5 αιτίες που οδηγούν σε βουλωμένη αποχέτευση

βουλωμένη αποχέτευση

Η βουλωμένη αποχέτευση είναι μία πολύ συνηθισμένη βλάβη στα υδραυλικά κάθε κτιρίου. Είναι φυσιολογικό να συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου στις σωληνώσεις κάποια υλικά που φράζουν την αποχέτευση, αλλά υπάρχουν και ορισμένα που μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα αν δεν είμαστε προσεκτικοί.

Παρακάτω καταγράφουμε τους πέντε πιό συνηθισμένους λόγους που μπλοκάρουν το σύστημα αποστράγγισης νερού με αποτέλεσμα να έχουμε μία βουλωμένη αποχέτευση.

Δείτε τι μπορείτε να αποφύγετε για να μειώσετε τις πιθανότητες μιας βλάβης που θα μπλοκάρει την αποστράγγιση:

1. Τρίχες

Κάθε φορά που κάνουμε ντους, συσσωρεύονται τρίχες που με τη ροή του νερού περνούν στις σωληνώσεις και μπορεί να κολλήσουν στα τοιχώματα του σωλήνα αποστράγγισης. Με την πάροδο του χρόνου, η συσσώρευση τριχών μπορεί να εμποδίσει τη ροή του νερού και να φράξει την αποστράγγιση. Η εγκατάσταση ενός προστατευτικού καλύμματος βοηθά, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα.

2. Σαπούνι

Ακαθαρσίες, τρίχες μαλλιών και άλλα απόβλητα μπορούν να κολλήσουν στη σαπουνάδα και να προκαλέσουν εμπλοκή στο σύστημα αποστράγγισης. Εκτός από τους νεροχύτες, τις ντουζιέρες και τις μπανιέρες, το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί και στο νεροχύτη κουζίνας με το πλύσιμο των πιάτων. Ένας τρόπος να μειωθεί αυτή η συσσώρευση είναι να ρίχνετε δύο κουβάδες με ζεστό νερό στον νεροχύτη τουλάχιστον δύο φορές το μήνα.

3. Λίπη

Υπολείμματα λίπους εμφανίζονται πιο συχνά στους νεροχύτες της κουζίνας. Όπως και στην περίπτωση του σαπουνιού, υπολείμματα τροφής και άλλα ιζήματα μπορούν να παγιδευτούν σε αυτό το παχύ, βρώμικο υγρό που σχηματίζουν τα λίπη. Ωστόσο, σε αντίθεση με το σαπούνι, το ελαιώδες υπόλειμμα είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί. Μπορείτε να ρίξετε ζεστό νερό για να αφαιρέσετε μερικά στρώματα λίπους που έχουν συσσωρευτεί στις σωληνώσεις του νεροχύτη και να αποφύγετε περισσότερα προβλήματα. Το καλύτερο όμως που έχετε να κάνετε είναι να μην ρίχνετε οποιουδήποτε τύπου λάδι στην αποχέτευση. Μπορείτε να πετάξετε το λίπος απευθείας στα σκουπίδια. Αυτό αποτρέπει τυχόν υπολείμματα ή σωματίδια να κολλήσουν κατά μήκος των τοιχωμάτων του σωλήνα.

4. Χαρτιά 

Το χαρτί υγείας που χρησιμοποιούμε στην τουαλέτα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να διασπάται εύκολα όταν έρχεται σε επαφή με το νερό. Ωστόσο, οι χαρτοπετσέτες, τα μωρομάντηλα και το πολυστρωματικό χαρτί περιέχουν πιο ανθεκτικά υλικά και δεν μπορούν να διασπαστούν τόσο εύκολα όσο ένα απλό χαρτί υγείας και η απόρριψή τους οδηγεί σύντομα σε βουλωμένη αποχέτευση. Για να διατηρήσετε την αποχέτευση σε καλή κατάσταση αποφύγετε να ρίχνετε οποιοδήποτε είδους χαρτί στην τουαλέτα. Ενημερώστε τους συγγενείς, τους φίλους ή τους καλεσμένους σας να μην ρίχνουν χαρτιά στην τουαλέτα του σπιτιού σας .


5.
Χαρτοπετσέτες και πάνες
Αυτά τα προϊόντα υγιεινής αποτελούν βασική αιτία για τις βουλωμένες αποχετεύσεις. Επειδή έχουν σχεδιαστεί για να απορροφούν το νερό, οι χαρτοπετσέτες, οι πάνες και άλλα παρόμοια προϊόντα μπορούν γρήγορα να προκαλέσουν εμπλοκή. Πάντα να ρίχνετε αυτά τα αντικείμενα κατευθείαν στα σκουπίδια και όχι στη λεκάνη της τουαλέτας.

Όποια και αν είναι η αιτία που υπάρχει βουλωμένη αποχέτευση, εμείς εφαρμόζουμε σύγχρονες μεθόδους απόφραξης για αποτελεσματική λύση.

 

Ο Υδραυλικός

Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο youtube για να δείτε δείγματα εργασιών μας. 

Αν έχετε ανάγκη από υδραυλικό έλεγχο, επισκευή ή συμβουλές,

καλέστε άμεσα στο 698-80-54-006

ή στείλε μας ένα μήνυμα στο Facebook

ή στείλτε μας email

για να έρθουμε άμεσα στο χώρο σας και να δώσουμε λύση γρήγορα και οικονομικά στα υδραυλικά του χώρου σας.

Τον Υδραυλικό στηρίζει

Ο Μάστορας

Διαβάστε σχετικά ...