σχεδιασμοσ μπανιου λαθη

5+1 λάθη στην ανακαίνιση του μπάνιου σας

Τελευταία ενημέρωση

Πώς να αποφύγετε τα λάθη που κοστίζουν κατά την ανακαίνιση του μπάνιου σας

Ποιά είναι και πώς μπορούμε να αποφύγουμε τα πιό συχνά δαπανηρά λάθη όταν σχεδιάζουμε να κάνουμε κάποιες υδραυλικές εργασίες βελτίωσης στο μπάνιο; Γνωρίζετε πώς μπορείτε να αποφύγετε αυτά τα λάθη, ώστε να αποφύγετε περιττά έξοδα για να φτιάξετε το μπάνιο σας οικονομικά και με γούστο;

Δείτε παρακάτω ποια είναι τα έξι πιό κοινά λάθη που κάνουν σχεδόν όλοι οι ιδιοκτήτες και πώς μπορείτε να τα αποφύγετε, για να μην… σάς κοστίσει ο κούκος αηδόνι!

 

Λάθος 1ο: Βιάζεστε να τελειώσετε μία ώρα αρχύτερα!

Τώρα που επιτέλους έχετε βάλει μετά από τόσο καιρό στο πρόγραμμα να φτιάξετε το νέο σας μπάνιο, πιθανώς να θέλετε να γίνει αύριο. Όμως ο κακός και βιαστικός σχεδιασμός είναι η κύρια αιτία υπερβάσεων κόστους σε αυτές τις τεχνικές εργασίες . Τίποτα δεν κοστίζει περισσότερο από το να κάνεις μία δουλειά δύο φορές.

Ανάλογα με το μέγεθος και το εύρος του έργου στο μπάνιο σας, θα πρέπει να ξοδέψετε αρκετό καιρό για τη διαδικασία του σχεδιασμού του. Μπορείτε να κάνετε μία έρευνα αγοράς ακόμη και στο διαδίκτυο για να πάρετε ιδέες για το στυλ μπάνιου που ταιριάζει στο χώρο σας και στο γούστο σας. Μπορείτε να δείτε σχέδια και χρώματα σε πλακάκια, φωτιστικά και έξυπνους σχεδιασμούς επίπλων.

Καθώς σχεδιάζετε πώς θα διαμορφωθεί ο χώρος, προσπαθήστε να καταλήξετε σε ένα σχέδιο που διατηρεί στη θέση τους τις βασικές γραμμές της εγκατάστασης των υδραυλικών. Η μετακίνηση της λεκάνης από τον έναν τοίχο στον άλλον θα σημαίνει τη μεταφορά μιας γραμμής αποχέτευσης, και η εργασία αυτή θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό σας. Εάν μπορείτε να κρατήσετε την λεκάνη, το ντους και το νιπτήρα στις θέσεις που βρίσκονται ήδη, τότε θα μειώσετε το κόστος και θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα.

 

Λάθος 2ο : Προχωράτε σε λύσεις “κάντο μόνος σου”!

Η προσέγγιση «κάντο μόνος σου” ή “do-it-yourself» μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε το κόστος. Όμως είναι καλύτερα να αφήσετε τις πιο περίπλοκες τεχνικές εγκαταστάσεις σε εξειδικευμένους επαγγελματίες. Ένας καλός υδραυλικός-πλακάς μπορεί να τοποθετήσει έτσι τα φτηνά πλακάκια, που να φαίνονται ακριβά. Αντίθετα ένα ακριβό πλακάκι για το οποίο θα ξοδέψετε μία περιουσία, αν είναι κακοτοποθετημένο θα δείχνει φτηνό και άκομψο.

Λάβετε υπόψην σας μόνο πόσες ειδικότητες θα χρειαστείτε για το μπάνιο. Από υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους μέχρι πλακάδες. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα συνεργείο για να αναλάβει ολοκληρωμένα την δουλειά από την αρχή έως το τέλος. Το έργο συντονίζεται έτσι καλύτερα κι προχωρά η δουλειά, ενώ εσείς δεν ψάχνετε να βρείτε διαφορετικό τεχνικό για κάθε ξεχωριστής ειδικότητας εργασία (υδραυλική, ηλεκτρολογική κλπ) ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα τεχνικό συνεργείο με εμπειρία και να μην πάτε κατευθείαν στην χαμηλότερη προσφορά που θα πάρετε.

