Πώς γίνεται η επισκευή σωλήνα χωρίς σκάψιμο

πώς γίνεται η επισκευή σωλήνα χωρίς σκάψιμο

Στο άρθρο αυτό περιγράφουμε πώς γίνεται η επισκευή σωλήνα αποχέτευσης ή υδρορροής χωρίς σκάψιμο, με τις σύγχρονες τεχνικές που εφαρμόζει το συνεργείο μας. Οι σύγχρονες μέθοδοι αποκατάστασης και στεγανοποίησης σωλήνων χωρίς σκάψιμο είναι η μέθοδος Coating και η μέθοδος Liner. Η διαδικασία έχει 5 βήματα:

Το 1ο βήμα είναι ο έλεγχος του σωλήνα με ενδοσκοπική κάμερα, έτσι ώστε να διαπιστωθεί ποια ακριβώς είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σωλήνας και να αποφασιστεί ποια μέθοδος θα ακολουθηθεί για την επισκευή.

Το 2ο και ίσως το σημαντικότερο βήμα είναι ο καλός καθαρισμός του σωλήνα. Ο καθαρισμός πραγματοποιείται είτε με ειδικά τριβεία που εφαρμόζονται στο μηχάνημα που εισέρχεται στον σωλήνα, είτε με ειδικές αλυσίδες οι οποίες χρησιμοποιούνται κυρίως σε μαντεμένιους σωλήνες.

Μετά και το καθαρισμό και έλεγχο πάλι του σωλήνα με την ενδοσκοπική κάμερα, πραγματοποιείται το 3ο βήμα όπου είναι η επάλειψη του σωλήνα με εποξική ρητίνη. Η εφαρμογή του υλικού γίνεται αρχικά με τη μέθοδο Brush Coating, δηλαδή επάλειψη της ρητίνης με ειδικές βούρτσες για την διάμετρο του σωλήνα. Η εφαρμογή αυτή γίνεται σε τουλάχιστον 2 στρώσεις.

Το 4ο βήμα αφορά την εφαρμογή επόμενης στρώσης εποξικής ρητίνης, με τη μέθοδο Spray Coating, στην οποία γίνεται ψεκασμός του υλικού σε όλο το μήκος του σωλήνα, έτσι ώστε να εμβαθύνει η επούλωση και η επισκευή του σωλήνα. Μετά από κάθε εφαρμογή του υλικού και πριν την εφαρμογή νέου, γίνεται στέγνωμα του υλικού με ειδικό μηχάνημα blower.

Το 5ο και τελευταίο βήμα είναι ο τελικός έλεγχος του σωλήνα με την ενδοσκοπική κάμερα, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι η επισκευή ολοκληρώθηκε επιτυχώς και να δοθεί η γραπτή εγγύηση για την εργασία μας.

Δείτε παρακάτω και σχετικό βίντεο με την διαδικασία των 5 βημάτων:

Εμείς στον Υδραυλικό, παρέχουμε στους πελάτες μας όλες τις σύγχρονες μεθόδους για εντοπισμό της βλάβης και επισκευή αποχετεύσεων και υδρορροών χωρίς σκάψιμο. Γρήγορα, αποτελεσματικά και με γραπτή εγγύηση!

Επίσης επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο Youtube για να δείτε αναλυτικά όλες τις τεχνικές μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να σας δώσουμε προσφορά, στο τηλέφωνο

ή στείλτε μας μήνυμα :

Τον Υδραυλικό στηρίζει Ο Μάστορας
Τον o-ydravlikos.gr τον στηρίζει omastoras.gr

Διαβάστε σχετικά ...

Αφήστε μια απάντηση