Νέος τρόπος επισκευής σωλήνα αποχέτευσης

νέος τρόπος επισκευής σωλήνα αποχέτευσης

Ο σπασμένος σωλήνας αποχέτευσης είναι μια συνηθισμένη βλάβη των υδραυλικών και το αντιλαμβανόμαστε κυρίως από τα νερά ή την υγρασία τα οποία παρατηρούνται στους τοίχους της οικίας ή και της πολυκατοικίας, εφόσον αφορά την κεντρική αποχέτευση.

Το πρώτο βήμα για τον ακριβή εντοπισμό της βλάβης είναι ο έλεγχος με κάμερα αποχέτευσης, η οποία εισέρχεται στο σωλήνα ή από την ταράτσα, εφόσον θέλουμε να ελεγχθεί ολόκληρη η στήλη της αποχέτευσης ή από τη λεκάνη του διαμερίσματος, εφόσον θέλουμε να ελεγχθεί το ταυ της αποχέτευσης του συγκεκριμένου ορόφου.

Μετά τον εντοπισμό του ακριβούς σημείου που χρήζει επισκευής, γίνεται η επισκευή. Υπάρχουν δύο επιλογές επισκευής. Η πρώτη γίνεται με σκάψιμο, συνήθως στο μπάνιο ή τη κουζίνα, και αντικατάσταση του σωλήνα αποχέτευσης. Με αυτόν τον τρόπο χρειάζονται μερεμέτια και στα πλακάκια και στον τοίχο και δημιουργείται φασαρία, σκόνη και πολύωρη εργασία, που έχει σαν αποτέλεσμα και περισσότερο κόστος στο σύνολο των εργασιών. Η δεύτερη επιλογή η οποία είναι πιο αποτελεσματική, χωρίς σκάψιμο, χωρίς μερεμέτια και καθόλου χρονοβόρα είναι η επισκευή του σωλήνα εσωτερικά με ειδικό μηχάνημα που στεγανοποιεί το σωλήνα.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

1ο  ΒΉΜΑ

Έλεγχος όλης της στήλης του σωλήνα αποχέτευσης από ταράτσα, έτσι ώστε να εντοπιστούν τα σημεία ή το σημείο που χρήζουν επισκευής.

αρχική εικόνα σωλήνα από την κάμερα αποχέτευσης

 

σπασμένος σωλήνας αποχέτευσης
σπασμένη ένωση σωλήνων που προκαλεί την διαρροή

 

2ο ΒΗΜΑ

Καθαρισμός και ξύσιμο του σωλήνα αποχέτευσης όπου θα εφαρμοστεί το υλικό που θα στεγανοποιήσει το σωλήνα. Σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλη τρύπα, αυτή καλύπτεται με αφρό πολυουρεθάνης η οποία ξύνεται , καθαρίζεται και γυαλίζεται για να γίνει επάνω η εφαρμογή.

τρίψιμο και καθαρισμός από ρύπους και σκουριά

 

3ο ΒΗΜΑ

Γίνεται εφαρμογή εποξικής ρητίνης στα σημεία που έχει εντοπιστεί το πρόβλημα ή και σε όλη τη στήλη του σωλήνα αποχέτευσης για προληπτικούς λόγους. Η εποξική ρητίνη αρχικά είναι σε υγρή μορφή η οποία στεγνώνει μετά την εφαρμογή της στον  σωλήνα με αποτέλεσμα να τον στεγανοποιεί πλήρως. 

στρώσιμο της εποξικής ρητίνης

 

 

4ο ΒΗΜΑ

Αφήνουμε το υλικό 6 ώρες μετά την εφαρμογή του να στεγνώσει τελείως για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ξανά κανονικά η αποχέτευση. Σε αυτό το στάδιο είναι πολύ σημαντικό να προσέξουμε να μην χρησιμοποιηθεί καθόλου η αποχέτευση, γιατί να νερά μπορούν να παρασύρουν το υλικό και η στεγανοποίηση να μείνει ημιτελής.

επισκευασμένος σωλήνας αποχέτευσης
τελική μορφή επισκευασμένου σωλήνα

 

Η μέθοδος αυτή είναι αξιόπιστη χωρίς σκαψίματα και μερεμέτια και δίνεται γραπτή εγγύηση 10 ετών.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για την νέα τεχνική και να λύσετε οριστικά και άκοπα το πρόβλημα της σπασμένης αποχέτευσης του χώρου σας.

Τον Υδραυλικό στηρίζει

Ο Μάστορας

Διαβάστε σχετικά ...

Αφήστε μια απάντηση