Διαρροή σωλήνα υδρορροής

διαρροή σωλήνα υδρορροής

Η διαρροή σωλήνα υδρορροής δεν είναι πάντα εμφανής, ιδίως αν οι σωλήνες υδρορροής είναι εντοιχισμένοι. Αν παρατηρούμε έντονη υγρασία στην οικία μας μετά από βροχή, ή αν πλένουμε τα μπαλκόνια μας και παραπονιούνται οι από κάτω ένοικοι για τα νερά που τους εμφανίζονται, αυτές είναι οι πιο σοβαρές ενδείξεις ότι η υδρορροή έχει πρόβλημα.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνήθως οι υδρορροές είναι αρχικά το φράξιμό τους από φύλλα, άλλους ρύπους ή από φωλιές πουλιών. Δεύτερη αιτία που προκαλεί και το σπάσιμό τους είναι οι ρίζες των δέντρων, εφόσον πρόκειται για οριζόντιες υδρορροές. Τέλος η διαρροή σωλήνα υδρορροής μπορεί να προέρχεται και από άνοιγμα ή σπάσιμο των σωλήνων στις ενώσεις τους.

Το πρώτο που καλούμαστε να κάνουμε σε μία τέτοια περίπτωση, είναι ο έλεγχος με κάμερα υδρορροής. Έτσι μπορούμε να καταγράψουμε τη κατάσταση του σωλήνα εσωτερικά και να εντοπιστούν τα ακριβή σημεία ανοίγματος ή σπασίματος του σωλήνα.

Στο παρακάτω παράδειγμα σε συγκρότημα κατοικιών στην Βούλα, υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με διαρροή σωλήνα υδρορροής. Όλα τα διαμερίσματα αντιμετώπιζαν εμφάνιση υγρασίας κυρίως μετά από έντονες βροχοπτώσεις. Μετά από έλεγχο με κάμερα εντοπίστηκαν ανοίγματα σε όλες τις ενώσεις σε 8 σωλήνες υδρορροών.

διαρροή σωλήνα υδρορροής
εικόνα ανοιγμένης υδρορροής

Η επισκευή πραγματοποιήθηκε με τις την μέθοδο Brush Coating, που ανήκει στις σύγχρονες μεθόδους επισκευής σωλήνων. Ο σωλήνας επισκευάζεται εσωτερικά με επένδυση εποξικής ρητίνης. Η εργασία τελείωσε μέσα σε 2 μέρες, χωρίς να χρειαστεί να σκάψουμε κάποιο μπαλκόνι ή κάποιο τοίχο από το συγκρότημα οικιών.

Η μέθοδος Brush Coating στην πράξη

Δείτε παρακάτω και το σχετικό βίντεο. Δείτε εδώ στο κανάλι μας στο youtube σχετικά βίντεο με όλες τις σύγχρονες μεθόδους για την επισκευή σωλήνων αποχέτευσης και υδρορροών που εφαρμόζουμε.

Εμείς στον υδραυλικό  διαθέτουμε τα κατάλληλα μηχανήματα διάγνωσης του προβλήματος και την σύγχρονη τεχνογνωσία για την επισκευή υδρορροής χωρίς σκάψιμο.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να σας δώσουμε προσφορά, στο τηλέφωνο

ή στείλτε μας μήνυμα :

Τον Υδραυλικό στηρίζει Ο Μάστορας
Τον o-ydravlikos.gr τον στηρίζει omastoras.gr

Διαβάστε σχετικά ...

Αφήστε μια απάντηση