Καζανάκια μπάνιου επιλογές

Στην ανακαίνιση ενός μπάνιου πολύ σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό παίζει και η επιλογή των ειδών υγιεινής, ανάμεσα σε αυτά και το καζανάκι της τουαλέτας. Μια σύγχρονη λεκάνη αναδεικνύεται στο χώρου του μπάνιου μόνο αν συνδέεται και με το κατάλληλο καζανάκι.

καζανάκια μπανιου σετ με λεκάνη ο υδραυλικός

Μπορείτε να επιλέξετε καζανάκι ανάμεσα σε πολλούς τύπους και σε μία μεγάλη ποικιλία που θα καλύπτει τις δικές σας ανάγκες.

Τα καζανάκια τουαλέτας χωρίζονται σε δυο κατηγορίες :

α) καζανάκια υψηλής πίεσης, που τοποθετούνται περίπου 1,5 μ υψηλότερα της λεκάνης. Υπάρχουν σε δύο τύπους, πλαστικό με μπουτόν και μεταλλικό ή πλαστικό με αλυσίδα (τύπου νιαγάρα).

καζανάκι υψηλής πίεσης νιαγάρα
Πλαστικό καζανάκι υψηλής πίεσης, τύπου νιαγάρα
καζνάκι υψηλής πίεσης βαρελάκι με μπουτόν
Καζανάκι υψηλής πίεσης με μπουτόν

β) καζανάκια χαμηλής πίεσης, που τοποθετούνται πίσω από τη λεκάνη. Τα καζανάκια αυτού του τύπου χωρίζονται σε πλαστικά που στερεώνονται στον τοίχο λίγα εκατοστά πάνω από την λεκάνη (δεν χρησιμοποιούνται πλέον σε σύγχρονες κατοικίες) και σε πορσελάνης που τοποθετούνται πάνω στο πίσω μέρος της λεκάνης και απλώς ακουμπάνε τον τοίχο. Αυτά είναι πάντα σετ με την αντίστοιχη λεκάνη.

καζανάκια τουαλέτας ο υδραυλικός
Λεκάνη με καζανάκι χαμηλής πίεσης

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας για το σχεδιασμό και την καλή λειτουργία του μπάνιου ότι σε ένα καζανάκι υψηλής πίεσης το νερό πέφτει με ορμή στην λεκάνη κι έχει μεγάλη πίεση, ενώ στα αντίστοιχα καζανάκια χαμηλής πίεσης η πίεση είναι μικρότερη. Για αυτό το λόγο, τα καζανάκια χαμηλής πίεσης διαθέτουν μεγαλύτερο δοχείο ώστε να χωρούν μεγαλύτερη ποσότητα νερού.

Στην αγορά κυκλοφορούν καζανάκια που καλύπτουν όλα τα γούστα και όλες τις λειτουργικές ανάγκες (καζανάκια εντοιχισμένα, καζανάκια υψηλής πίεσης, καζανάκι τύπου νιαγάρα ή ακόμη και λεκάνες με καζανάκι χαμηλής πίεσης).

Εντοιχισμένο καζανάκι

Στις μοντέρνες κατασκευές έχει παρατηρηθεί ότι στις προτιμήσεις σήμερα κυριαρχεί το εντοιχιζόμενο καζανάκι. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Το εντοιχισμένο καζανάκι αποτελεί την κορυφαία επιλογή αισθητικής και εξοικονόμησης χώρου στο σύγχρονο μπάνιο. Το εντοιχιζόμενο καζανάκι είναι πιο λειτουργικό και κάνει το χώρο του μπάνιου να δείχνει πιο όμορφος, ενώ συνδυάζονται τέλεια με κρεμαστή λεκάνη.

Ωστόσο το σημαντικότερο είναι ότι τα εντοιχισμένα καζανάκια προτιμώνται περισσότερο γιατί έτσι εξοικονομούμε περισσότερο χώρο. Γι΄ αυτό και αποτελούν ιδανική λύση για μικρά μπάνια. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι τα εντοιχισμένα καζανάκια (ή καζανάκια τοίχου) θα πρέπει να συνδυαστούν με μια κρεμαστή λεκάνη για να έχετε μία συνολικά καλή εικόνα στο μπάνιο που συνδυάζει την άνεση και την λειτουργικότητα.

