Πότε πρέπει να αντικατασταθούν τα παλιά υδραυλικά;

παλια υδραυλικα ο υδραυλικοσ

Ξέρετε πότε πρέπει να αντικαταστήσετε τα παλιά υδραυλικά του σπιτιού σας;

Μία υδραυλική εγκατάσταση δεν σημαίνει ότι πρέπει να την αντικαταστήσετε μόνο και μόνο επειδή είναι παλιά. Αν κάτι εξακολουθεί να λειτουργεί σωστά, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να προχωρήσετε σε αντικατάσταση ή επισκευή του. Πότε όμως πρέπει να αντικαταστήσουμε τα παλαιά υδραυλικά σε ένα ακίνητο;

Παρακάτω αναφέρουμε κάποια από τα πιο εμφανή σημάδια που μας δείχνουν ότι η παλαιά υδραυλική εγκατάσταση του σπιτιού θέλει επισκευή ή και αλλαγή.

1. Παλιά υδραυλικά όταν το νερό της βρύσης σταματά να είναι καθαρό.

Υποτίθεται ότι το νερό ύδρευσης είναι καθαρό και πόσιμο (κυρίως στην περιοχή της περιφέρειας Αθηνών). Έτσι, όταν ανοίγετε τη βρύση βλέπετε ότι το νερό που τρέχει δεν είναι καθαρό και διαυγές. Αντίθετα έχει μία κάποια απόχρωση οποιουδήποτε χρώματος. Τότε αυτό θα πρέπει να σας κάνει να αναρωτηθείτε, και μάλιστα με ανησυχία, για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Διάβρωση σωληνώσεων

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξετε και στην περίπτωση που το νερό έχει ένα πιο σκούρο χρώμα (μια απόχρωση καφέ). Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι που συνήθως μας υποδηλώνει ότι υπάρχει κάποιο είδος διάβρωσης στις σωληνώσεις των υδραυλικών. Τι συμβαίνει; Το νερό διοχετεύεται και κυλά μέσω των υδραυλικών σωληνώσεων του σπιτιού για να φτάσει σε εμάς και μέχρι τη βρύση μας. Μπορεί να παρασύρει και να μεταφέρει στο ποτήρι μας οποιαδήποτε σκουριά που μπορεί να υπάρχει στους παλαιούς υδραυλικούς σωλήνες του σπιτιού.

Νερό που έχει σκούρα απόχρωση δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσετε και είναι απαραίτητο να καλέσετε υδραυλικό για να εντοπίσει και να επισκευάσει το πρόβλημα. Επιπλέον θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι παλαιοί σωλήνες ύδρευσης που είχαν τοποθετηθεί πριν από δεκαετίες, μπορεί κάποια στιγμή να σκουριάσουν. Ένας παλαιός σκουριασμένος σωλήνας ύδρευσης μπορεί πολύ εύκολα να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στο σπίτι μας όπως διαρροές νερού, υγρασία κλπ.

Και αυτό συμβαίνει γιατί, όταν υπάρχει σκουριά στα υδραυλικά συγκεντρώνονται εύκολα στις σωληνώσεις ιζήματα γύρω από τα σκουριασμένα σημεία.

Σε αυτά τα σημεία των σωληνώσεων μπορούν να έχουμε μικρές ή μεγάλες διαρροές νερού. Ακόμη και από σπάσιμο του σωλήνα ύδρευσης. Επίσης μπορεί να προκληθεί και φράξιμο των σωληνώσεων. Αυτό συμβαίνει γιατί γύρω από τα σκουριασμένα σημεία του παλαιού υδραυλικού σωλήνα μαζεύονται ορυκτά αποθέματα. Αυτά φτάνουν σιγά σιγά στο πέρασμα και μπλοκάρουν την κανονική ροή του νερού. Αυτό θα αυξήσει δραματικά τις πιθανότητές σας για να φράξει η σωλήνωση. Σύντομα θα σπάσει λόγω της πίεσης του νερού που πιέζει να βρει διέξοδο.

