Επισκευή σπασμένης αποχέτευσης

επισκευή σπασμένης αποχέτευσης

Στο παρακάτω παράδειγμα εργασιών μας, έγινε επισκευή σπασμένης αποχέτευσης σε παλιά τριώροφη πολυκατοικία στην περιοχή του Κολωνού. Η ζημιά βρισκόταν στον κοινόχρηστο, οριζόντιο σωλήνα αποχέτευσης, ο οποίος ήταν τσιμεντένιος και ήταν σχεδόν κατεστραμμένος.

Οι ένοικοι είχαν ήδη κάνει έλεγχο με κάμερα αποχέτευσης και είχαν διαπιστώσει το μεγάλο μέγεθος της βλάβης. Ο τσιμεντένιος σωλήνας της κοινόχρηστης αποχέτευσης ήταν σπασμένος σε τόσα σημεία και είχε τόσο μεγάλες τρύπες, που είχε γεμίσει με πέτρες και μπάζα και είχε φράξει εντελώς.

εικόνα του σπασμένου και φραγμένου σωλήνα

Χρειαζόταν αντικατάσταση όλου του οριζόντιου σωλήνα αποχέτευσης μήκους 14 μέτρων. Ο σωλήνας ξεκινούσε από το φρεάτιο, στην αυλή του κτιρίου και διαπερνούσε όλο το μήκος του ισογείου. Για να γινόταν η αφαίρεση του παλιού σωλήνα και η τοποθέτηση του νέου, θα έπρεπε να σκαφτεί ολόκληρο το πάτωμα του ισογείου. Αυτή είναι η παραδοσιακή μέθοδος για την επισκευή σπασμένης αποχέτευσης, η οποία όλοι γνωρίζουμε πως χρειάζεται κάποιες ημέρες εργασιών, δημιουργεί θόρυβο, μπάζα, σκόνη, αναστάτωση σε όλο το κτίριο και τους ενοίκους του και επιπλέον εργασίες για την αποκατάσταση των πατωμάτων. Αυτή η μέθοδος όμως είναι παρελθόν!

Η δική μας πρόταση, την οποία συμφώνησαν να ακολουθήσουν οι ένοικοι για την επισκευή είναι η μέθοδος LINER. Η μέθοδος επισκευής με LINER είναι μία από τις τρείς σύγχρονες τεχνικές επισκευής σωλήνων και μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα είδη σωλήνων. Η βασική αρχή του LINER είναι ότι επισκευάζουμε τον παλιό σωλήνα από μέσα, δημιουργώντας έναν νέο σωλήνα μέσα στον ήδη υπάρχοντα. Ο νέος σωλήνας αποτελείται από πλαστικό που τα εσωτερικά του τοιχώματα εμποτίζονται με εποξική ρητίνη 2 συστατικών και είναι στεγανός και ανθεκτικός 100%. Με ειδικό μηχάνημα πεπιεσμένου αέρα εισάγεται μέσα στον παλιό σωλήνα, όπου και εκεί γίνεται η επίστρωση με εποξική ρητίνη.

Στην συγκεκριμένη επισκευή σπασμένης αποχέτευσης χρειαζόταν πρώτα να απομακρυνθούν τα μπάζα τα οποία έφραζαν τον σωλήνα. Ο σωλήνας ήταν υπό κατάρρευση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μπει πίεση νερού για να αποφραχθεί, διότι θα διαλυόταν τελείως. Ο καθαρισμός έγινε μόνο με μηχανικό τρόπο, με ειδικό γάντζο και μετά με ειδική σκούπα. Μία μέρα χρειάστηκε για να απομακρυνθούν όλα τα μπάζα και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην επισκευή.

απομάκρυνση των μπάζων με γάντζο
επισκευή σπασμένης αποχέτευσης
απομάκρυνση των μπάζων με σκούπα

Μετά τον καθαρισμό πραγματοποιήθηκε η εφαρμογή του LINER, από το φρεάτιο, στην αυλή της οικίας. Για την επισκευή το συνολικό διάστημα που χρειάστηκε ήταν 5 ώρες, όπου δημιουργήθηκε ένας νέος σωλήνας αποχέτευσης μέσα στον ήδη υπάρχοντα. Για την ανθεκτικότητα του νέου σωλήνα, δίνεται γραπτή εγγύηση 30 ετών στη διαχείριση της πολυκατοικίας!

επισκευή σπασμένης αποχέτευσης
τελικό αποτέλεσμα

επισκευή σπασμένης αποχέτευσης
τελικό αποτέλεσμα

 Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως έγινε η συγκεκριμένη επισκευή της σπασμένης αποχέτευσης με την μέθοδο Liner. Επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο Youtube για να δείτε αναλυτικά όλες τις τεχνικές μας.

Εμείς στον υδραυλικό διαθέτουμε την τεχνογνωσία για την αποτελεσματική και καθαρή επισκευή κάθε βλάβης στην αποχέτευση. Επίσης διαθέτουμε υπηρεσία μηνιαίας συντήρησης και ελέγχου της αποχέτευσης της οικίας, του εξοχικού, του γραφείου σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να σας δώσουμε προσφορά, στο τηλέφωνο

ή στείλτε μας μήνυμα :

Τον Υδραυλικό στηρίζει Ο Μάστορας
Τον o-ydravlikos.gr τον στηρίζει omastoras.gr

Διαβάστε σχετικά ...

Αφήστε μια απάντηση