Αν επιλέξετε να τοποθετήσετε εντοιχισμένο καζανάκι, θα πρέπει να επιλέξετε για την αγορά τον κατάλληλο τύπο, ανάλογα με το αν ο τοίχος είναι με μόνο τούβλο, διπλό κλπ. Υπάρχουν καζανάκια εντοιχισμένα για λεκάνες επιδαπέδιες ή κρεμαστές κατάλληλα για τοίχο με μονό ή διπλό τούβλο ή γυψοσανίδα.

εντοιχισμένο καζανάκι τουαλέτας ο υδραυλικός
Μηχανισμός από εντοιχισμένο καζανάκι

Αν το μπάνιο σας είναι μικρό, τότε η καλύτερη επιλογή είναι το εντοιχισμένο καζανάκι γιατί χαρίζει την αίσθηση του ανοικτού χώρου στο μπάνιο. Επίσης αυτή η λύση εξαφανίζει τον ενοχλητικό όγκο που συνήθως έχουν τα καζανάκια με όλες τις σωληνώσεις και τις συνδέσεις που απαιτούνται. Υπολογίστε ότι με το εντοιχιζόμενο καζανάκι μπορείτε να εξοικονομήσετε χώρο πέριπου 10-15cm. Μην έχετε επιφυλάξεις για τα εντοιχισμένα καζανάκια, καθώς τα προβλήματα του παρελθόντος έχουν λυθεί οριστικά και αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο διαρροής.

Επίσης η πρόσβαση στο μηχανισμό για τυχόν επιθεωρήσεις ή επισκευές είναι εύκολη και απλή και μπορείτε να την κανετε και μόνοι σας.

Επικαθήμενα καζανάκια

Επικαθήμενο καζανάκι

Τα επικαθήμενα καζανάκια χαμηλής πιέσεως είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να μπορούν να “ταιριάξουν” σε οποιαδήποτε λεκάνη και να αντικαταστήσουν το παλιό φθαρμένο καζανάκι πορσελάνης.

Στην αγορά θα βρείτε πολλά σχέδια και σε χρώματα που τα καθιστά ιδανικά για να τοποθετηθούν σε παλαιές χρωματιστές λεκάνες και να ανανεώσετε το μπάνιο σας.

Μηχανισμός ενεργοποίησης νερού

Στα καζανάκια υπάρχει παροχή κρύου νερού. Στο σημείο λήψης του νερού, δηλαδή στο άκρο του εντοιχισμένου σωλήνα ύδρευσης, τοποθετείται ένας γωνιακός διακόπτης. Από τον διακόπτη αυτόν ξεκινά ένας εξωτερικός εύκαμπτος σωλήνας που καταλήγει στο στόμιο εισόδου του νερού στο δοχείο, όπου συνδέεται με την βαλβίδα του μηχανισμού πλήρωσης. Ο διακόπτης στο σημείο λήψης του νερού είναι απαραίτητος, ώστε να απομονώνεται το καζανάκι σε περίπτωση βλάβης.

Μην παραλείψετε να δώσετε προσοχή στον μηχανισμό ενεργοποίησης νερού. Μπορείτε να επιλέξετε την πλάκα ενεργοποίησης για το καζανάκι, ανάλογα με τις ανάγκες σας σε περίπτωση που θέλετε το νερό να τρέχει με δύο τρόπους (μονής ή διπλής ενεργοποίησης).

Ο μηχανισμός διπλής λειτουργίας, μισής ή ολόκληρης ποσότητας νερού, στο καζανάκι της τουαλέτας είναι απαραίτητος για καλύτερη διαχείριση των φυσικών πόρων.

Αν θέλετε εγκατάσταση για νέο καζανάκι στα πλαίσια μιας ανακαίνισης μπάνιου ή επιδιόρθωση στο καζανάκι σας αν έχετε διαρροή, τότε καλέστε μας στο 698-80-54-006!

Διαβάστε σχετικά ...