Φουσκωμένο ξύλινο πάτωμα

fouskomeno ksylino patwma

Το ξύλο είναι ένα ζωντανό υλικό, το οποίο προσλαμβάνει και αποβάλλει υγρασία. Όταν ένα ξύλινο πάτωμα προσλαμβάνει μεγάλη ποσότητα υγρασίας, αυτό έχει δυσάρεστα αποτελέσματα στη δομή και την αισθητική του δαπέδου, καθώς μεταβάλλονται οι διαστάσεις του. Αν η προσρόφηση υγρασίας είναι μεγάλη και συνεχής, το ξύλινο πάτωμα φουσκώνει. Αρχικά, τα παρκέτα δείχνουν να «στριμώχνονται», στην συνέχεια εμφανίζεται κυματισμός (ανασηκώματα) στην επιφάνεια τους, και τελικά σκεβρώνουν. Την ζημιά έχει προκαλέσει κάποια βλάβη στα υδραυλικά: διαρροή υδάτων σε παλιές -συνήθως- σωληνώσεις θέρμανσης ή κάποιο βουλωμένο σιφόνι.

Τι πρέπει να κάνετε: αρχικά, να εξετάσετε τα επίπεδα της υγρασίας στο σπίτι και στο πάτωμα. Στην συνέχεια πρέπει να επιδιορθώσετε άμεσα τις υδραυλικές εγκαταστάσεις που προκάλεσαν την ζημιά. Μόνο αφού επισκευάσετε τις υδραυλικές βλάβες, μπορείτε προχωρήσετε στην επιδιόρθωση του παρκέ. Διαφορετικά θα δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

 

Πώς βρίσκω την υγρασία

Ο καλύτερος τρόπος για ανίχνευση και μέτρηση υγρασίας στο σπίτι, είναι ο έλεγχος με θερμική κάμερα. Είναι όμως και ο καλύτερος τρόπος πρόληψης, ώστε να μην συμβεί, ή ξανασυμβεί, αυτή η δυσάρεστη κατάσταση. Χωρίς σκάψιμο και ταλαιπωρία, η θερμοκάμερα σκανάρει τον χώρο και μέσα σε λίγη ώρα γνωρίζουμε κατά πόσο υπάρχει υγρασία στο σπίτι αλλά και το ακριβές σημείο της διαρροής.

Να θυμάστε, ότι αν η ποσότητα διαρροής νερού είναι μικρή και συνεχόμενη, το ξύλινο πάτωμα, σαπίζει σε βάθος χρόνου. Δεν χρειάζεται να περιμένετε κάποια ένδειξη λοιπόν, για να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα. Ο τακτικός έλεγχος από έναν ειδικό, θα σας εξασφαλίσει την συντήρηση των δαπέδων σας σε μάκρος χρόνου, με πολύ μικρότερο κόστος από αυτό της επισκευής – αντικατάστασης τους.

Κλείστε ραντεβού για έλεγχο με θερμική κάμερα τώρα, και πείτε αντίο όχι μόνο στο φουσκωμένο πάτωμα, αλλά και στην υγρασία!

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να σας δώσουμε προσφορά, στο τηλέφωνο

ή στείλτε μας μήνυμα :

Τον Υδραυλικό στηρίζει Ο Μάστορας
Τον o-ydravlikos.gr τον στηρίζει omastoras.gr

Διαβάστε σχετικά ...

Αφήστε μια απάντηση