Αποχέτευση πολυκατοικίας

αποχέτευση πολυκατοικίας

H αποχέτευση είναι το δίκτυο σωλήνων όπου απομακρύνονται όλα τα λύματα προς τον υπόνομο. Πολλές φορές θεωρούμε ότι μπορούμε να πετάμε στην αποχέτευση εκτός από οικιακά λύματα, και αντικείμενα (χαρτιά, υπολείμματα φαγητού κ.λπ.). Ο τελικός αποδέκτης είναι η αποχέτευση της πολυκατοικίας και σταδιακά οι ρύποι συσσωρεύονται και φράζουν τον σωλήνα της αποχέτευσης.

Το δεύτερο λάθος που κάνουμε είναι, το ότι μόλις αντιληφθούμε ότι ο σωλήνας έχει φράξει, δεν καλούμε τεχνικό να κάνει απόφραξη. Το σύνηθες που κάνουμε είναι να ρίχνουμε στους σωλήνες διάφορα διαβρωτικά οξέα που διαλύουν τους συσσωρευμένους ρύπους. Αυτό όμως έχει ως συνέπεια να λιώνουν σταδιακά και οι σωλήνες αποχέτευσης. Μετά είναι θέμα χρόνου να δημιουργηθούν τρύπες ή ραγίσματα και στον κεντρικό σωλήνα στην αποχέτευση της πολυκατοικίας.

Παράδειγμα: Επισκευή στην αποχέτευση πολυκατοικίας που είχε βλάβη από διαβρωτικά χημικά

αποχέτευση πολυκατοικίας Νέα Ερυθραία
εικόνα της βλάβης από την κάμερα αποχέτευσης

Πριν λίγες μέρες επισκεφτήκαμε μία πολυκατοικία στη Νέα Ερυθραία, όπου αντιμετώπιζε έντονη διαρροή στην αποχέτευση. Ελέγχθηκε η αποχέτευση της πολυκατοικίας με κάμερα αποχέτευσης, όπου και ανιχνεύτηκε άνοιγμα και λιώσιμο του σωλήνα σε κάποιο σημείο, πιθανότατα από οξύ που είχε πέσει στο σωλήνα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα έπρεπε να σκαφτεί μεγάλο μέρος του χώρου για να μπορέσει να αντικατασταθεί ο σωλήνας, μία εργασία που είναι χρονοβόρα, με σκόνη, θόρυβο και αναστάτωση.

Αντί για αυτό, η διαχείριση προτίμησε την επισκευή με τις σύγχρονες τεχνικές επισκευής , που γίνεται εσωτερικά του σωλήνα, χωρίς σκάψιμο.  Η μέθοδος που ακολουθήθηκε είναι η Spray Coating, όπου ψεκάζεται σε όσες στρώσεις χρειάζεται εποξική ρητίνη, η οποία καλύπτει τα ανοίγματα και στεγανοποιεί πλήρως τον σωλήνα.

πρώτη στρώση ρητίνης
ενδιάμεσο στάδιο επισκευής
τελικό αποτέλεσμα

Δείτε παρακάτω και το σχετικό βίντεο της επισκευής και επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο Youtube για να δείτε αναλυτικά όλες τις τεχνικές μας.

Εμείς στον υδραυλικό διαθέτουμε την τεχνογνωσία για την αποτελεσματική και καθαρή επισκευή κάθε βλάβης στην αποχέτευση πολυκατοικίας. Επίσης διαθέτουμε υπηρεσία μηνιαίας συντήρησης και ελέγχου της αποχέτευσης της οικίας, του εξοχικού, του γραφείου σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να σας δώσουμε προσφορά, στο τηλέφωνο

ή στείλτε μας μήνυμα :

Τον Υδραυλικό στηρίζει Ο Μάστορας
Τον o-ydravlikos.gr τον στηρίζει omastoras.gr

Διαβάστε σχετικά ...

Αφήστε μια απάντηση