Μετρητής υγρασίας

μετρητής υγρασίας

Ως μετρητής υγρασίας χαρακτηρίζεται οποιοδήποτε όργανο μετρά τη θερμοκρασία και την υγρασία σε έναν χώρο. Τέτοια όργανα είναι τα θερμόμετρα και τα υγρασιόμετρα εσωτερικού χώρου τα οποία μας βοηθούν να ελέγχουμε την υγρασία στην οικία μας.

Τι γίνεται όμως στη περίπτωση που η κατοικία μας ή ο επαγγελματικός μας χώρος παρουσιάζει έντονη υγρασία στους τοίχους; Υπάρχει μετρητής υγρασίας για αυτή την περίπτωση; Βεβαίως ναι. Σήμερα υπάρχουν κατάλληλα σύγχρονα μηχανήματα, που στα χέρια εξειδικευμένων τεχνικών μπορούν να κάνουν την διάγνωση και της αιτίας και του ακριβούς σημείου δημιουργίας της υγρασίας.

Ως μετρητής υγρασίας λειτουργεί η θερμική κάμερα, όπου εντοπίζει διαφορές θερμοκρασιών και υγρασιών, τα υγρασιόμετρα με αισθητήριο υπερήχων , οι ανιχνευτές υπερήχων καθώς και οι ενδοσκοπικές κάμερες, οι οποίες ελέγχουν εσωτερικά τους σωλήνες φ32 και πάνω. Ανάλογα με τη περίπτωση, ο τεχνικός επιλέγει ποια μέθοδο θα ακολουθήσει και ποιον εξοπλισμό θα χρησιμοποιήσει για τον επιτυχή εντοπισμό της πηγής μιας υγρασίας ή διαρροής.

Στο παρακάτω παράδειγμα εργασιών μας σε μια μεζονέτα στη περιοχή του Αλίμου, ο ιδιοκτήτης μας κάλεσε για πρόβλημα υγρασίας στον χώρο του η οποία είχε εμφανιστεί ολόκληρη μία πλευρά των μπάνιων, στα δωμάτια που συνόρευαν με τα μπάνια, αλλά και σε όλα τα πατώματα της οικίας του. Αρχικά, ως μετρητής υγρασίας χρησιμοποιήθηκε η θερμική κάμερα, η οποία μας υποδείκνυε ότι η υγρασία προέρχεται από τον σωλήνα αποχέτευσης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έλεγχος και με την ενδοσκοπική κάμερα στο εσωτερικό της αποχέτευσης, όπου και διαπιστώθηκε ότι κατά την τοποθέτηση των αλουμινένιων πορτών, οι τεχνίτες είχαν τρυπήσει όλη την στήλη της αποχέτευσης με τεράστιες βίδες! Η ζημιά στην αποχέτευση ήταν μεγάλη. Συνολικά 13 βίδες είχαν τρυπήσει τον σωλήνα αποχέτευσης σε διάφορα σημεία. Παρακάτω βλέπετε τις εικόνες της ζημιάς, όπως τις κατέγραψε η κάμερα αποχέτευσης.

μετρητής υγρασίας

Η επισκευή του σωλήνα αποχέτευσης πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο LINER, που ανήκει στις σύγχρονες μεθόδους επισκευής σωλήνων χωρίς σκάψιμο. Αρχικά χρειάστηκε να γίνει καλός καθαρισμός και απομάκρυνση όλων των βιδών από το εσωτερικό του σωλήνα και στη συνέχεια να γίνει η επισκευή με την μέθοδο LINER. Ο σωλήνας επισκευάστηκε εκ των έσω, εισάγοντας μέσα στον αρχικό σωλήνα έναν δεύτερο σωλήνα με τοιχώματα εποξικής ρητίνης ο οποίος κάλυψε πλήρως το εσωτερικό του παλιού σωλήνα. χωρίς να χρειαστεί να σπάσουμε ούτε ένα πλακάκι και χωρίς να σκάψουμε το παραμικρό.

Ο σωλήνας έγινε σαν καινούριος, δόθηκε εγγύηση 30 ετών στον ιδιοκτήτη και ενθύμιο οι 13 βίδες! Στις παρακ΄άτω εικόνες βλέπετε το αποτέλεσμα της μεθόδου Liner στην επισκευή που έκανε το συνεργείο μας.

μετρητής υγρασίας

Δείτε παρακάτω και το σχετικό βίντεο της εργασίας:

Εμείς στο www.o-ydravlikos.gr χρησιμοποιούμε όλα τα σύγχρονα εργαλεία και τεχνικές για τον εντοπισμό κάθε είδους βλάβης στους σωλήνες αποχέτευσης, ύδρευσης ή υδρορροών, που προκαλεί προβλήματα υγρασίας ή μούχλας σε ένα κτίριο. Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο Youtube για να δείτε αναλυτικά όλες τις τεχνικές μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να σας δώσουμε προσφορά, στο τηλέφωνο

ή στείλτε μας μήνυμα :

Τον Υδραυλικό στηρίζει Ο Μάστορας
Τον o-ydravlikos.gr τον στηρίζει omastoras.gr

Διαβάστε σχετικά ...

Αφήστε μια απάντηση