 

Λάθος 3ο. Κάνετε εκπτώσεις σε βασικά υλικά!

Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι αφορά την ποιότητα και το κόστος των υλικών. Μην κάνετε εκπτώσεις στην ποιότητα. Μπορείτε να κάνετε ποιοτικές επιλογές σε πολύ οικονομικές τιμές.

 

Λάθος 4ο. Δεν σκέφτεστε το αύριο

Μπορεί σήμερα να είστε νέοι και να έχετε καλή υγεία, αλλά είναι λάθος να μην προνοήσει κανείς για το μέλλον. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να διασφαλίσετε ότι το μπάνιο σας θα εξυπηρετήσει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα και μετά από χρόνια. Για παράδειγμα, το μεγάλο ντους που σήμερα προσφέρει εύκολη πρόσβαση και καθολική χρήση, θα εξακολουθήσει να είναι εύχρηστο καθώς περνούν τα χρόνια, με την προϋπόθεση ότι διαθέτει κάθισμα και υπάρχουν και ράβδοι-λαβές στήριξης.

Οι ράβδοι στήριξης δεν είναι μόνο για τους ηλικιωμένους. Διευκολύνουν ακόμη τις έγκυες γυναίκες ή τα μικρά παιδιά να μπουν και να βγουν από την μπανιέρα ή το ντούς με ασφάλεια. Μπορείτε να κάνετε ωραίες επιλογές που να ταιριάζουν και με τα άλλα αξεσουάρ του χώρου (πετσέτες κλπ).
Το σωστό είναι να προβλέψετε για να σχεδιαστούν και να τοποθετηθούν οι βάσεις στήριξης ώστε να μπουν και οι ράβδοι μελλοντικά, όποτε κριθεί απαραίτητο. Για αναλυτική παρουσίαση της διαμόρφωσης μπάνιου για ηλικιωμένους, δείτε εδώ.

 

Λάθος 5ο: Αγορές και προϊόντα online χωρίς να τα βλέπετε από κοντά

Η έρευνα στο διαδίκτυο είναι ιδανική για να βρείτε προϊόντα και πολλές ιδέες σχεδίασης. Όμως δεν εμφανίζονται όλα και πάντα στην οθόνη του υπολογιστή σας όπως πραγματικά είναι. Μπορεί στις φωτογραφίες να δείχνουν υπέροχα στυλιστικά, αλλά στον δικό σας πραγματικό χώρο να δείχνουν κακόγουστα και απογοητευτικά. Γι ‘αυτό το σωστό είναι, να επισκεφθείτε ένα εκθεσιακό κέντρο ή ένα κατάστημα για να δείτε τα προϊόντα στημένα πριν τα αγοράσετε (είδη υγιεινής κλπ). Αφού τα δείτε από κοντά τότε μπορείτε, αν υπάρχει η δυνατότητα, να τα αγοράσετε σε online τιμή και να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα.

 

Λάθος 6ο. Ξεχάσατε τους χώρους αποθήκευσης

Το πού θα τοποθετηθεί ένα ντουλάπι ή ένας αποθηκευτικός χώρος είναι κάτι που δεν πρέπει να λησμονήσετε. Το ξεχνούν οι περισσότεροι και το θυμούνται όταν πρέπει να βγούν από το ντούς στάζοντας για να πάρουν μια πετσέτα από τη ντουλάπα στο διάδρομο ή στο διπλανό δωμάτιο.

 

Το σωστό είναι ότι μια κομψή ντουλάπα στο εσωτερικό του μπάνιου είναι απαραίτητη. Εκεί θα μπορείτε να τοποθετήσετε είδη προσωπικής υγιεινής, το φαρμακείο και τα διάφορα είδη υγειονομικής περίθαλψης και πρώτων βοηθειών.

Επικοινωνήστε μαζί μας για κάθε απορία και συμβουλές σχετικά με την ανακαίνιση του μπάνιου σας.

 

 

Σχετικά άρθρα

Κάλεσε στο 698-80-54-006 για να πάρεις ΔΩΡΕΑΝ προσφορά για εκτίμηση της βλάβης.
+ +