Εντοπισμός διαρροής νερού

εντοπισμός διαρροής νερού

Ο άμεσος και ακριβής εντοπισμός διαρροής νερού στο υδραυλικό δίκτυο του σπιτιού μας είναι το πρώτο βήμα για να γίνει η επισκευή γρήγορα, χωρίς περιττά σκαψίματα και ταλαιπωρία και χωρίς περιττά έξοδα.

χρήση γεώφωνου

Ο εντοπισμός διαρροής νερού μπορεί να γίνει με διάφορα σύγχρονα όργανα ανίχνευσης, ανάλογα με την περίπτωση. Αυτά τα όργανα μπορεί να είναι η θερμική κάμερα , η οποία μετράει διαφορές θερμοκρασιών και υποδεικνύει το σημείο που συγκεντρώνεται η μεγαλύτερη υγρασία, το οποίο είναι και το σημείο πηγής της διαρροής.

Επίσης εντοπισμός διαρροής νερού μπορεί να γίνει και με την ενδοσκοπική κάμερα  η οποία εισέρχεται σε σωλήνες αποχέτευσης ή υδρορροής ή πισίνας και καταγράφει λεπτομερώς τι συμβαίνει στο εσωτερικό κάθε σωλήνα, εντοπίζοντας σπασίματα, ραγίσματα ή κακοτεχνίες.

Τέλος χρησιμοποιούμε και το γεώφωνο, το οποίο έχει την ικανότητα να εντοπίζει ηχητικά την διαρροή νερού.

Στο παρακάτω παράδειγμα εργασιών μας στη περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, πελάτης μας κάλεσε για εντοπισμό διαρροής νερού μετά από σημείωμα της ΕΥΔΑΠ για μεγάλη κατανάλωση νερού.

Ο τεχνικός της εταιρείας μας αρχικά έκανε έλεγχο με θερμική κάμερα εντοπίζοντας την περιοχή της μεγάλης διαρροής νερού. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε έλεγχος με το γεώφωνο, όπου και εντοπίστηκε το ακριβές σημείο της διαρροής.

εντοπισμός διαρροής νερού

Αμέσως ο τεχνικός μας έσκαψε στο σημείο που είχε εντοπιστεί με ακρίβεια από τα όργανα και βρέθηκε ο σωλήνας ύδρευσης που είχε σπάσει. Η επισκευή ολοκληρώθηκε επί τόπου, σκάβοντας μόνο 2 πλακάκια του πεζοδρομίου και βέβαια δίνοντας στον πελάτη απόδειξη αφανούς διαρροής για την ΕΥΔΑΠ!

Δείτε παρακάτω στο σχετικό βίντεο την εργασία που έγινε από το συνεργείο μας:

Εμείς στο www.o-ydravlikos.gr χρησιμοποιούμε όλα τα σύγχρονα εργαλεία και τεχνικές για τον εντοπισμό και επισκευή κάθε είδους βλάβης στους σωλήνες αποχέτευσης, ύδρευσης ή υδρορροών. Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο Youtube για να δείτε αναλυτικά όλες τις τεχνικές μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να σας δώσουμε προσφορά, στο τηλέφωνο

ή στείλτε μας μήνυμα :

Τον Υδραυλικό στηρίζει Ο Μάστορας
Τον o-ydravlikos.gr τον στηρίζει omastoras.gr

Διαβάστε σχετικά ...

Αφήστε μια απάντηση