νερού στην οικία είναι είτε ο ηλεκτρικός είτε ο ηλιακός θερμοσίφωνας.

Μεγάλο πλεονέκτημα του ηλιακού θερμοσίφωνα έναντι του ηλεκτρικού,  είναι η παροχή ζεστού νερού στην οικία μέσω της ηλιακής ενέργειας, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και κατ΄επέκταση εξοικονόμηση χρημάτων από το λογαριασμό του ρεύματος ή του φυσικού αερίου. Τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και όλες τις μέρες που υπάρχει ηλιοφάνεια, η παροχή ζεστού νερού είναι συνεχής και δεδομένη.

Δεύτερο πλεονέκτημα του ηλιακού θερμοσίφωνα έναντι του ηλεκτρικού, είναι η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του. Με τήρηση του ετήσιου service, όπως έχει ήδη αναφερθεί και σε άλλο άρθρο μας, η διάρκεια ζωής ενός ηλιακού θερμοσίφωνα επεκτείνεται μέχρι και πάνω από 20 χρόνια.

Τέλος, το μπόιλερ ενός ηλιακού θερμοσίφωνα μπορεί να συνδεθεί εκτός από τον ήλιο και το ρεύμα και με τη θέρμανση, εξοικονομώντας κι άλλη ενέργεια τους χειμερινούς  μήνες που η θέρμανση είναι ανοιχτή.

Το μπόιλερ ηλιακού θερμοσίφωνα διπλής ενέργειας αντλεί ενέργεια από τους ηλιακούς συλλέκτες ή την ηλεκτρική αντίσταση, εφόσον δεν υπάρχει ήλιος, για να αποθηκεύσει ζεστό νερό. Ενώ το μπόιλερ ηλιακού θερμοσίφωνα τριπλής ενέργειας αντλεί ενέργεια εκτός από τους συλλέκτες και την ηλεκτρική αντίσταση και από τον λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου.

Για την επιλογή του κατάλληλου και οικονομικότερου μπόιλερ θα πρέπει να υπάρχει μια μελέτη ως προς τις ανάγκες του κάθε νοικοκυριού. Η επιλογή και η εγκατάσταση θα πρέπει να γίνει με τη βοήθεια εξειδικευμένων τεχνικών.

 o-ydravlikos.gr διαθέτει τους καταρτισμένους τεχνικούς που θα σας συμβουλέψουν, θα προτείνουν και θα εγκαταστήσουν τον κατάλληλο ηλιακό θερμοσίφωνα για εσάς.

 

Τον Υδραυλικό στηρίζει

Ο Μάστορας

Διαβάστε σχετικά ...

Αφήστε μια απάντηση