Χρήση χημικών καθαριστικών στην αποχέτευση

χρήση χημικών καθαριστικών

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να βουλώνει ο νιπτήρας, η μπανιέρα, η λεκάνη και ο νεροχύτης σε ένα σπίτι. Ο κύριος λόγος είναι τα υπολείμματα φαγητού, το σαπούνι, οι τρίχες, τα χαρτιά κ.ά. που εισέρχονται στους σωλήνες και παραμένουν στα τοιχώματά τους. Η πρώτη κίνηση των περισσοτέρων αφού αντιληφθούν το φράξιμο ενός σωλήνα αποχέτευσης στο σπίτι, είναι η χρήση χημικών καθαριστικών.

Τα υγρά καθαριστικά αποχέτευσης έχουν κατασκευαστεί για να διασπούν με χημικό τρόπο τα υλικά που φράζουν τους σωλήνες. Η μέθοδος καθαρισμού μίας αποχέτευσης με χημικά καθαριστικά μπορεί να είναι άμεση, αλλά μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημία στα υδραυλικά. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για το περιβάλλον.

Τα χημικά αποφρακτικά περιέχουν ισχυρές αλκαλικές χημικές ουσίες, όπως το υδροξείδιο του νατρίου, όπου σε συνδυασμό με άλλες χημικές ουσίες που περιέχουν, τις καθιστά εξαιρετικά διαβρωτικές. Γι αυτό τον λόγο διαλύουν σε ικανοποιητικό βαθμό τα ανόργανα και οργανικά υλικά που έχουν μπλοκάρει την αποχέτευση.

Η χρήση των χημικών καθαριστικών για τις αποχετεύσεις έχει όμως και παράπλευρα μη επιθυμητά αποτελέσματα. Οι χημικές ουσίες που ξεβουλώνουν την αποχέτευση διαβρώνουν και τους ίδιους τους σωλήνες αποχέτευσης. Πόσο μάλλον όταν χρησιμοποιούνται σε συχνά διαστήματα και σε μεγάλες ποσότητες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σταδιακά στην καταστροφή των τοιχωμάτων και σε τρύπημα του σωλήνα. Επιπλέον, επειδή αναπτύσσεται μεγάλη θερμοκρασία κατά τις χημικές αντιδράσεις, οι πλαστικοί σωλήνες αποχέτευσης μπορεί να λιώσουν και να τρυπήσουν.

χρήση χημικών καθαριστικών
πατοσίφωνο κατεστραμμένο από χημικά καθαριστικά

Επιπρόσθετα, οι χημικές ουσίες που περιέχονται σε αυτά τα καθαριστικά είναι επιβλαβή τόσο για τον ίδιο τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον, στο οποίο καταλήγουν μέσω του δικτύου αποχέτευσης.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να λύσετε μία καλή το πρόβλημα αν έχει βουλώσει η αποχέτευση είναι να καλέσετε υδραυλικό. Εμείς στον o-ydravlikos.gr  διαθέτουμε όλα τα σύγχρονα μηχανήματα αποφράξεων και εξειδικευμένους τεχνικούς για σωστή και αποτελεσματική εργασία.

Δείτε και το παρακάτω σχετικό βίντεο. Επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο youtube για να δείτε παραδείγματα εργασιών μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να σας δώσουμε προσφορά, στο τηλέφωνο

ή στείλτε μας μήνυμα :

Τον Υδραυλικό στηρίζει Ο Μάστορας
Τον o-ydravlikos.gr τον στηρίζει omastoras.gr

Διαβάστε σχετικά ...

Αφήστε μια απάντηση