Πως να φτιάξω μια βρύση που στάζει

 

Οδηγίες για να φτιάξετε μόνοι σας μια βρύση που στάζει

Μια βρύση που στάζει είναι ένα από τα συνηθέστερα υδραυλικά προβλήματα στο σπίτι. Το να αφήσετε μια βρύση να στάζει για πολύ καιρό, δεν προσθέτει μόνο έναν ενοχλητικό θόρυβο μέσα στην καθημερινότητά σας. Θα εκπλαγείτε αν μπορέσετε να μετρήσετε πόση ποσότητα νερού σπαταλιέται άσκοπα. Αυτό πέρα από μη οικολογικό είναι και και αρκετά επιζήμιο για την τσέπη σας.

Τι θα πρέπει να κάνετε λοιπόν; Να καλέσετε κάποιον υδραυλικό ή να προσπαθήσετε να το διορθώσετε μόνοι σας; Εμείς εδώ θα αναφερθούμε στο τι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας. Αν φυσικά δε τα καταφέρετε ή δεν έχετε τον χρόνο να ασχοληθείτε, τότε καλέστε κάποιον επαγγελματία.

Όταν μια βρύση στάζει συνήθως η αιτία είναι το φθαρμένο λαστιχάκι που είναι τοποθετημένο στο διακόπτη της βρύσης. Το λαστιχάκι φθείρεται πιο εύκολα όταν σφίγγουμε υπερβολικά τη βρύση κατά το κλείσιμο. Διαβάστε λοιπόν αναλυτικά τα βήματα πως να αλλάξετε το φθαρμένο λαστιχάκι στην βρύση σας

1) Κλείστε τη παροχή του νερού.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πάντα, είναι να απομονώνετε το σημείο που έχει πρόβλημα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η απομόνωση της βρύσης γίνεται με το κλείσιμο της παροχής του νερού στην συγκεκριμένη βρύση. Κάτω από τον νιπτήρα, τον νεροχύτη, τον μπιντέ υπάρχει και ο αντίστοιχος  διακόπτης παροχής νερού. Αν δεν υπάρχει, πρέπει να κλείσετε τον γενικό διακόπτη παροχής νερού στον χώρο σας. Το συγκεκριμένο βήμα είναι καλό να γίνεται πρώτο, όποια βλάβη στα υδραυλικά και αν έχετε να αντιμετωπίσετε.

2) Ανοίξτε τον διακόπτη της βρύσης.

Αφού λοιπόν έχετε κλείσει τη παροχή του νερού πρέπει να ανοίξετε τον διακόπτη της βρύσης. Έτσι θα ελευθερωθεί το εναπομείναν νερό των σωλήνων. Επίσης θα υπάρξει και πλήρης αποσυμπίεσή τους. Μετά θα χρειαστείτε ένα γαλλικό κλειδί, ώστε να αφαιρέσετε τη κεφαλή της βρύσης. Αφού γίνει η αφαίρεση της κεφαλής της βρύσης, θα μπορέσετε πολύ εύκολα να εντοπίσετε το προβληματικό λαστιχάκι.

3) Αφαιρέστε τη βίδα & αντικαταστήστε το λαστιχάκι.

Το λαστιχάκι που θα θέλετε να αλλάξετε, είναι στερεωμένο σε μια βίδα. Επομένως πρώτα θα πρέπει να ξεβιδώσετε τη βίδα με ένα κατσαβίδι και μετά να βγάλετε το λαστιχάκι. Θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στο καινούριο λαστιχάκι που θα βάλετε. Πρέπει να είναι ίδιου τύπου ακριβώς όπως το παλιό. Αν δεν έχετε προμηθευτεί ακόμα ένα λαστιχάκι, μπορείτε να πάρετε το παλιό και να το δείξετε στο κατάστημα, ώστε να σας δώσουν ακριβώς ένα ίδιο καινούριο. Τοποθετήστε το νέο λαστιχάκι στη θέση του παλιού. Βιδώστε τη βίδα που στερεώνει το λαστιχάκι και με το γαλλικό κλειδί τοποθετήστε και τη κεφαλή της βρύσης.

4) Ελέγξτε ότι πλέον δε στάζει η βρύση σας.

Το τελευταίο βήμα αφού έχετε συναρμολογήσει ξανά τη βρύση σας είναι να κάνετε τον τελικό έλεγχο ότι όλα λειτουργούν σωστά. Ανοίξτε τη παροχή νερού και δείτε αν συνεχίζει να υπάρχει το πρόβλημα. Αν όχι, τότε συγχαρητήρια τα καταφέρατε πολύ καλά!

Αν πάλι το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, τότε καλό θα ήταν να μας καλέσετε. Θα έρθουμε άμεσα στο σπίτι σας, για να αποκαταστήσουμε τη βλάβη στη βρύση σας. Εξυπηρετούμε σε όλη την Αθήνα και η εμπειρία μας, σας εγγυάται 100% το αποτέλεσμα. Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε για όποιο πρόβλημα έχετε !

Αν έχετε ανάγκη από υδραυλικό έλεγχο, επισκευή ή συμβουλές,

καλέστε άμεσα στο 698-80-54-006

ή στείλε μας ένα μήνυμα στο Facebook

ή στείλτε μας email

για να έρθουμε άμεσα στο χώρο σας και να δώσουμε λύση γρήγορα και οικονομικά στα υδραυλικά του χώρου σας.

Τον Υδραυλικό στηρίζει

Ο Μάστορας

Διαβάστε σχετικά ...