2. Παλιά υδραυλικά όταν το νερό μυρίζει

Μήπως το νερό της βρύσης σας έχει κακή οσμή; Νερό το οποίο έχει μυρωδιά, κάθε είδους μυρωδιά, μπορεί να υποδηλώνει τη συσσώρευση βακτηριδίων μέσα στους σωλήνες ύδρευσης. Συνήθως αυτό συμβαίνει στα υδραυλικά του ακινήτου σας. Αν ναι, τότε έχετε ένα ακόμη σημάδι που θα μπορούσε να σάς οδηγήσει σε ορισμένα σημεία του συστήματος υδραυλικών εγκαταστάσεων σας τα οποία θα πρέπει να αντικατασταθούν άμεσα.

3. Παλιά υδραυλικά. Μούχλα και υγρασία από διαρροή νερού

Δεν είναι σπάνιο να έχουμε κάποια στιγμή μία έκτακτη διαρροή νερού στο σπίτι μας από κάποιο σωλήνα ύδρευσης ή αποχέτευσης. Μία τέτοια βλάβη μπορεί να συμβεί από καιρό σε καιρό. Ιδιαίτερα αν τα υδραυλικά είναι παλαιά δηλαδή παλαιότερα από 20 χρόνια. Αν επισκευάσετε εγκαίρως τα σημεία που έχουν διαρροή, τότε θα πρέπει η σωλήνωση να λειτουργεί ξανά χωρίς προβλήματα και θα είστε εντάξει.

Παλιά υδραυλικά και κρυφές διαρροές νερού

Ωστόσο, δεν είναι όλες οι διαρροές απαραίτητα εμφανείς. Υπάρχουν και κρυφές διαρροές νερού. Και είναι ύπουλες διαρροές γιατί μπορούν να παραμείνουν κρυμμένες πίσω από τοίχους και να ποτίζουν για καιρό, χωρίς να γίνεται αντιληπτό το καταστροφικό τους έργο.

Ο μόνος τρόπος να εντοπίσετε τυχόν τέτοιες καλά κρυμμένες διαρροές νερού και να προλάβετε τη ζημιά είναι:

α) Να ελέγχετε τακτικά σωστά όλα τα υδραυλικά του σπιτιού σας για διαρροές. Να προχωράτε σε επισκευές όπου χρειάζεται για τη συντήρησή τους.

β) Να μην αγνοείτε σημάδια από μούχλα ή ξεφλουδισμένο χρώμα στους τοίχους και στις οροφές. Αυτά τα σημάδια αν δεν οφείλονται σε διείσδυση υγρασίας από ταράτσα που δεν έχει μονωθεί, οφείλονται σε σωλήνα ύδρευσης ή αποχέτευσης που έχει σπάσει και είναι κρυμμένος πίσω από τους τοίχους του ντους ή κάτω από την μπανιέρα.

Παλιά υδραυλικά και μούχλα

Αν παρατηρήσετε έναν σωλήνα ή ένα υδραυλικό εξάρτημα να στάζει καφετί νερό ή να έχει πιάσει μούχλα, τότε επικοινωνήστε αμέσως με τον υδραυλικό. Όσο περισσότερο αφήνετε τους υδραυλικούς σωλήνες να έχουν διαρροή, τόσο περισσότερες ζημιές θα έχετε στο σπίτι σας. Κι έτσι, όσο χάνετε χρόνο και δεν προχωράτε άμεσα στις απαραίτητες επισκευές, τόσο αυξάνεται και το κόστος.

Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις δεν εξαρτώνται πάντοτε από την επιθυμία σας να λειτουργούν σωστά και χωρίς προβλήματα, αιωνίως. Ειδικά αν δεν τους παρέχετε και την απαιτούμενη συντήρηση. Μία υδραυλική εγκατάσταση παλαιώνει αλλά όχι πάντα όπως το κρασί. Μερικές φορές μπορεί να παλιώσει και σαν το… γάλα!

