Πολυστρωματικοί σωλήνες

Τελευταία ενημέρωση

 

Πολυστρωματικοί σωλήνες: Ένα βήμα μπροστά στις υδραυλικές εγκαταστάσεις

Μπορεί να μην είστε υδραυλικός, αλλά κάποιες βασικές πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον καλύτερο τύπο σωληνώσεων παροχής και διανομής νερού  για το σπίτι σας.

Οι πολυστρωματικοί σωλήνες είναι ένας τύπος σωλήνων ύδρευσης και θέρμανσης. Τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στις σύγχρονες εγκαταστάσεις. Σε αρκετές περιπτώσεις είναι καλύτερη επιλογή από τους παραδοσιακούς μεταλλικούς σωλήνες. Είναι κατασκευασμένοι από επάλληλα στρώματα πλαστικού και αλουμινίου. Συγκεκριμένα, αποτελούνται από έναν σωλήνα αλουμινίου χωρίς ραφές. Αυτός επικαλύπτεται εσωτερικά και εξωτερικά από επάλληλες στρώσεις πλαστικού (πολυαιθυλενίου). Τα επάλληλα αυτά στρώματα είναι αδιάρρηκτα συγκολλημένα μεταξύ τους με στρώσεις από ισχυρά συγκολλητικά υλικά.

Βασικά χαρακτηριστικά των πολυστρωματικών σωλήνων

Οι πολυστρωματικοί σωλήνες είναι η νέα εποχή στις εγκαταστάσεις ύδρευσης και θέρμανσης. Συνδυάζουν πλεονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων. Ευκαμψία, χαμηλά επίπεδα θορύβου, ταχύτητα στην εγκατάσταση και χαμηλό κόστος. Επιπλέον συνδυάζουν και κάποια άλλα πλεονεκτήματα των χάλκινων σωλήνων. Ελάχιστη επιμήκυνση και υψηλές αντοχές, ενώ ταυτόχρονα εξαλείφουν τα μειονεκτήματα αυτών των δύο υλικών.

Οι πολυστρωματικοί σωλήνες και η εγκατάσταση τους

1. Καταρχάς, στην εγκατάστασή τους οι πολυστρωματικοί σωλήνες έχουν ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα. Έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες καμπυλότητας σε κρύες συνθήκες και κάμπτονται με το χέρι. Μόλις ο πολυστρωματικός σωλήνας κάμπτεται διατηρεί το σχήμα του. Αυτό τους καθιστά ιδανικούς σε πολλές περιπτώσεις. Κάποιες από αυτές είναι τα δύσκολα σημεία πρόσβασης με πολλές γωνίες και κυρτώσεις. Σε αυτήν την περίπτωση είναι πιο δύσκολο τεχνικά να εγκατασταθούν μεταλλικοί σωλήνες.

Οι πολυστρωματικοί σωλήνες και το βάρος τους

2. Έχουν πολύ μικρό βάρος: είναι 5 – 7 φορές ελαφρύτεροι από τους σωλήνες χαλκού. Έτσι είναι η καλύτερη επιλογή αν το δίκτυο παροχής νερού πρέπει να περάσει από σημεία που δεν αντέχουν μεγάλο φορτίο (π.χ. κεραμοσκεπές).

Οι πολυστρωματικοί σωλήνες και η τιμή τους

3. Η τιμή τους είναι ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα. Οι πολυστρωματικοί σωλήνες είναι φθηνότεροι από τους παραδοσιακούς χάλκινους σωλήνες. Επίσης, οι περισσότεροι πολυστρωματικοί σωλήνες που κυκλοφορούν στην αγορά είναι μονωμένοι εξωτερικά. Έτσι, μηδενίζεται και το κόστος της μόνωσης που θα απαιτούνταν για τους πλαστικούς και τους χάλκινους σωλήνες. Φυσικά, ανάλογα με την εταιρεία κατασκευής, τις προδιαγραφές που θέλουμε και την συνδεσμολογία υπάρχει μια μεγάλη διακύμανση στο κόστος τους. Μπορεί να αγγίξει το κόστος εγκατάστασης χαλκοσωλήνων, αλλά γενικά είναι πιο οικονομικοί.

