Διαρροή σωλήνα καλοριφέρ αιτίες & επιδιόρθωση

 

Διαρροή Σωλήνα Καλοριφέρ – τι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας

Η διαρροή σωλήνα καλοριφέρ συνήθως χρειάζεται κάποιον υδραυλικό για να την επιδιορθώσει. Ωστόσο αν η διαρροή  είναι μικρή μπορείτε να δοκιμάσετε και μόνοι σας. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς μπορεί να μη καταφέρετε να την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά. Αυτό μελλοντικά θα προκαλέσει μεγαλύτερο πρόβλημα και σίγουρα θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με κάποιον ειδικό. Επίσης θέλει ιδιαίτερη προσοχή όταν πάτε να την επιδιορθώσετε μόνοι σας. Το νερό μπορεί να είναι καυτό ή το μέρος της διαρροής αιχμηρό και να σας προκληθεί κάποιος τραυματισμός. Παρακάτω θα δούμε τις αιτίες και τους τρόπους επιδιόρθωσης κάποιας τέτοιας βλάβης.

Αιτίες για τη διαρροή σωλήνα καλοριφέρ

1) Το καλοριφέρ και οι σωλήνες του ανήκουν στο δίκτυο θέρμανσης του σπιτιού μας ή της πολυκατοικίας μας. Μέσα κυκλοφορεί το ζεστό νερό που θερμαίνει τους σωλήνες, το οποίο όμως προκαλεί διάβρωση. Προκαλούνται σκουριές μέσα στους σωλήνες όπως και οξείδωση στους συνδέσμους. Έτσι μπορεί να τρυπήσει κάποιος σύνδεσμος ή και ο ίδιος ο σωλήνας.

2) Το κρύο που επικρατεί σε συνδυασμό με το ζεστό νερό εσωτερικά των σωληνώσεων μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο δίκτυο θέρμανσης σας.

3) Επίσης οι απότομες και τακτικές αλλαγές θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσουν φθορές και κάποια διαρροή σωλήνα καλοριφέρ.

4) Αν υπάρχουν εξωτερικές σωληνώσεις θέρμανσης τότε το κρύο μπορεί να παγώσει το νερό που έχουν μέσα. Σας αποτέλεσμα να προκληθεί κάποια διαρροή.

Επιδιόρθωση για τη διαρροή σωλήνα καλοριφέρ

                Εμείς θα σας δώσουμε κάποιες αρχικές λύσεις για την αντιμετώπιση κάποιας διαρροής σωλήνας καλοριφέρ. Αν και επειδή είναι ένα ζήτημα ευαίσθητο και που χρειάζεται ειδικό χειρισμό θα συνιστούσαμε να καλέσετε κάποιον επαγγελματία.

1) Χρησιμοποιήστε στόκο που πήζει γρήγορα. Έτσι θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τη διαρροή έστω και προσωρινά. Η ροή του νερού δε θα εμποδίσει έναν στόκο που πήζει γρήγορα να σταματήσει τη διαρροή.

2) Αν η διαρροή οφείλεται στους δακτυλίους του καλοριφέρ τότε θα χρειαστείτε το κατάλληλο κλειδί. Αφού λοιπόν πάρετε τα κλειδί που ταιριάζει τότε ρυθμίστε τους.

3) Αν η διαρροή εντοπίζεται στο κεντρικό κύκλωμα τότε θα χρειαστείτε ταχύπηκτο στόκο και αδιάβροχη μονωτική ταινία.  Στο σημείο που υπάρχει η ρωγμή τυλίξτε γύρο γύρο τη μονωτική ταινία. Αμέσως μετά πρέπει απλώσετε πάνω στην επιφάνεια τον στόκο.

Ελπίζουμε να καταφέραμε να σας δώσουμε τρόπους για την αρχική αντιμετώπιση του προβλήματος κάποιας διαρροής σωλήνα καλοριφέρ. Ωστόσο σας τονίζουμε ότι θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή και ίσως θα ήταν καλύτερα να τηλεφωνήσετε άμεσα σε κάποιον υδραυλικό. Αυτός σίγουρα θα δώσει λύση στο πρόβλημα σας και με ασφάλεια.

Ο Υδραυλικός

Αν έχετε ανάγκη από υδραυλικό έλεγχο, επισκευή ή συμβουλές,

καλέστε άμεσα στο 698-80-54-006

ή στείλε μας ένα μήνυμα στο Facebook

ή στείλτε μας email

για να έρθουμε άμεσα στο χώρο σας και να δώσουμε λύση γρήγορα και οικονομικά στα υδραυλικά του χώρου σας.

Τον Υδραυλικό στηρίζει

Ο Μάστορας

Διαβάστε σχετικά ...