Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο

ανακαίνιση μπάνιου

Συμβουλές για μια αποτελεσματική ανακαίνιση μπάνιου με μικρό κόστος

Το κόστος για μια πλήρη ανακαίνιση του μπάνιου μπορεί πολύ εύκολα να αυξηθεί, εάν δεν γίνει σωστός σχεδιασμός. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές μικρές εργασίες με χαμηλό κόστος που θα δώσουν στο μπάνιο σας έναν αέρα ανανέωσης. Δε χρειάζεται να τινάξετε τον οικονομικό σας προϋπολογισμό στον αέρα. Με μικρές παρεμβάσεις, μπορούν να διορθωθούν όλες οι βλάβες και να αποκτήσετε ένα όμορφο και λειτουργικό καινούριο μπάνιο, αισθητικά ευχάριστο.

Παρακάτω σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να προχωρήσετε το σχεδιασμό, με γνώμονα το οικονομικό κόστος.

Αρχικός έλεγχος και καταγραφή των φανερών ζημιών

Εξετάστε το χώρο του μπάνιου σχολαστικά και καταγράψετε ποιες εργασίες έχουν προτεραιότητα να γίνουν. Δεν χρειάζεται να γίνουν όλες άμεσα και όλες ταυτόχρονα.

Μήπως υπάρχει διαρροή νερού από τις μπαταρίες, από το καζανάκι, από το σιφώνι του νιπτήρα ή γύρω από την λεκάνη; Μήπως βγαίνει άσχημη μυρωδιά από τα σιφώνια; Μήπως υπάρχουν λεκέδες υγρασίας ή μούχλα στην οροφή ή στους τοίχους; Μήπως έχετε σπασμένα ή φουσκωμένα πλακάκια;

Αυτές είναι ζημιές που σε συνεννόηση με το τεχνικό συνεργείο θα πρέπει να επισκευαστούν. Πριν προχωρήσετε σε αλλαγές και μετατροπές σε πλακάκια, είδη υγιεινής κλπ. Ίσως δεν χρειάζεται να τα αλλάξετε όλα. Προχωρήστε σε επισκευές μόνο εκεί που χρειάζεται.

Προληπτικός έλεγχος υδραυλικών

Αν δεν υπάρχει κάποια φανερή ζημιά στο μπάνιο σας και μπορείτε να διαθέσετε ένα επιπλέον ποσό, συστήνουμε να κάνετε έτσι κι αλλιώς έναν έλεγχο των υδραυλικών του μπάνιου σας και στο δίκτυο ύδρευσης και στο δίκτυο αποχέτευσης. Ο έλεγχος θα δείξει ότι όλα λειτουργούν σωστά και δεν υπάρχει κρυφή διαρροή νερού. Κρυφή διαρροή νερού η οποία δεν έχει έχει ακόμα προκαλέσει ζημιές. Ο έλεγχος γίνεται με ειδική κάμερα υπερύθρων και με κάμερα αποχέτευσης.

ανακαίνιση μπάνιου

Σχεδιασμός εργασιών και ο προϋπολογισμός σας

Καθορίστε πόσα χρήματα μπορείτε να ξοδέψετε για την ανακαίνιση του μπάνιου σας. Μπορεί ο προϋπολογισμός σας είναι χαμηλός εξ αρχής και το μπάνιο σας έχει ζημιές που δημιουργούν πρόβλημα στην καθημερινότητά σας, στην υγεία σας και στα δομικά στοιχεία του σπιτιού σας. Τότε οι επισκευές των ζημιών έχουν προτεραιότητα.

Αφού καταγραφούν όλες οι ζημιές και οι ανάγκες του χώρου του μπάνιου, καθορίστε σε συνεργασία με το τεχνικό συνεργείο, ποιες από αυτές τις εργασίες πρέπει και θέλετε να ξεκινήσετε πρώτα. Στη συνέχεια δρομολογείστε τις επόμενες επισκευές. Βάλτε αυστηρό πρόγραμμα εργασιών και χρονοδιάγραμμα ώστε να έχετε και αποτελέσματα.

