Μπαταρίες μπάνιου και κουζίνας

Όταν σχεδιάζετε την ανακαίνιση του μπάνιου ή της κουζίνας σας, πρέπει να έχετε υπολογίσει τα πάντα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, για να μην έχετε μετά μερεμέτια, ξηλώματα και μπαλώματα.

Αν οι μπαταρίες στις βρύσες μπορεί να σας φαίνεται ένα θέμα χωρίς μεγάλη σημασία, τότε ήρθε ο καιρός να αναθεωρήστε αυτή την άποψη. Γιατί ακόμη και η μπαταρία της βρύσης είναι ένας ακόμη παράγοντας που καθορίζει τις επιλογές στο σχεδιασμό ή στην ανακαίνιση του μπάνιου ή της κουζίνας.

Και αυτό γιατί; Επειδή ακόμη και οι μπαταρίες που θα τοποθετήσουμε στις βρύσες του μπάνιου ή της κουζίνας έχουν άμεση σχέση με την υδραυλική εγκατάσταση και τον σχεδιασμό της. Όπως επίσης οι μπαταρίες έχουν άμεση σχέση με την επιλογή του νιπτήρα ή του νεροχύτη στον οποίο θα τοποθετηθούν. Γι΄ αυτό και καθορίζουν την αγορά του, ή και το αντίστροφο.

 

Σε κάθε περίπτωση, η αλλαγή της παλιάς μπαταρίας και η τοποθέτηση μίας καινούριας στο μπάνιο ή στην κουζίνα έρχεται να βάλει την τελευταία πινελιά στην ανακαίνιση του χώρου. Θα παρατηρήσετε ότι ακόμη και η απλή αλλαγή της παλιάς μπαταρίας με μία καινούρια προσθέτει στο χώρο αξία με μικρό κόστος. Δεν χρειάζεται λοιπόν να κάνετε δραματικές ανακαινίσεις για να φανούν οι αλλαγές και να ομορφύνει το σπίτι και η καθημερινότητά σας. Αρκεί να ξεφορτωθείτε τις παλιές μπαταρίες που έχετε στο σπίτι σας εδώ και τριάντα χρόνια και οι οποίες, μετά από τόσα χρόνια, έχουν χάσει πια τη λάμψη τους και την λειτουργικότητά τους από τη χρήση και τη φθορά από τα άλατα.

Μπορείτε να διαλέξετε ένα οποιοδήποτε μοντέλο, μοντέρνο ή κλασσικό, που ταιριάζει στο ύφος του χώρου σας, από μία μεγάλη γκάμα τέτοιων προϊόντων που κυκλοφορεί στην αγορά. Ενδεχομένως, να μπερδευτείτε από την μεγάλη ποικιλία που διαθέτει σήμερα η εμπορική αγορά σε μπαταρίες μπάνιου και κουζίνας.

 

Προτεραιότητα σε αυτή την περίπτωση έχει, όχι μόνο η καλή ποιότητα που θεωρείται απαραίτητη, αλλά και το προσωπικό σας γούστο, καθώς και το στυλ του μπάνιου σας.

Στην αγορά θα βρείτε πολλά μοντέλα σε επιτοίχιες (εντοιχισμένες) και επικαθήμενες μπαταρίες που ταιριάζουν αναλογα με τα είδη υγιεινής, όπως ο νιπτήρας ή ο νεροχύτης, που έχετε επιλέξει.

Δείτε πιό σας ταιριάζει, και είναι χρηστικό ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Κατηγορίες μπαταριών με κριτήριο τον τρόπο τοποθέτησης

 1. Μπαταρίες επίτοιχες

Οι επίτοιχες μπαταρίες για νιπτήρα, νεροχύτη, ή μπανιέρα/ντουζιέρα στερεώνονται στον τοίχο κατευθείαν στους σωλήνες παροχής ψυχρού και θερμού νερού. Όλο το σώμα της μπαταρίας είναι εξωτερικό. Χρησιμοποιούνται εδώ και πολλές δεκαετίες και θα τις βρείτε σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων.

 

  

 

2. Μπαταρίες εντοιχιζόμενες

Σήμερα στα μοντέρνα μπάνια των σπιτιών, αλλά και στις κουζίνες, οι τάσεις της αρχιτεκτονικής στρέφονται προς τις εντοιχιζόμενες μπαταρίες.

Η επιλογή αυτή είναι στοιχείο υψηλής αισθητικής και προτιμάται εδώ και δεκαετίες σε σύγχρονες κατασκευές μπάνιου, ιδιαίτερα για επαγγελματικούς χώρους (ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες). Οι εντοιχιζόμενες μπαταρίες έχουν δύο τμήματα, το εξωτερικό και το εντοιχισμένο.

Αν το μπάνιο σας είναι μοντέρνο και ο νιπτήρας που έχετε επιλέξει δεν έχει τρύπες για να τοποθετηθεί η μπαταρία της βρύσης, τότε η επιλογή μίας εντοιχιζόμενης μπαταρίας είναι η καλύτερη λύση.

 

 

3. Μπαταρίες επικαθήμενες

Οι επικαθήμενες μπαταρίες για το μπάνιο τοποθετούνται πάνω στη βάση του νιπτήρα ή της μπανιέρας στις ειδικές τρύπες που έχουν προβλεφθεί.
Υπάρχουν πολλά μοντέλα στην αγορά που ταιριάζουν σε όλα τα είδη υγιεινής. Μπορείτε να διαλέξετε το μοντέλο που ταιράζει στο δικό σας.

 

 

 

Αντίστοιχη ποικιλία σε επικαθήμενες μπαταρίες για κάθε στυλ θα βρείτε στην αγορά και για το νεροχύτη της κουζίνας. Η σύγχρονη τάση τα τελευταία χρόνια στις μπαταρίες κουζίνας είναι τα επικαθήμενα μοντέλα με τη βρύση-τηλεφωνο. Μία επιλογή χρηστική που έχουν λατρέψει οι σύγχρονες νοικοκυρές.

 

 

Αν έχετε ανάγκη από υδραυλικό έλεγχο, επισκευή ή συμβουλές,

καλέστε άμεσα στο 698-80-54-006

ή στείλε μας ένα μήνυμα στο Facebook

ή στείλτε μας email

για να έρθουμε άμεσα στο χώρο σας και να δώσουμε λύση γρήγορα και οικονομικά στα υδραυλικά του χώρου σας.

Τον Υδραυλικό στηρίζει

Ο Μάστορας

Διαβάστε σχετικά ...