Διαρροή νερού από καλοριφέρ

διαρροή από καλοριφέρ

Αν παρατηρήσετε διαρροή νερού από το καλοριφέρ σας, συνήθως οφείλεται στις διαφορές της θερμοκρασίας. Είτε εσωτερικά, είτε εξωτερικά των σωληνώσεων.

Αιτίες για την διαρροή νερού

Τον χειμώνα, οι χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, κάνουν ένα κακό συνδυασμό με το ζεστό νερό που κυκλοφορεί εσωτερικά των σωληνώσεων. Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας, είναι αρκετή για να προκαλέσει προβλήματα στο δίκτυο θέρμανσης. Οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας, μπορεί επίσης να προκαλέσουν φθορές και διαρροή. Αν οι σωληνώσεις θέρμανσης βρίσκονται εξωτερικά του σπιτιού, τότε το κρύο (παγετός) παγώνει το νερό των σωληνώσεων και μπορεί να προκαλέσει διαρροή.

Τέλος, το ζεστό νερό που κυκλοφορεί στο δίκτυο θέρμανσης και θερμαίνει τους σωλήνες, είναι και αυτό που ευθύνεται για την φθορά τους. Αυτό, διότι η κυκλοφορία του ζεστού νερού, με την πάροδο του χρόνου δημιουργεί σκουριά μέσα στους σωλήνες, και οξείδωση στους συνδέσμους. Σαν αποτέλεσμα μπορεί να έχουμε ένα τρυπημένο σωλήνα ή σύνδεσμο, και κατά συνέπεια, διαρροή νερού από το καλοριφέρ.

Πρόληψη

Με την βοήθεια ενός ειδικού υδραυλικού πραγματοποιούμε σε ετήσια βάση, έλεγχο συντήρησης του καλοριφέρ, του καυστήρα και του λέβητα. Κατά τον έλεγχο επισκευάζονται και αντικαθίστανται τα μέρη που παρουσιάζουν βλάβη. Έτσι, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την καλή λειτουργία του συστήματος θέρμανσης και των καλοριφέρ μας.

Αν παρατηρήσετε διαρροή νερού από το καλοριφέρ σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό του o-ydravlikos.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να σας δώσουμε προσφορά, στο τηλέφωνο

ή στείλτε μας μήνυμα :

Τον Υδραυλικό στηρίζει Ο Μάστορας
Τον o-ydravlikos.gr τον στηρίζει omastoras.gr

Διαβάστε σχετικά ...

Αφήστε μια απάντηση