Ανιχνευτής διαρροής νερού

ανιχνευτής διαρροής νερού

Ο ανιχνευτής διαρροής νερού είναι μια γενική έννοια που περιλαμβάνει όλα τα επιμέρους μηχανήματα και τις τεχνικές που μας βοηθούν να εντοπίζουμε αν υπάρχει και πού ακριβώς διαρροή νερού.

Αυτά τα μηχανήματα μπορεί να είναι η θερμική κάμερα , η οποία σκανάρωντας τον χώρο, ακολουθεί τη διαδρομή της διαρροής, υποδεικνύοντας το σημείο εκκίνησης.

Ανιχνευτής διαρροής νερού θεωρείται και η ενδοσκοπική κάμερα  η οποία εισέρχεται σε σωλήνες αποχέτευσης ή υδρορροής ή πισίνας και καταγράφει λεπτομερώς τι συμβαίνει στο εσωτερικό κάθε σωλήνα, εντοπίζοντας σπασίματα, ραγίσματα ή κακοτεχνίες.

Επίσης ακόμα ένα μηχάνημα που θεωρείται ανιχνευτής διαρροής νερού είναι το γεώφωνο, το οποίο έχει την ικανότητα να εντοπίζει ηχητικά την διαρροή νερού. Η διαρροή νερού στο υδραυλικό δίκτυο του σπιτιού μας αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, μόνο αν γίνει άμεσα και με ακρίβεια ο εντοπισμός του σημείου της βλάβης.

Στο παρακάτω παράδειγμα εργασιών μας σε μονοκατοικία στην περιοχή του Κερατσινίου, υπήρχε μεγάλο πρόβλημα υγρασίας μέσα στο σπίτι καθώς και παρουσία παρασιτικών εντόμων. Πραγματοποιήθηκε έλεγχος τόσο με θερμική κάμερα, όσο και με κάμερα αποχέτευσης, όπου και εντοπίστηκαν σπασίματα στην οριζόντια κεντρική αποχέτευση του κτηρίου.

εικόνα της βλάβης από την κάμερα αποχέτευσης 1

εικόνα της βλάβης από την κάμερα αποχέτευσης 2

Παραδοσιακά μία τέτοια εργασία επισκευής θα απαιτούσε το σκάψιμο όλου του δαπέδου σε όλη τη διαδρομή της αποχέτευσης, ώστε να αντικατασταθεί ο σωλήνας αποχέτευσης. Η άλλη λύση που προτείναμε στους ιδιοκτήτες ήταν η επισκευή του σωλήνα αποχέτευσης εσωτερικά, με μία από τις σύγχρονες μεθόδους επισκευής αποχετεύσεων χωρίς σκάψιμο.

μηχάνημα για την εφαρμογή της μεθόδου Liner

Τα πλεονεκτήματα των σύγχρονων μεθόδων επισκευής είναι ασύγκριτα. Χωρίς σκάψιμο, χωρίς αποξήλωση πλακιδίων, χωρίς μπάζα και σκόνη, χωρίς θόρυβο και σε λίγες μόνο ώρες και με πολυετή εγγύηση εργασιών!

Η επισκευή στον σωλήνα αποχέτευσης της κατοικίας έγινε με τη μέθοδο Liner για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ. Η επισκευή έγινε από την αυλή της κατοικίας, χωρίς να χρειαστεί να μπούμε σε άλλον χώρο, τελείωσε σε λίγες ώρες και δόθηκε στους ιδιοκτήτες εγγύηση εργασιών 30 ετών.

τελικό αποτέλεσμα

Δείτε παρακάτω στο σχετικό βίντεο την εργασία που έγινε από το συνεργείο μας:

Εμείς στο www.o-ydravlikos.gr χρησιμοποιούμε όλα τα σύγχρονα εργαλεία και τεχνικές για τον εντοπισμό κάθε είδους βλάβης στους σωλήνες αποχέτευσης, ύδρευσης ή υδρορροών. Ακολουθεί η εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων επισκευής σωλήνων ΧΩΡΙΣ σκάψιμο. Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο Youtube για να δείτε αναλυτικά όλες τις τεχνικές μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να σας δώσουμε προσφορά, στο τηλέφωνο

ή στείλτε μας μήνυμα :

Τον Υδραυλικό στηρίζει Ο Μάστορας
Τον o-ydravlikos.gr τον στηρίζει omastoras.gr

Διαβάστε σχετικά ...

Αφήστε μια απάντηση