Γι΄ αυτό αν δείτε κάποια από τα παραπάνω σημάδια στα παλιά υδραυλικά του σπιτιού σας, θα χρειαστείτε τη βοήθειά μας για να προλάβετε την επέκταση της ζημιάς.

Ποιες περιοχές εξυπηρετούμε;

o-ydravlikos.gr συμβουλεύει για τα παλιά υδραυλικά στην Αθήνα και στα Κεντρικά Προάστια

  • o-ydravlikos.gr συμβουλεύει για τα παλιά υδραυλικά στην Αθήνα και στα Κεντρικά Προάστια: o-ydravlikos.gr συμβουλεύει για τα παλιά υδραυλικά στο κέντρο Αθήνας, Αντικατάσταση υδραυλικών στους Αμπελόκηπους, Αντικατάσταση υδραυλικών στα Άνω Πατήσια, Αντικατάσταση υδραυλικών στο Βύρωνα, Αντικατάσταση υδραυλικών στην Καισαριανή, o-ydravlikos.gr συμβουλεύει για τα παλιά υδραυλικά στο Γαλάτσι, Αντικατάσταση υδραυλικών στο Γκύζη, o-ydravlikos.gr συμβουλεύει για τα παλιά υδραυλικά στη Δάφνη, Αντικατάσταση υδραυλικών στα Εξάρχεια, Αντικατάσταση υδραυλικών στου Ζωγράφου, o-ydravlikos.gr συμβουλεύει για τα παλιά υδραυλικά στο Θησείο, Αντικατάσταση υδραυλικών στα Ιλίσια, Αντικατάσταση υδραυλικών στην Καισαριανή, Αντικατάσταση υδραυλικών στα Κάτω Πατήσια, Αντικατάσταση υδραυλικών στο Κολωνό, Αντικατάσταση υδραυλικών στο Κουκάκι, o-ydravlikos.gr συμβουλεύει για τα παλιά υδραυλικά στην Κυψέλη, Αντικατάσταση υδραυλικών στη Νέα Φιλαδέλφεια, Αντικατάσταση υδραυλικών στο Νέο Κόσμο, Αντικατάσταση υδραυλικών στο Παγκράτι, Αντικατάσταση υδραυλικών στα Πετράλωνα, Αντικατάσταση υδραυλικών στου Παπάγου, Αντικατάσταση υδραυλικών στα Σεπόλια, Αντικατάσταση υδραυλικών στο Χολαργό.

o-ydravlikos.gr συμβουλεύει για τα παλιά υδραυλικά στον Πειραιά

  • o-ydravlikos.gr συμβουλεύει για τα παλιά υδραυλικά στον Πειραιά: Αντικατάσταση υδραυλικών στον Α.Ι. Ρέντη, Αντικατάσταση υδραυλικών στην Αμφιάλη, Αντικατάσταση υδραυλικών στη Δραπετσώνα, Αντικατάσταση υδραυλικών στο Κερατσίνι, o-ydravlikos.gr συμβουλεύει για τα παλιά υδραυλικά στον Κορυδαλλό, Αντικατάσταση υδραυλικών στο Φάληρο, o-ydravlikos.gr συμβουλεύει για τα παλιά υδραυλικά στη Νίκαια, Αντικατάσταση υδραυλικών στο Πέραμα, Αντικατάσταση υδραυλικών στα Μανιάτικα, Αντικατάσταση υδραυλικών στην Πειραϊκή, Αντικατάσταση υδραυλικών στο Βόκο, Αντικατάσταση υδραυλικών στα Ταμπούρια, Αντικατάσταση υδραυλικών στη Φρεατίδα, Αντικατάσταση υδραυλικών στην Καρπάθου, Αντικατάσταση υδραυλικών στον Άγιο Βασίλειο στον Πειραιά, Αντικατάσταση υδραυλικών στο Μικρολίμανο, Αντικατάσταση υδραυλικών στο Πασαλιμάνι, Αντικατάσταση υδραυλικών στην Καστέλα, Αντικατάσταση υδραυλικών στην Τερψιθέα Πειραιάς, Αντικατάσταση υδραυλικών στο Δημοτικό Θέατρο, Αντικατάσταση υδραυλικών στην Τρούμπα Πειραιάς, Αντικατάσταση υδραυλικών στο Χατζηκυριάκειο. 