Αν δεν υπάρχουν ζημιές στα υδραυλικά που χρειάζονται επισκευή και διαθέτετε λίγα χρήματα, μπορείτε να κάνετε μικρές αισθητικές αλλαγές με γούστο. Μπορείτε να αλλάξετε κάποια αξεσουάρ ή να τοποθετήσετε νέα φωτιστικά ή ένα νέο έπιπλο- νιπτήρα.

Εάν μπορείτε να διαθέσετε περισσότερα χρήματα, μπορείτε να εστιάσετε σε μεγαλύτερες αλλαγές. Όπως την αλλαγή στα πλακάκια του τοίχου και του δαπέδου ή να αλλάξετε την μπανιέρα με ένα μοντέρνο ντους καμπίνα. Και πάλι, όλα εξαρτώνται από τον προϋπολογισμό σας.

ανακαίνιση μπάνιου

Ιδέες για εξοικονόμηση χρημάτων στην ανακαίνιση μπάνιου

1. Περιορίστε το πλακάκι

Οι εργασίες για την αλλαγή στα πλακάκια του μπάνιου μπορεί να αυξήσουν το κόστος της ανακαίνισης. Για να εξοικονομήσετε χρήματα, περιορίστε την ποσότητα των πλακιδίων και επικεντρωθείτε σε περιοχές όπως το δάπεδο. Επίσης είναι σημαντικό να βάλετε πλακάκι καλής ποιότητας στην περιοχή της ντουζιέρας. Αντίθετα, δεν είναι απαραίτητο να ντύσετε και ολόκληρους τους τοίχους με πλακάκι. Αν ο μισός τοίχος, από τη μέση μέχρι και το ταβάνι σοβατιστεί, μπορεί στη συνέχεια μόνο να βαφτεί και να μειώσετε το κόστος.

Αν όμως θέλετε οπωσδήποτε να ντύσετε όλο το χώρο του μπάνιου με πλακάκι, τότε καλύτερα να προτιμήστε πλακάκια καλής ποιότητας. Θα βρείτε πολλά και σε οικονομικές τιμές, καθώς θα τα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία στην αγορά.

Να ξέρετε ότι τα χειροποίητα περίτεχνα κεραμικά πλακάκια κοστίζουν πολύ περισσότερο. Γι αυτό καλύτερα να επιλέξετε μόνο μερικά τέτοια κομμάτια που θα τοποθετηθούν σε δύο-τρία επιλεγμένα σημεία, για να δώσουν τις κατάλληλες διακοσμητικές αποχρώσεις. Και φυσικά μπορείτε πάντα να επιλέξετε ένα πλακάκι απλό και κλασικό. Θα σας εξασφαλίσει και τη δυνατότητα για πολλούς συνδυασμούς με τα αξεσουάρ, για να δώσετε το ύφος που θέλετε στο χώρο.

2. Πάγκος νιπτήρα μπάνιου

Μια δημοφιλής τάση στις ανακαινίσεις είναι οι πάγκοι από γρανίτη. Επειδή ο πάγκος του μπάνιου είναι μικρός, η τοποθέτηση ενός γρανιτένιου πάγκου έχει σχετικά μικρό κόστος σε σύγκριση με έναν καινούριο πάγκο στην κουζίνα, για παράδειγμα.

παγκοσ μπανιου γρανιτη


Ακόμα όμως και σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να εξοικομήσετε χρήματα. Πώς; Κοιτάξτε το χρώμα. Τα ουδέτερα χρώματα, σε αποχρώσεις σκούρες όπως το μαύρο και το καφέ, καθώς και το ανοιχτό μπεζ είναι πιο δημοφιλή, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο ακριβά. Για να εξοικονομήσετε χρήματα, εξετάστε και αποτιμήστε μια ευρύτερη ποικιλία χρωμάτων, που να ταιριάζει και στο χώρο σας.

3. Βάψιμο τοίχου

Το βάψιμο των τοίχων του μπάνιου είναι ο πιο οικονομικός και ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να δώσετε έναν αέρα φρεσκάδας και ανανέωσης.

