Συντήρηση πλακιδίων δαπέδου

Είτε έχετε ένα καινούριο,λαμπερό και πανέμορφο δάπεδο με πλακάκια, είτε με μωσαϊκό που μετρά πάνω από 40 χρόνια, οι παρακάτω συμβουλές θα σάς βοηθήσουν να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση το δάπεδό σας και για τα επόμενα χρόνια.

Απομακρύνετε τη βρωμιά

Είναι κοινή λογική, αλλά η βρωμιά μπορεί εύκολα να φθείρει τις επιφάνειες πλακιδίων δαπέδου, γι΄ αυτό είναι σημαντικό να διατηρείτε το δάπεδο σας καθαρό με τακτικά σκούπισμα ή σφουγγάρισμα. Η καθαριότητα αποτελεί τη Νο 1 προληπτική συντήρηση.

Σφουγγαρίστε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Για τους περισσότερους χώρους μία λύση είναι το σφουγγάρισμα με νερό ζεστό (περίπου 3 λίτρα) στο οποίο έχετε ρίξει 1/4 φλιτζάνι ειδικού απορρυπαντικού για δάπεδα.

Μια άλλη σημαντική λύση καθαρισμού, ειδικά για τα δάπεδα κουζίνας με ρύπους από λίπη, είναι να καθαρίσετε αυτές τις επιφάνειες με ζεστό νερό στο οποίο έχετε διαλύσει λευκό ξύδι. Μην χρησιμοποιείτε αυτή όμως αυτή τη λύση σε μαρμάρινα δάπεδα, καθώς το ξύδι θα τα διαβρώσει.

Δραστικές λύσεις για αρμούς

Για να διατηρήσετε τους αρμούς των πλακιδίων δαπέδου καθαρούς μπορείτε μετά το σφουγγάρισμα, να τρίψετε αυτές τις επιφάνειες με μια πάστα μαγειρικής σόδας και νερό. Χρησιμοποιήστε μία παλιά οδοντόβουρτσα και ξεπλύνετε. Αν οι λεκέδες είναι πολύ δύσκολοι, μπορείτε να εφαρμόσετε απλή μαγειρική σόδα, να προσθέσετε λίγο αποσταγμένο λευκό ξύδι και αφήστε το διάλυμα να καθίσει για μια ώρα, πριν αρχίσετε να τρίβετε.

Εάν θέλετε ένα πραγματικό γυαλιστερό δάπεδο τότε μπορείτε αφού τελειώσετε το υγρό σκούπισμα να κάνετε ένα στεγνό σφουγγάρισμα με ειδικά, κατάλληλα για πλακάκια δαπέδου, καθαριστικά που δίνουν λάμψη και θα βρείτε στο εμπόριο.

 

Βασική συντήρηση

Τα πλακάκια δαπέδου έχουν αντοχή στο νερό και εύκολο καθαρισμό. Με τη σωστή συντήρηση, τα δάπεδα, οι τοίχοι και οι πάγκοι πλακιδίων σας θα φαίνονται σαν καινούργιοι και θα διαρκέσουν για χρόνια.

Το μυστικό στον καθαρισμό τους είναι να έχετε αφαιρέσει τοπικά οποιαδήποτε σκόνη ή βρωμιά, πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε προϊόντα καθαρισμού. Επιπλέον είναι σημαντικό να σκουπίζετε το δάπεδο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ θα πρέπει να καθαρίζετε πιό συχνά σε κουζίνα και μπάνιο για να αποφύγετε τη φθορά που προκαλεί η σκόνη.

Καθαρίστε τακτικά με καθαριστικό οικιακής χρήσης για να απομακρύνετε βρωμιές, άλατα σκληρού νερού και μούχλα σε πλακάκια στο μπάνιο ή το ντους σας. Χρησιμοποιήστε συμπυκνωμένα καθαριστικά πλακιδίων που έχουν ουδέτερο pH για τακτικό καθαρισμό. Μετά τον καθαρισμό, ξεπλύνετε ολόκληρη την περιοχή με καθαρό νερό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα από τα καθαριστικά.

 

Πρόληψη ζημιών

Ελέγξτε τακτικά για τυχόν εμφάνιση υγρασίας σε χώρους όπως το μπάνιο ή η κουζίνα.

Αφαιρέστε και αντικαταστήστε τα πλακίδια που έχουν υποστεί ζημιά ή σπάσει με την τεχνική βοήθεια ενός υδραυλικού. Για επιπλέον προστασία του δαπέδου μπορείτε να τοποθετήσeτε χαλιά και πατάκια που παγιδεύουν βρωμιά και σκόνη. Μοκέτες, χαλιά και πατάκια είναι απαραίτητα σε σημεία με καθημερινή και πολλή κίνηση, όπως ο νεροχύτης της κουζίνας, είσοδος- έξοδος, μπαλκονόπορτες και μπάνιο. Αποτελούν την “ασπίδα” του δαπέδου και των πλακιδίων από τις φθορές.

Τι πρέπει να αποφύγετε

Οποιοδήποτε καθαριστικό που περιέχει οξύ ή λευκαντικό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για καθημερινή χρήση. Χρησιμοποιήστε μόνο κατάλληλα απορρυπαντικά δαπέδου για τα πλακάκια σας.

 

Αν έχετε ανάγκη από υδραυλικό έλεγχο, επισκευή ή συμβουλές,

καλέστε άμεσα στο 698-80-54-006

ή στείλε μας ένα μήνυμα στο Facebook

ή στείλτε μας email

για να έρθουμε άμεσα στο χώρο σας και να δώσουμε λύση γρήγορα και οικονομικά στα υδραυλικά του χώρου σας.

Τον Υδραυλικό στηρίζει

Ο Μάστορας

Διαβάστε σχετικά ...