o-ydravlikos.gr συμβουλεύει για τα παλιά υδραυλικά στα Δυτικά Προάστια

  • o-ydravlikos.gr συμβουλεύει για τα παλιά υδραυλικά στα Δυτικά προάστια: Αντικατάσταση υδραυλικών στη Αγία Βαρβάρα, Αντικατάσταση υδραυλικών στους Άγιους Αναργύρους, o-ydravlikos.gr συμβουλεύει για τα παλιά υδραυλικά στο Αιγάλεω, Αντικατάσταση υδραυλικών στο Ίλιον, Αντικατάσταση υδραυλικών στο Καματερό, Αντικατάσταση υδραυλικών στο Περιστέρι, Αντικατάσταση υδραυλικών στην Πετρούπολη, Αντικατάσταση υδραυλικών στο Χαϊδάρι.

o-ydravlikos.gr συμβουλεύει για τα παλιά υδραυλικά στην Ανατολική Αττική

  • o-ydravlikos.gr συμβουλεύει για τα παλιά υδραυλικά στην Ανατολική Αττική: Αντικατάσταση υδραυλικών στα Άνω Λιόσια, Αντικατάσταση υδραυλικών στην Ανθούσα, Αντικατάσταση υδραυλικών στον Άγιο Στέφανο, Αντικατάσταση υδραυλικών στην Άνοιξη, Αντικατάσταση υδραυλικών στη Βούλα, Αντικατάσταση υδραυλικών στο Διόνυσο, Αντικατάσταση υδραυλικών στη Δροσιά, Αντικατάσταση υδραυλικών στους Θρακομακεδόνες, Αντικατάσταση υδραυλικών στο Κορωπί, Αντικατάσταση υδραυλικών στην Παιανία, Αντικατάσταση υδραυλικών στην Παλλήνη, Αντικατάσταση υδραυλικών στο Πικέρμι, Αντικατάσταση υδραυλικών στα Σπάτα, Αντικατάσταση υδραυλικών στη Σταμάτα, Αντικατάσταση υδραυλικών στα Σπάτα, Αντικατάσταση υδραυλικών στη Σταμάτα, Αντικατάσταση υδραυλικών στη Φυλή Ασπρόπυργος.

o-ydravlikos.gr συμβουλεύει για τα παλιά υδραυλικά στα Βόρεια Προάστια

  • o-ydravlikos.gr συμβουλεύει για τα παλιά υδραυλικά στα Βόρεια Προάστια: Αντικατάσταση υδραυλικών στη Νέα Ιωνία, Αντικατάσταση υδραυλικών στο Παλαιό Ψυχικό, Αντικατάσταση υδραυλικών στον Περισσό, Αντικατάσταση υδραυλικών στην Πεύκη, Αντικατάσταση υδραυλικών στη Φιλοθέη, Αντικατάσταση υδραυλικών στο Χαλάνδρι, o-ydravlikos.gr συμβουλεύει για τα παλιά υδραυλικά στην Κηφισιά,  Αντικατάσταση υδραυλικών στη Λυκόβρυση, Αντικατάσταση υδραυλικών στα Μελίσσια, Αντικατάσταση υδραυλικών στη Μεταμόρφωση, Αντικατάσταση υδραυλικών στου Παπάγου, Αντικατάσταση υδραυλικών στη Νέα Ερυθραία, Αντικατάσταση υδραυλικών στην Πεύκη, Αντικατάσταση υδραυλικών στο Νέο Ψυχικό, Αντικατάσταση υδραυλικών στην Αγία Παρασκευή, Αντικατάσταση υδραυλικών στα Βριλήσσια, o-ydravlikos.gr συμβουλεύει για τα παλιά υδραυλικά στην Εκάλη, Αντικατάσταση υδραυλικών στο Νέο Ηράκλειο.