Μην νομίζετε όμως ότι δεν πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να επιλέξετε τις κατάλληλες χρωματικές αποχρώσεις που θα κάνουν τη διαφορά στο χώρο. Μπορείτε να παίξετε με το χρώμα σε σημεία όπως στο παράθυρο, την μπανιέρα ή το ντους, το νεροχύτη, τον καθρέφτη, την τουαλέτα, τις πλάκες διακοπτών, τις γωνίες τοίχων και πάτωμα.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η υγρασία. Δεδομένου ότι η μούχλα αναπτύσσεται εύκολα σε ένα χώρο όπως το μπάνιο όπου υπάρχει καθημερινά υγρασία, τότε θα πρέπει να επενδύσετε σε υψηλής ποιότητας βαφή με σατινέ φινίρισμα. Ακόμα καλύτερα μπορείτε να επενδύσετε σε ειδική αντιμουχλική βαφή, κατάλληλη για χώρους με υγρασία, όπως τα μπάνια.

4. Τα αξεσουάρ που κάνουν τη διαφορά στην ανακαίνιση του μπάνιου

Η ανακαίνιση του μπάνιου περιλαμβάνει και μικρές παρεμβάσεις που δίνουν στυλ στο χώρο με πολύ οικονομικό τρόπο. Μπορείτε να αλλάξετε τα φωτιστικά, τις μπαταρίες στις βρύσες, τις κρεμάστρες για τις πετσέτες, ενώ μπορείτε να κάνετε και μικρές κατασκευές που θα σάς χαρίσουν περισσότερο αποθηκευτικό χώρο όπως για παράδειγμα ράφια πάνω από την λεκάνη ή δίπλα στον νιπτήρα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για συμβουλές και προτάσεις σχετικά με την οικονομική ανακαίνιση του μπάνιου σας.

Ποιες περιοχές εξυπηρετούμε;

Ανακαίνιση μπάνιου στην Αθήνα και στα Κεντρικά Προάστια

  • Ανακαίνιση μπάνιου στην Αθήνα και στα Κεντρικά Προάστια: Ανακαίνιση μπάνιου  στο κέντρο Αθήνας, Ανακαίνιση μπάνιου στους Αμπελόκηπους, Ανακαίνιση μπάνιου στα Άνω Πατήσια, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στο Βύρωνα, Ανακαίνιση μπάνιου στο Γαλάτσι, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στο Γκύζη, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στο Γουδί, Ανακαίνιση μπάνιου στη Δάφνη, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στα Εξάρχεια, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στου Ζωγράφου, Ανακαίνιση μπάνιου στο Θησείο, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στα Ιλίσια, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στην Καισαριανή, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στα Κάτω Πατήσια, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στον Κολωνό, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στο Κουκάκι, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στην Κυψέλη, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στη Νέα Φιλαδέλφεια, Ανακαίνιση μπάνιου στο Νέο Κόσμο, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στο Παγκράτι, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στα Πετράλωνα, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στου Παπάγου, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στα Σεπόλια, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στο Χολαργό.

Ανακαίνιση μπάνιου στον Πειραιά

  • Ανακαίνιση μπάνιου στον Πειραιά: Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στον Α.Ι. Ρέντη, Ανακαίνιση μπάνιου στην Αμφιάλη, Ανακαίνιση μπάνιου στη Δραπετσώνα, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στο Κερατσίνι, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στον Κορυδαλλό, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στο Φάληρο, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στη Νίκαια, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στο Πέραμα, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στα Μανιάτικα, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στην Πειραϊκή, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στο Βόκο, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στα Ταμπούρια, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στη Φρεατίδα, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στην Καρπάθου, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στον Άγιο Βασίλειο στον Πειραιά, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στο Μικρολίμανο, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στο Πασαλιμάνι, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στην Καστέλα, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στην Τερψιθέα Πειραιάς, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στο Δημοτικό θέατρο Πειραιάς, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στην Τρούμπα Πειραιάς, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στο Χατζηκυριάκειο.

Ανακαίνιση μπάνιου στα Δυτικά Προάστια

  • Ανακαίνιση μπάνιου στα Δυτικά προάστια: Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στη Αγία Βαρβάρα, Ανακαίνιση μπάνιου στους Άγιους Αναργύρους, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στο Αιγάλεω, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στο Ίλιον, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στο Καματερό, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στο Περιστέρι, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στην Πετρούπολη, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στο Χαϊδάρι.

