Βουλωμένη Λεκάνη τουαλέτας – Τι πρέπει να γνωρίζετε

βουλωμένη λεκάνη τουαλέτας

Το να βρεθείτε με μια βουλωμένη λεκάνη τουαλέτας δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε, αφού πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι η λεκάνη της τουαλέτας είναι ο μαγικός σκουπιδοφάγος του σπιτιού. Πετάμε μέσα τα πάντα, τραβάμε το καζανάκι και τα απορρίμματα εξαφανίζονται ως δια μαγείας. Λάθος!

Τα απορρίμματα εξαφανίζονται από τα μάτια μας, αλλά καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα, στο υπέδαφος ή σε θάλασσες και ποτάμια ενώ αυτό που θα συμβεί κάποια στιγμή είναι να βουλώσει η λεκάνη μας και να χρειάζεται απόφραξη από υδραυλικό.

Αν έχετε ανάγκη από υδραυλικό έλεγχο, επισκευή ή συμβουλές,

καλέστε άμεσα στο 698-80-54-006

ή στείλε μας ένα μήνυμα στο Facebook

ή στείλτε μας email

για να έρθουμε άμεσα στο χώρο σας και να δώσουμε λύση γρήγορα και οικονομικά στα υδραυλικά του χώρου σας.

Τι δεν πετάμε στην λεκάνη της τουαλέτας

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πετάμε στη λεκάνη της τουαλέτας:

  • Χαρτί υγείας, ακόμη κι αν είναι βιοδιασπώμενο.
  • Μωρομάντηλα – μπορεί να είναι κάτι πολύ κοντινό στο χαρτί υγείας, αλλά έχει διαφορετική σύσταση.
  • Αυτοκόλλητους επιδέσμους – Δεν είναι βιοδιασπώμενοι και περιέχουν κόλλα. Συνήθως κολλούν στις σωληνώσεις και συγκεντρώνουν μικρόβια.
  • Άμμο γάτας – Η άμμος για την τουαλέτα της γάτας είναι είναι βαρύ ανόργανο υλικό και μένει μέσα σε σωληνώσεις, ενώ τα περιττώματα της γάτας μπορεί να περιέχουν παράσιτα, βλαβερά για άλλα είδη.
  • Τσίχλες – Οι τσίχλες κολλούν παντού, επομένως είναι σαφές το γιατί δεν πρέπει να καταλήγουν στην τουαλέτα.
  • Γόπες τσιγάρων – Περιέχουν χημικά και το φίλτρο δεν είναι βιοδιασπώμενο.
  • Προφυλακτικά – Δεν διασπώνται και είναι πολύ εύκολο να φράξουν τις σωληνώσεις.
  • Καλλυντικά – Οι σκιές, οι κρέμες και τα κραγιόν περιέχουν συστατικά που είναι πιθανόν να προκαλέσουν προβλήματα στη διαδικασία του βιολογικού καθαρισμού.
  • Οδοντικό νήμα – Συμβάλλει σημαντικά στο να βουλώσει πιο γρήγορα η τουαλέτα.
  • Σερβιέτες και παιδικές πάνες – Και τα δύο προϊόντα αποτελούνται από νάιλον.
  • Λίπη από την κουζίνα – Δημιουργούν λιπαρές μάζες μέσα στις σωληνώσεις μας.
  • Τρίχες – Οι τρίχες είναι καταστροφικές για τις σωληνώσεις. «Σκαλώνουν» παντού και είναι το βασικό «συστατικό» μιας βουλωμένης λεκάνης.
  • Φάρμακα – Τα φάρμακα είναι χημικές ουσίες και δεν πρέπει να καταλήγουν στην αποχέτευση.

Επίσης να έχετε το νου σας στα παιδιά γιατί συμβαίνει συχνά να ρίχνουν πλαστικά παιχνιδάκια στη λεκάνη της τουαλέτας κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για να κρατάτε το καπάκι της λεκάνης κλειστό.

Καλό είναι τέλος να αποφεύγετε και τη χρήση των πλαστικών κρεμαστών αρωματικών με το γαντζάκι, γιατί μπορούν να πέσουν πολύ εύκολα μέσα στην τουαλέτα.

Τι να κάνετε αν βρεθείτε με βουλωμένη λεκάνη τουαλέτας

Εάν λοιπόν παρατηρήσετε ότι η στάθμη του νερού στην λεκάνη της τουαλέτας σας είναι αρκετά πιο ψηλά από το συνηθισμένο ή όταν τραβήξετε το καζανάκι, το νερό δεν κατεβαίνει τόσο γρήγορα όσο παλιά, μην αγνοήσετε την προειδοποίηση, είναι ένδειξη ότι κάτι έχει μπλοκάρει τις σωληνώσεις.

Εάν η βλάβη δεν είναι αρκετά σοβαρή, τότε είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να λυθεί και μπορείτε να το κάνετε και εσείς. Ο απλούστερος τρόπος για να ελευθερωθεί το σιφόνι είναι η απόφραξη με την παραδοσιακή βεντούζα των υδραυλικών ή με την πιο σύγχρονη αντλία αναρρόφησης.

Υπάρχουν δύο μεγέθη βεντούζας. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε διαφορετική βεντούζα για τους νεροχύτες και διαφορετική για την τουαλέτα. Επιλέξτε το μέγεθος που εφάπτεται καλύτερα στο μέρος που θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε, αλλά και για λόγους υγιεινής. Δεν θα πρέπει να τις μπερδεύετε και να τις χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα και για τις δύο εργασίες.

Σε όλες αυτές τις εργασίες απόφραξης πρέπει να φοράτε λαστιχένια γάντια για λόγους υγιεινής και τέλος πρέπει να απολυμαίνονται τα χέρια σας αλλά και όλος ο εξοπλισμός μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

Προσοχή στα χημικά αποφρακτικά!

Μην τα χρησιμοποιείτε. Τα χημικά καθαριστικά δεν είναι φιλικά ούτε προς το περιβάλλον ούτε προς τους αποχετευτικούς σωλήνες και δημιουργούν προβλήματα στο υδραυλικό σύστημα. Επίσης είναι πολύ επικίνδυνα κατά τη χρήση τους.

Αν δεν καταφέρετε να ξεβουλώσει η λεκάνη, αποφύγετε να ρίξετε χημικά απορρυπαντικά, σαπούνια, σόδες, ξύδι και άλλα… γιατροσόφια που ενδεχομένως θα σάς συμβουλεύσουν κάποιοι. Η απόφραξη λεκάνης είναι αρκετά πιο σοβαρή υπόθεση και δεν διορθώνεται με τόσο απλούς τρόπους.

Αν έχετε ανάγκη από υδραυλικό έλεγχο, επισκευή ή συμβουλές,

καλέστε άμεσα στο 698-80-54-006

ή στείλε μας ένα μήνυμα στο Facebook

ή στείλτε μας email

για να έρθουμε άμεσα στο χώρο σας και να δώσουμε λύση γρήγορα και οικονομικά στα υδραυλικά του χώρου σας.

Κόστος εργασίας απόφραξης λεκάνης τουαλέτας

Η απόφραξη λεκάνης τουαλέτας κοστίζει μόνο 35 € + ΦΠΑ

Για όλες τις εργασίες είναι δεκτές και οι πληρωμές με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες.

Τον Υδραυλικό στηρίζει

Ο Μάστορας

Διαβάστε σχετικά ...