Οι πολυστρωματικοί σωλήνες και η χρήση τους

4. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις περισσότερες εγκαταστάσεις ύδρευσης ή θέρμανσης και να συνδυαστούν με χάλκινους ή πλαστικούς σωλήνες, χωρίς πρόβλημα. Αυτό το χαρακτηριστικό τους καθιστά την καλύτερη λύση αν πρέπει να κάνουμε επιδιορθώσεις σε δίκτυο νερού που αποτελείται από σιδερένιους σωλήνες. Η άμεση σύνδεση χάλκινου σωλήνα με σιδερένιο σωλήνα προκαλεί  ηλεκτρόλυση και γρήγορη διάβρωση, οπότε στην περίπτωση αυτή επιλέγουμε τους πολυστρωματικούς σωλήνες.

Οι πολυστρωματικοί σωλήνες και η αντοχή τους

5. Είναι πολύ ανθεκτικοί στην εσωτερική διάβρωση και με μικρότερες πιθανότητες ρηγμάτων και διαρροών, αφού δεν υπάρχουν συγκολλήσεις, αλλά μόνο σύνδεσμοι.

Οι πολυστρωματικοί σωλήνες και η κατασκευή τους

6. Οι πολυστρωματικοί σωλήνες από αξιόπιστους κατασκευαστές, έχουν πολύ καλές μηχανικές ιδιότητες, ισάξιες και μερικές φορές και ανώτερες με αυτές των χάλκινων σωλήνων:  Έχουν ελάχιστη γραμμική διαστολή. Δεν διαβρώνονται από τα οικοδομικά υλικά. Είναι ανθεκτικοί στις υψηλές πιέσεις και στις υψηλές θερμοκρασίες και έχουν διάρκεια ζωής που αγγίζει τα 50 χρόνια.

Οι πολυστρωματικοί σωλήνες και η τοποθέτηση τους

7. Είναι ελαφρείς και διατηρούν το σχήμα τους ακόμη και όταν στο εσωτερικό τους κυκλοφορεί νερό σε υψηλές θερμοκρασίες. Δίνει τη δυνατότητα να τοποθετούνται τα στηρίγματά τους σε μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους. Γεγονός που κάνει ευκολότερη, ταχύτερη και οικονομικότερη την τοποθέτησή τους.

Οι πολυστρωματικοί σωλήνες και η διάρκεια τους

Βέβαια εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως η παρουσία τους στην αγορά δεν ξεπερνά τα 25 χρόνια. Η εκτεταμένη χρήση τους γίνεται στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια. Γι αυτό τον λόγο δεν υπάρχουν δεδομένα για την συμπεριφορά των πολυστρωματικών σωλήνων μετά από πολυετή χρήση.  Παρόλο που η τεχνολογία τους έχει εξελιχθεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια, οι πολυστρωματικοί σωλήνες δεν μπορούν ακόμα να αντικαταστήσουν πλήρως τους μεταλλικούς σωλήνες στα δίκτυα ύδρευσης και θέρμανσης. Η χρήση των χαλκοσωλήνων εξακολουθεί να είναι η πρώτη επιλογή σε πολλές περιπτώσεις.

Αν, λοιπόν, ανακαινίζετε το σπίτι σας, η αλλαγή των υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να φροντίσετε. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και ένας εξειδικευμένος υδραυλικός θα έρθει στο χώρο σας και θα σας προτείνει την καταλληλότερη και την πιο σύγχρονη λύση για τις ανάγκες του χώρου σας.