Ανακαίνιση μπάνιου στην Ανατολική Αττική

  • Ανακαίνιση μπάνιου στην Ανατολική Αττική: Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στα Άνω Λιόσια, Ανακαίνιση μπάνιου στην Ανθούσα, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στον Άγιο Στέφανο, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στην Άνοιξη, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στο Διόνυσο, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στη Δροσιά, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στους Θρακομακεδόνες, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στο Κορωπί, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στην Παιανία, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στην Παλλήνη, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στο Πικέρμι, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στα Σπάτα, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στα Σταμάτα, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στη Φυλή Ασπρόπυργος.

Ανακαίνιση μπάνιου στα Βόρεια Προάστια

  • Ανακαίνιση μπάνιου στα Βόρεια Προάστια: Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στη Νέα Ιωνία, Ανακαίνιση μπάνιου στο Παλαιό Ψυχικό, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στον Περισσό, Ανακαίνιση μπάνιου στην Πεύκη, Ανακαίνιση μπάνιου στη Φιλοθέη, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στο Χαλάνδρι, Ανακαίνιση μπάνιου στην Κηφισιά, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στη Λυκόβρυση, Ανακαίνιση μπάνιου στο Μαρούσι, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στα Μελίσσια, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στη Μεταμόρφωση, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στη Νέα Ερυθραία, Ανακαίνιση μπάνιου στην Πεντέλη, Ανακαίνιση μπάνιου στο Νέο Ψυχικό, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στην Αγία Παρασκευή, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στα Βριλήσσια, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στην Εκάλη, Ανακαίνιση μπάνιου στο Νέο Ηράκλειο.

Ανακαίνιση μπάνιου στα Νότια Προάστια

  • Ανακαίνιση μπάνιου τουαλέτας στα Νότια Προάστια: Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στον Ταύρο, Ανακαίνιση μπάνιου στη Μοσχάτο, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στον Άγιο Δημήτριο, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στον Άλιμο, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στην Αργυρούπολη, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στη Βούλα, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στην Γλυφάδα, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στο Ελληνικό, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στην Ηλιούπολη, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στην Καλλιθέα, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στη Νέα Σμύρνη, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στο Παλαιό Φάληρο, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στη Βάρη – Βουλιαγμένη.

Ανακαίνιση μπάνιου στη Δυτική Αττική 

  • Ανακαίνιση μπάνιου στη Δυτική Αττική: Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο  στο Μενίδι, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στην Ελευσίνα, Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο στον Ασπρόπυργο.
Τον o-ydravlikos.gr τον στηρίζει omastoras.gr

Τον o-ydravlikos.gr τον στηρίζει omastoras.gr

Διαβάστε σχετικά ...

5 Σχόλια

  1. Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο
    Γρήγορος εξυπηρετικός και πολύ οικονομικός. Η δουλειά από την άλλη είναι άψογη. Μπράβο του!

  2. Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο
    Ανακαίνιση μπάνιου γρήγορα και οικονομικά με ένα τηλέφωνο ή email μόνο. Έστειλα email στον υδραυλικό για να τον ρωτήσω για τα βήματα της ανακαίνισης μπάνιου τη Δευτέρα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας είχαν τελειώσει όλες οι εργασίες και είχα ένα νέο μπάνιο. Είναι πολύ γρήγορος και εξυπηρετικός και πάρα πολύ οικονομικός με ποιότητα. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

  3. Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο
    Μία ανακαίνιση μπάνιου κοστίζει αρκετά. Ο υδραυλικός όμως μου πρότεινε οικονομικές και έξυπνες λύσεις οι οποίες με βοήθησαν πάρα πολύ. Έκανα την ανακαίνιση μπάνιου γρήγορα και οικονομικά και το αποτέλεσμα άψογο.

  4. Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο
    Ο υδραυλικός με συμβούλεψε για την ανακαίνιση που ήθελα να κάνω και όλα πήγαν όπως τα είχαμε πει. Δεν πέσαμε έξω ούτε 1 ευρώ. Όσα συμφωνήσαμε τόσα ήταν. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ για την φοβερή δουλειά που μου έκανε.

  5. Πώς να ανακαινίσετε οικονομικά το μπάνιο
    Έκανα την ανακαίνιση σε ένα παλιό μπάνιο που είχα κληρονομήσει από τη γιαγιά μου και τα αποτελέσματα είναι καταπληκτικά. Ο υδραυλικός έκανε πολύ καλή δουλειά! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Comments are closed.