Δίκτυο Ύδρευσης – Μέτρα στον παγετό

Συντήρηση δικτύου ύδρευσης  όταν επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες

Στο δίκτυο ύδρευσης και θέρμανσης κάθε σπιτιού, δημιουργούνται διάφορα προβλήματα τον χειμώνα, όταν υπάρχουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, δηλαδή όταν έχουμε παγετό. Τα προβλήματα συμβαίνουν όταν παγώσει το νερό μέσα στους σωλήνες. Επειδή ο πάγος διαστέλλεται, οι σωλήνες μπορούν να ρηγματωθούν ή να να σπάσουν.

Καλό λοιπόν θα ήταν να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε όταν έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες, ώστε να προλάβουμε τις ζημιές στους σωλήνες. Εδώ θα περιγράψουμε ονομαστικά τα 10 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο δίκτυο ύδρευσης όχι μόνο όταν θα έρθουν οι χαμηλές θερμοκρασίες αλλά όλο τον χρόνο. Έτσι μειώνετε σημαντικά τις πιθανότητες να προκληθεί κάποια ζημιά.

Γενικά τι πρέπει να κάνετε όλο το χρόνο σαν μέτρα πρόληψης για τον παγετό

1) Να γνωρίζετε που βρίσκεται το ρολόι του σπιτιού σας. Επίσης θα πρέπει να ξέρετε που βρίσκεται ο κεντρικός διακόπτης υδροδότησης όπως και οι περιφερειακοί.

2)  Να δείτε αν οι βρύσες των μπαλκονιών, και γενικά αν όλες οι εξωτερικές σωληνώσεις είναι μονωμένες. Ανήκουν στο δίκτυο ύδρευσης του σπιτιού σας και μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις σημαντικότερες ζημιές από αυτές. Οπότε αν δε τις έχετε μονώσει, κάντε το συντομότερο !

3) Κάντε έναν προσεκτικό έλεγχο σε όλους τους διακόπτες στο δίκτυο ύδρευσης. Δείτε αν είναι λειτουργικοί και αν μπορείτε να τους ανοίξετε και να τους κλείσετε.

4) Αν δε κατοικείτε σε κάποιο σπίτι τον χειμώνα, τότε πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα το δίκτυο ύδρευσης του. Κάντε να ανάβει η θέρμανση αυτόματα όταν θα έχει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

5) Δείτε προσεκτικά αν υπάρχουν τυχόν διαρροές στο δίκτυο ύδρευσης του σπιτιού σας. Συνήθως οι διαρροές εντοπίζονται στις βρύσες και στα καζανάκια.

6) Κάντε έναν έλεγχο αν όλες οι υδρορροές στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού είναι καθαρές. Αν όχι τότε πρέπει να καθαριστούν και να ξεβουλωθούν για μπορεί να φύγει το νερό εύκολα και να μη λιμνάσει.

Κατά τη διάρκεια του παγετού

7) Κατά τη διάρκεια του παγετού μη σπαταλάτε άσκοπα το νερό. Προσπαθήστε επίσης να μη χρησιμοποιήσετε το πλυντήριο ρούχων ή πιάτων. Γενικά αποφύγετε κάθε τι που χρειάζεται μεγάλη κατανάλωση νερού.

Αν έχετε ηλιακό θερμοσίφωνα θα πρέπει να προσέξετε επιπλέον

8) Προσέξτε αν οι εξωτερικές σωληνώσεις του ηλιακού θερμοσίφωνα είναι μονωμένες.

9) Θα πρέπει να απομακρύνετε όλο το νερό που υπάρχει μέσα στο σύστημα του ηλιακού θερμοσίφωνα. Επίσης καλό θα ήταν να διακόψετε τη παροχή του νερού προς τον ηλιακό σας.

10) Ελέγξτε αν έχετε βάλει στον ηλιακό θερμοσίφωνα αντιψυκτικό. Αν όχι τότε τοποθετήστε άμεσα αντιψυκτικό για να μη προκληθεί ζημιά στον ηλιακό σας θερμοσίφωνα.

Το δίκτυο ύδρευσης κάθε σπιτιού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και θα πρέπει να το προσέχετε και να το συντηρείτε τακτικά. Αν προκύψει πάντως οποιοδήποτε πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας!

Αν έχετε ανάγκη από υδραυλικό έλεγχο, επισκευή ή συμβουλές,

καλέστε άμεσα στο 698-80-54-006

ή στείλε μας ένα μήνυμα στο Facebook

ή στείλτε μας email

για να έρθουμε άμεσα στο χώρο σας και να δώσουμε λύση γρήγορα και οικονομικά στα υδραυλικά του χώρου σας.

Τον Υδραυλικό στηρίζει

Ο Μάστορας

Διαβάστε σχετικά ...