Ποιες περιοχές εξυπηρετούμε; 

 

o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Αθήνα 

 • Πολυστρωματικοί σωλήνες στην Αθήνα και στα Κεντρικά Προάστια: o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Αθήνα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Βύρωνα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Γαλάτσι, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Δάφνη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στου Ζωγράφου, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Καισαριανή, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Νέα Φιλαδέλφεια, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στον Υμηττό

o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στα Νότια Προάστια 

 • Πολυστρωματικοί σωλήνες στα Νότια Προάστια: o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στον Άγιο Δημήτριο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στον Άλιμο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Αργυρούπολη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Γλυφάδα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί  στο Ελληνικό, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Ηλιούπολη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Καλλιθέα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Μοσχάτο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Νέα Σμύρνη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Παλαιό Φάληρο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στον Ταύρο

o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Ανατολική Αττική 

 • Πολυστρωματικοί σωλήνες στην Ανατολική Αττική: o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στον Άγιο Στέφανο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Άνοιξη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στα Άνω Λιόσια, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Ανθούσα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη ΒάρηΒουλιαγμένη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Βούλα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Διόνυσο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Δροσιά, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στους Θρακομακεδόνες, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Κορωπί, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Μενίδι (Αχαρνές), o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Παιανία, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Παλλήνη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Πικέρμι, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί Σπάτα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Σταμάτα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Φυλή

o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Δυτική Αττική 

 • Πολυστρωματικοί σωλήνες στη Δυτική Αττική: o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στον Ασπρόπυργο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Ελευσίνα

o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στα Δυτικά Προάστια

 • Πολυστρωματικοί σωλήνες στα Δυτικά προάστια: o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Αγία Βαρβάρα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στους Άγιους Αναργύρους, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Αιγάλεω, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Ίλιον, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Καματερό, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Περιστέρι, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Πετρούπολη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Χαϊδάρι

o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στα Βόρεια Προάστια

 • Πολυστρωματικοί σωλήνες στα Βόρεια Προάστια: o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Αγία Παρασκευή, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στα Βριλήσσια, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Εκάλη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Κηφισιά, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Λυκόβρυση, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Μαρούσι, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στα Μελίσσια, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Μεταμόρφωση, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Νέα Ερυθραία, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Νέα Ιωνία, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Νέο Ηράκλειο, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στου Παπάγου, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Πεντέλη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στην Πεύκη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Φιλοθέη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Χαλάνδρι, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Χολαργό, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Ψυχικό

o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στον Πειραιά

 • Πολυστρωματικοί σωλήνες στον Πειραιά: o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στον Α.Ι. Ρέντη, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Δραπετσώνα, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Κερατσίνι, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στον Κορυδαλλό, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στη Νίκαια, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στον Πειραιά, o-ydravlikos.gr εξυπηρετεί στο Πέραμα.

 

Τον o-ydravlikos.gr τον στηρίζει omastoras.gr

Τον o-ydravlikos.gr τον στηρίζει omastoras.gr

 

Σχετικά άρθρα

5 Σχόλια

 1. Πολυστρωματικοί σωλήνες
  Καθαριότητα, οικονομία, άμεση εξυπηρέτηση και πάρα πολύ καλή δουλειά. Το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του.

 2. Πολυστρωματικοί σωλήνες
  Όλοι τους είναι επαγγελματίες. Άμεση εξυπηρέτηση!

 3. Πολυστρωματικοί σωλήνες
  Εξυπηρέτηση, τέλειο αποτέλεσμα, εγγύηση και οικονομία.

 4. Πολυστρωματικοί σωλήνες
  Πολύ ικανοποιημένος από όλες τις εργασίες.

 5. Πολυστρωματικοί σωλήνες
  Πολύ καλή εργασία και αποτέλεσμα. Ένα μπράβο στον o-ydravlikos.gr

Κάλεσε στο 698-80-54-006 για να πάρεις ΔΩΡΕΑΝ προσφορά για εκτίμηση της βλάβης.
+ +