Υγρασία σε τοίχο από διαρροή

υγρασία σε τοίχο από διαρροή

Τις περισσότερες φορές η διαρροή νερού γίνεται αντιληπτή μετά από καιρό, όταν έχει εμφανιστεί υγρασία σε τοίχο ή οροφή του διαμερίσματός μας. Η διαρροή νερού οφείλεται συνήθως σε βλάβη στους σωλήνες αποχέτευσης (ράγισμα, σπάσιμο ή άνοιγμα ενώσεων) όχι απαραίτητα του δικού μας διαμερίσματος, αλλά ή του διαμερίσματος του επάνω ορόφου ή της κεντρικής αποχέτευσης της πολυκατοικίας.

Στο παρακάτω παράδειγμα εργασιών μας στην περιοχή της Αργυρούπολης, μας κάλεσαν για τον εντοπισμό της αιτίας εμφάνισης υγρασίας σε τοίχο. Πραγματοποιήθηκε έλεγχος με θερμική κάμερα και με ενδοσκοπική κάμερα και εντοπίστηκε μια τρύπα στην κεντρική αποχέτευση της πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα τα νερά να ποτίζουν τον τοίχο του διαμερίσματος και να βγαίνει το νερό με την μορφή υγρασίας εσωτερικά.

υγρασία σε τοίχο
εικόνα της βλάβης με την κάμερα αποχέτευσης

Η μέθοδος η οποία ακολουθήθηκε για την επισκευή είναι η αποκατάσταση του σωλήνα εσωτερικά, εφαρμόζοντας στρώση εποξικής ρητίνης. Το υλικό αυτό καλύπτει και μονώνει πλήρως κάθε άνοιγμα ή σπάσιμο των σωλήνων, εφαρμόζεται εύκολα, στεγνώνει γρήγορα και είναι πολύ ανθεκτικό.

Το πρώτο που έγινε ήταν να να καθαριστεί καλά ο σωλήνας και να κλείσει η τρύπα με αφρό πολυουρεθάνης, έτσι ώστε να εφαρμοστεί σωστά η ρητίνη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η εφαρμογή της ρητίνης με την μέθοδο SPRAY COATING (ψεκασμός με ειδικό μηχάνημα). Το spray coating είναι μία από τις σύγχρονες μεθόδους επισκευής σωλήνων αποχέτευσης χωρίς σκάψιμο, χωρίς θόρυβο και αποκατάσταση της βλάβης σε λίγες μόνο ώρες.

εφαρμογή εποξικής ρητίνης

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας σωλήνας σαν καινούριος, με εγγύηση αποτελέσματος 10 έτη!

τελικό αποτέλεσμα

Δείτε παρακάτω στο παρακάτω βίντεο την εργασία που έγινε από το συνεργείο μας:

Αν παρατηρείτε υγρασία σε τοίχο, οροφή ή δάπεδο στην κατοικία σας, εμείς στο www.o-ydravlikos.gr χρησιμοποιούμε όλα τα σύγχρονα εργαλεία και τεχνικές για τον εντοπισμό κάθε είδους βλάβης στους σωλήνες αποχέτευσης, ύδρευσης ή υδρορροών. Ακολουθεί η εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων επισκευής σωλήνων ΧΩΡΙΣ σκάψιμο. Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο Youtube για να δείτε αναλυτικά όλες τις τεχνικές μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να σας δώσουμε προσφορά, στο τηλέφωνο

ή στείλτε μας μήνυμα :

Τον Υδραυλικό στηρίζει Ο Μάστορας
Τον o-ydravlikos.gr τον στηρίζει omastoras.gr

Διαβάστε σχετικά ...

Αφήστε μια απάντηση