o-ydravlikos.gr συμβουλεύει για τα παλιά υδραυλικά στα Νότια Προάστια

  • o-ydravlikos.gr συμβουλεύει για τα παλιά υδραυλικά στα Νότια Προάστια: Αντικατάσταση υδραυλικών στον Ταύρο, Αντικατάσταση υδραυλικών στο Μοσχάτο, Αντικατάσταση υδραυλικών στον Άγιο Δημήτριο, Αντικατάσταση υδραυλικών στον Άλιμο, Αντικατάσταση υδραυλικών στην Αργυρούπολη, Αντικατάσταση υδραυλικών στη Βούλα, Αντικατάσταση υδραυλικών στη Γλυφάδα, Αντικατάσταση υδραυλικών στο Ελληνικό, Αντικατάσταση υδραυλικών στην Ηλιούπολη, Αντικατάσταση υδραυλικών στην Καλλιθέα, Αντικατάσταση υδραυλικών στη Νέα Σμύρνη, Αντικατάσταση υδραυλικών στο Παλαιό Φάληρο, Αντικατάσταση υδραυλικών στη Βάρη – Βουλιαγμένη.

o-ydravlikos.gr συμβουλεύει για τα παλιά υδραυλικά στη Δυτική Αττική 

  • o-ydravlikos.gr συμβουλεύει για τα παλιά υδραυλικά στη Δυτική Αττική: Αντικατάσταση υδραυλικών στο Μενίδι, Αντικατάσταση υδραυλικών στην Ελευσίνα, Αντικατάσταση υδραυλικών στον Ασπρόπυργο. 
Τον o-ydravlikos.gr τον στηρίζει omastoras.gr

Τον o-ydravlikos.gr τον στηρίζει omastoras.gr

Διαβάστε σχετικά ...

5 Σχόλια

  1. Πότε πρέπει να αντικατασταθούν τα παλιά υδραυλικά;
    Η αντικατάσταση των υδραυλικών έγινε από τον υδραυλικό μέσα σε 2-3 ημέρες. Έμεινα άφωνος από το πόσο γρήγορος και εξυπηρετικός είναι. Πολύ καλή δουλειά!

  2. Πότε πρέπει να αντικατασταθούν τα παλιά υδραυλικά;
    Άμεση εξυπηρέτηση! Τέλεια εργασία! Γρήγορος και οικονομικός και πάντα χαμογελαστός! Ευχαριστώ πολύ!

  3. Πότε πρέπει να αντικατασταθούν τα παλιά υδραυλικά;
    Πολύ γρήγορος και οικονομικός. Εξαιρετική δουλειά! 1000 μπράβο σε όλο το συνεργείο!

  4. Πότε πρέπει να αντικατασταθούν τα παλιά υδραυλικά;
    Το μπάνιο μου ήταν πολύ παλιό και ο υδραυλικός το ανανέωσε. Του έδωσε οξυγόνο για άλλα 40 χρόνια. Τον ευχαριστώ πολύ για την καταπληκτική δουλειά!

  5. Πότε πρέπει να αντικατασταθούν τα παλιά υδραυλικά;
    Ο υδραυλικός μου έκανε αντικατάσταση όλων των υδραυλικών του σπιτιού μου. Όλες οι εργασίες έγιναν βάση χρονοδιαγράμματος. Πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα!

Comments are closed.