Διαρροή νερού μέσα στον τοίχο

διαρροή νερού μέσα στον τοίχο

Η διαρροή νερού η οποία εμφανίζεται μέσα στον τοίχο της κατοικίας μας, μπορεί να έχει διάφορες αιτίες. Η συνηθέστερη είναι η βλάβη στους σωλήνες αποχέτευσης (ράγισμα, σπάσιμο ή άνοιγμα ενώσεων) όχι απαραίτητα του δικού μας διαμερίσματος, αλλά ή του διαμερίσματος του επάνω ορόφου ή της κεντρικής αποχέτευσης της πολυκατοικίας.

Για να γίνει σωστός και στοχευμένος εντοπισμός της πηγής της διαρροής, θα πρέπει να γίνει έλεγχος αρχικά με θερμική κάμερα η οποία μετρώντας τις διαφορές υγρασίας των επιφανειών, εντοπίζει το σημείο διαρροής. Στη συνέχεια γίνεται έλεγχος με ενδοσκοπική κάμερα αν πίσω από το σημείο της εμφανούς διαρροής υπάρχει σωλήνας αποχέτευσης.

Στο παρακάτω παράδειγμα εργασιών μας, υπήρχε διαρροή νερού μέσα στον τοίχο ισόγειου διαμερίσματος σε πολυκατοικία στην Βούλα.

Πραγματοποιήθηκε  έλεγχος τόσο με θερμική κάμερα όσο και με ενδοσκοπική κάμερα, όπου εντοπίστηκε άνοιγμα στον οριζόντιο σωλήνα της κεντρικής αποχέτευσης της πολυκατοικίας. Η ζημιά ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα να υπάρχει διαρροή νερού μέσα στον τοίχο του συγκεκριμένου διαμερίσματος.

εικόνα της βλάβης από την ενδοσκοπική κάμερα

Η μέθοδος η οποία ακολουθήθηκε για την επισκευή είναι η αποκατάσταση του σωλήνα εσωτερικά, εφαρμόζοντας επίστρωση εποξικής ρητίνης. Το υλικό αυτό καλύπτει και μονώνει πλήρως κάθε άνοιγμα ή σπάσιμο των σωλήνων, εφαρμόζεται εύκολα, στεγνώνει γρήγορα και είναι πολύ ανθεκτικό. Η εφαρμογή της ρητίνης έγινε αρχικά με Brush Coating και μετά ολοκληρώθηκε με Spray Coating. Περισσότερα για τις σύγχρονες μεθόδους επισκευής σωλήνων, εδώ.

Εργασία με Brush Coating

Η όλη εργασία κράτησε περίπου 3 ώρες και δεν χρειάστηκε ούτε να σπάσουμε πλακάκια, ούτε να μπούμε καν σε κάποιο διαμέρισμα, καθώς η πρόσβαση στον σωλήνα έγινε από τον εξωτερικό χώρο της πολυκατοικίας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας σωλήνας πλήρως στεγανοποιημένος, με εγγύηση αποτελέσματος 10 έτη!

τελικό αποτέλεσμα

Δείτε παρακάτω στο παρακάτω βίντεο την εργασία που έγινε από το συνεργείο μας:

Αν παρατηρείτε υγρασία σε τοίχο, οροφή ή δάπεδο στην κατοικία σας, εμείς στο www.o-ydravlikos.gr χρησιμοποιούμε όλα τα σύγχρονα εργαλεία και τεχνικές για τον εντοπισμό και επισκευή κάθε είδους βλάβης στους σωλήνες αποχέτευσης, ύδρευσης ή υδρορροών. Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο Youtube για να δείτε αναλυτικά όλες τις τεχνικές μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να σας δώσουμε προσφορά, στο τηλέφωνο

ή στείλτε μας μήνυμα :

Τον Υδραυλικό στηρίζει Ο Μάστορας
Τον o-ydravlikos.gr τον στηρίζει omastoras.gr

Διαβάστε σχετικά ...

Αφήστε μια απάντηση