τοποθετηση μπαταριας νιπτηρα

6+1 τρόποι για να ελέγχετε τα υδραυλικά του σπιτιού σας

Τελευταία ενημέρωση

Το υδραυλικό σύστημα, που παρέχει με ασφάλεια και αξιοπιστία καθαρό νερό στο σπίτι μας, δεν είναι απλή υπόθεση.

Είτε ενοικιάζετε σπίτι είτε είστε ιδιοκτήτης του σπιτιού, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε οι σωληνώσεις και κάποια από τα εξαρτήματά στα υδραυλικά δεν λειτουργούν σωστά.

Υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που είναι απαραίτητο να έχετε υπόψη για να αποφύγετε μεγαλύτερες ζημιές στα υδραυλικά και σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στο σπίτι σας.

‘Οπως υπάρχουν και μερικές μικρές συνήθειες που μπορούν να σάς γλιτώσουν όχι μόνο από μελλοντικές ζημιές στα υδραυλικά και αναστάτωση στο σπίτι, αλλά και από έξτρα έξοδα. Και σίγουρα δεν θέλετε να επιβαρυνθεί άλλο ο οικογενειακός σας προϋπολογισμός…

Το τεχνικό συνεργείο oydravlikos διαθέτει πολυετή εμπειρία σε υδραυλικές εργασίας και σάς δίνει οδηγίες για να έχετε τον έλεγχο στα υδραυλικά του σπιτιού σας:

1. Μάθετε να διαβάζετε το λογαριασμό του νερού για να βεβαιωθείτε ότι τα υδραυλικά λειτουργούν ρολόι

Το πρώτο βασικό βήμα που πρέπει να κάνετε. Συγκρίνετε την κατανάλωση νερού, που αναγράφεται στον λογαριασμό του νερού, με αυτήν στο λογαριασμό της ίδιας χρονικής περιόδου κατά την περυσινή χρονιά. Είναι ένας τρόπος να βεβαιωθείτε ότι δεν κρύβονται προβλήματα στα υδραυλικά του σπιτιού. Αν δεν καταλαβαίνετε κάποια πράγματα στις αναγραφόμενες ενδείξεις του λογαριασμού σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία ύδρευσης της περιοχής σας (τα στοιχεία επικοινωνίας αναγράφονται στον λογαριασμό). Θα σάς εξυπηρετήσουν με χαρά.

2. Παρακολουθήστε την πίεση του νερού στα υδραυλικά 

Η διατήρηση της σωστής πίεσης του νερού σε ένα σύστημα σωληνώσεων είναι σημαντική, αλλά σπάνια ελέγχεται στα περισσότερα σπίτια. Υπερβολικά υψηλή πίεση νερού είναι η πρώτη αιτία για διαρροές στις σωληνώσεις και πρόβλημα στα υδραυλικά.

3. Γνωρίστε το σύστημα αποχέτευσης που έχετε στο σπίτι σας για να κατανοήσετε προς λειτουργούν τα υδραυλικά συστήματα 

υδραυλική εγκατάσταση μπάνιου

Οι αποχετεύσεις θέλουν την προσοχή μας για να λειτουργήσουν σωστά. Με την πάροδο του χρόνου συσσωρεύονται στις σωληνώσεις υπολείμματα υλικών που φράζουν την αποχέτευση. Ορισμένα από αυτά μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στα υδραυλικά, αν δεν είμαστε προσεκτικοί.

Αποφεύγετε να πατάτε υπολείμματα τροφής, χαρτιά, άμμο γάτας, μπατονέτες και οδοντικό νήμα στην αποχέτευση. Φράζουν τις σωληνώσεις και μπλοκάρει η λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος. Εάν το νερό από την μπανιέρα, τον νεροχύτη ή την τουαλέτα δεν φεύγει, μπορεί να έχετε πλήρες ή μερικό φράξιμο στην αποχέτευση.

4. Εντοπίστε τους διακόπτες παροχής νερού στα υδραυλικά

υδραυλικός με φόρμα και καπέλο

Κάθε παροχή νερού, στην τουαλέτα, τους νεροχύτες, στις βρύσες σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του σπιτιού, έχει έναν διακόπτη (βαλβίδα) διακοπής παροχής νερού. Θα το βρείτε κάτω από τη μονάδα σωλήνωσης. Ο διακόπτης αυτός είναι απαραίτητος για προστασία από πλημμύρα, καθώς σε περίπτωση που υπάρχει ζημιά κλείνει το νερό. Ωστόσο, αυτοί οι διακόπτες δεν προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε τακτική βάση.

5.Γνωρίστε τον θερμοσίφωνα του ζεστού νερού

Οι θερμοσίφωνες είναι μια κύρια πηγή καταστροφικών διαρροών νερού. Ένας χαλασμένο θερμοσίφωνας μπορεί να δημιουργήσει, εκτός από αναστάτωση, και σοβαρές ζημιές στο σπίτι. Οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να κλείσετε την παροχή νερού μέχρι να επισκευαστεί η βλάβη για να μην πλημμυρίσετε.

6. Φροντίστε τον ηλιακό θερμοσίφωνα

Αν έχετε ηλιακό θερμοσίφωνα, φροντίστε κατά το Φθινόπωρο να συμπληρώνετε με αντιψυκτικό υγρό.

7. Ελέγχετε τους χώρους του σπιτιού για τυχόν υγρασίες

Τόσο οι εξωτερικοί χώροι του σπιτιού όσο και οι εσωτερικοί πρέπει να ελέγχονται για να προλάβετε μεγαλύτερες ζημίες από την υγρασία. Γι΄ αυτό, μην αφήνετε βρύσες να στάζουν, και καζανάκια να τρέχουν. Αν αναβάλλετε συνεχώς αυτές τις μικρές επισκευές στα υδραυλικά του σπιτιού σας, αργότερα μπορεί να παρουσιαστεί μεγαλύτερο πρόβλημα με υγρασία και μούχλα σε τοίχους, πλακάκια κ.α.

Δεν χρειάζεται να έχετε εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις για να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα.

Μπορείτε να μάς καλέσετε για συμβουλές, τεχνική βοήθεια και επισκευές σε υδραυλικά εδώ

Σχετικά άρθρα

Κάλεσε στο 698-80-54-006
+ +