Επισκευή σπασμένης υδρορροής

επισκευή σπασμένης υδρορροής

Η εμφανής διαρροή νερού ή η εμφάνιση υγρασίας η οποία οφείλεται σε σπάσιμο ή ράγισμα της υδρορροής είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στα κτίρια. Η επισκευή της σπασμένης υδρορροής είτε είναι εξωτερική είτε εσωτερική γινόταν μέχρι πρόσφατα με την αντικατάσταση του σπασμένου τμήματος ή ολόκληρης της υδρορροής.

Στις εξωτερικές υδρορροές, οι οποίες μπορεί να είναι είτε στρογγυλές είτε τετράγωνες (6×10 εκ.), ο εντοπισμός ραγίσματος ή σπασίματος είναι εύκολος, ακόμα και με γυμνό μάτι και η αποκατάσταση του προβλήματος ή η αντικατάσταση της υδρορροής είναι εύκολη, εφόσον γίνεται χωρίς να γκρεμιστούν τοίχοι, πλακάκια κλπ..

Υπάρχουν όμως και οι εσωτερικές υδρορροές (εντοιχισμένες) στις οποίες ο εντοπισμός της βλάβης τους γίνεται με ενδοσκοπική κάμερα που εισέρχεται στον σωλήνα και η επισκευή τους δημιουργεί αρκετή αναστάτωση. Βλέπετε ένα τέτοιο παράδειγμα σπασμένης εσωτερικής υδρορροής, στην παρακάτω εικόνα που πήραμε με ενδοσκοπική κάμερα.

επισκευή σπασμένης υδρορροής
Σπασμένος σωλήνας υδρορροής, πριν την επισκευή

Για την αποκατάσταση και επισκευή της σπασμένης υδρορροής υπάρχουν δύο επιλογές. Η πρώτη, παραδοσιακή μέθοδος γίνεται με σκάψιμο του τοίχου και αντικατάσταση της υδρορροής με καινούρια. Αυτός ο τρόπος, έχει επιπλέον επισκευές στην τοιχοποιία και στα πλακάκια, φασαρία, σκόνη και πολύωρη εργασία, οπότε και το κόστος των εργασιών είναι μεγαλύτερο. Για πολυκατοικίες πιθανότατα να χρειαστούν και σκαλωσιές.

Η δεύτερη επιλογή η οποία είναι η πιο σύγχρονη και η πιο αποτελεσματική, χωρίς σκάψιμο, χωρίς μερεμέτια και καθόλου χρονοβόρα είναι η επισκευή του σωλήνα της υδρορροής εσωτερικά με τη μέθοδο SPRAY COATING. που μονώνει την υδρορροή εσωτερικά με ειδικό υλικό, δίνοντας εγγύηση 10 ετών!

Η μέθοδος αυτή μπορεί να γίνει και σε εξωτερικές υδρορροές εφόσον η πρόσβαση σε αυτές για αντικατάσταση κρίνεται δύσκολη ή πολυδάπανη. Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε το τελικό αποτέλεσμα στην επισκευή της σπασμένης υδρορροής με την μέθοδο Spray Coating:

επισκευή σπασμένης υδρορροής
Τελικό αποτέλεσμα

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο την εργασία που κάναμε και επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο youtube για να δείτε όλες τις τεχνικές που εφαρμόζουμε:

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να σας δώσουμε προσφορά, στο τηλέφωνο

ή στείλτε μας μήνυμα :

Τον Υδραυλικό στηρίζει Ο Μάστορας
Τον o-ydravlikos.gr τον στηρίζει omastoras.gr

Διαβάστε σχετικά ...

Αφήστε μια απάντηση