Κοινόχρηστοι σωλήνες αποχέτευσης

κοινόχρηστοι σωλήνες αποχέτευσης

Σε περίπτωση αποκατάστασης μιας βλάβης στην αποχέτευση, συχνά τίθεται το ερώτημα από τους ιδιοκτήτες μιας πολυκατοικίας αν είναι κοινόχρηστοι σωλήνες αποχέτευσης ή ιδιόκτητοι. Το ερώτημα έρχεται κυρίως όταν πρέπει να συζητηθεί ποιος πρέπει να πληρώσει τι. Ο γενικός κανονισμός των πολυκατοικιών ορίζει ότι κάθε σωλήνας που εξυπηρετεί ένα μόνο διαμέρισμα είναι ιδιωτικός και κάθε σωλήνας που εξυπηρετεί πάνω από ένα διαμερίσματα και στους κοινόχρηστους χώρους ορίζεται ως κοινόχρηστος. Με αυτό το κανόνα συνήθως καθορίζεται και το ποσό επιβάρυνσης του κάθε ιδιοκτήτη σε υπαρκτή ή πιθανή βλάβη αποχέτευσης.

Έτσι ως ιδιόκτητη αποχέτευση θεωρείται το σημείο της αποχέτευσης από το μπάνιο ή τη κουζίνα μέχρι το σημείο που συναντά την κεντρική αποχέτευση. Σωλήνας αποχέτευσης στο μπάνιο είναι το σιφόνι δαπέδου (πατοσίφωνο) ή ο οριζόντιος σωλήνας  της λεκάνης.

Κοινόχρηστοι σωλήνες αποχέτευσης θεωρούνται οι σωλήνες από το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης μέχρι τα σημεία όπου συνδέεται το δίκτυο με τα διαμερίσματα. 

Η ένωση (ταφ) του κεντρικού δικτύου με το διαμέρισμα χαρακτηρίζεται συνήθως ως κοινόχρηστο.

ΤΑΦ

Οι τρόποι αντιμετώπισης και επισκευής διαρροών σε αποχέτευση μπορεί να γίνει με τις σύγχρονες μεθόδους επισκευής ΧΩΡΙΣ σκάψιμο, μέσα σε λίγες μόνο ώρες και με εγγύηση των εργασιών μας.

Κοινόχρηστος σωλήνας (ΤΑΦ)

Ιδιόκτητος σωλήνας (σιφόνι, οριζόντιος)

Είτε είναι κοινόχρηστοι σωλήνες αποχέτευσης είτε ιδιόκτητοι ο σωλήνας επισκευάζεται εσωτερικά ΧΩΡΙΣ να χρειαστεί να σκάψουμε, να σπάσουμε και να ταλαιπωρήσουμε κάποιον ένοικο της πολυκατοικίας.

τρύπα σε σωλήνα, πριν την επισκευή

επισκευή της τρύπας με εποξική ρητίνη

κοινόχρηστο ΤΑΦ, πριν την επισκευή

επισκευή της βλάβης με εποξική ρητίνη

Εμείς στον υδραυλικό διαθέτουμε την τεχνογνωσία για την αποτελεσματική και καθαρή επισκευή κάθε βλάβης στην αποχέτευση. Επίσης διαθέτουμε υπηρεσία μηνιαίας συντήρησης και ελέγχου της αποχέτευσης της οικίας, του εξοχικού, του γραφείου σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να σας δώσουμε προσφορά, στο τηλέφωνο

ή στείλτε μας μήνυμα :

Τον Υδραυλικό στηρίζει Ο Μάστορας
Τον o-ydravlikos.gr τον στηρίζει omastoras.gr

Διαβάστε σχετικά ...

Αφήστε μια απάντηση