Αντικατάσταση μπόιλερ ηλιακού θερμοσίφωνα

Μετά από χρόνια λειτουργίας του ηλιακού μας θερμοσίφωνα μπορεί να παρατηρήσουμε μείωση έως και ελαχιστοποίηση της ποσότητας του ζεστού νερού στο μπάνιο ή και στη κουζίνα.

Ο έλεγχος και η συντήρηση του ηλιακού μας θερμοσίφωνα, όπως έχουμε αναφέρει αναλυτικά σε προηγούμενο άρθρο μας, πρέπει να γίνεται μία φορά τον χρόνο, ώστε ο ηλιακός θερμοσίφωνας να λειτουργεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του και να παρατείνουμε όσο γίνεται την διάρκεια ζωής του.

Αν έχουμε αμελήσει την τακτική συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα και εμφανιστεί ξαφνικά πρόβλημα στην ροή του ζεστού νερού, τότε μαζί με τα υπόλοιπα σημεία ελέγχου, την συμπλήρωση του αντιψυκτικού υγρού, κλπ. ελέγχουμε και το μπόιλερ του ηλιακού μας θερμοσίφωνα για διαρροές, συσσώρευση αλάτων στην αντίσταση κλπ.

Υπάρχει περίπτωση να έχει τρυπήσει το μπόιλερ λόγω διάβρωσης ή φυσικής φθοράς, οπότε χρειάζεται άμεση αντικατάσταση του μπόιλερ. Η επιλογή του κατάλληλου μπόιλερ εξαρτάται από το υλικό της δεξαμενής που επιθυμούμε να έχει (χάλυβας – ίνοξ ή γυαλί) , τη χωρητικότητά του σε λίτρα, (μπορεί να είναι από 100lit έως 250lit ανάλογα με τα πόσα άτομα έχει το κάθε νοικοκυριό) και τους δυνατούς τρόπους θέρμανσης του νερού, οπότε μπορεί να είναι διπλής ή τριπλής ενέργειας.

Το μπόιλερ ηλιακού θερμοσίφωνα διπλής ενέργειας αντλεί ενέργεια για την θέρμανση του νερού από τους ηλιακούς συλλέκτες ή την ηλεκτρική αντίσταση, εφόσον δεν υπάρχει ήλιος. Το μπόιλερ ηλιακού θερμοσίφωνα τριπλής ενέργειας αντλεί ενέργεια εκτός από τους συλλέκτες και την ηλεκτρική αντίσταση και από τον λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου.

Για την επιλογή του κατάλληλου και οικονομικότερου μπόιλερ θα πρέπει να μελετήσουμε τις ανάγκες του κάθε νοικοκυριού και πρέπει να είναι και συμβατό με τους ήδη υπάρχοντες ηλιακούς συλλέκτες. Η επιλογή και η εγκατάσταση θα πρέπει να γίνει με τη βοήθεια εξειδικευμένων τεχνικών.

Το συνεργείο του Υδραυλικού διαθέτει τους κατάλληλους τεχνικούς για να σας συμβουλέψουν, να προτείνουν και να εγκαταστήσουν το κατάλληλο μπόιλερ του ηλιακού σας θερμοσίφωνα.

Διαβάστε σχετικά ...

Αφήστε μια απάντηση