Μπάνιο: Γιατί πρέπει να είναι κλειστό το καπάκι της λεκάνης

αντικατάσταση τουαλέτας από υδραυλικό

Τουαλέτα και κανόνες υγιεινής

Κι ενώ όλοι μας προσέχουμε τα μικρόβια και τηρούμε βασικούς κανόνες υγιεινής, κάποιοι αφήνουν ανοικτό το καπάκι της τουαλέτας στο μπάνιο!

Ίσως μερικοί από εσάς να μην βρίσκουν κάτι κακό σε αυτό, κάποιοι άλλοι, όμως, το θεωρούν μία απαίσια συνήθεια.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι μελέτες για το θέμα συγκλίνουν στην άποψη ότι το κλειστό καπάκι στη λεκάνη της τουαλέτας είναι ένας σημαντικός κανόνας υγιεινής, που οι περισσότεροι παρακάμπτουν.

Από την πλευρά τους οι τεχνίτες υδραυλικοί υπεραμύνονται αυτής της άποψης τονίζοντας ότι το κλειστό καπάκι της λεκάνης στο μπάνιο όχι μόνο κρατά μακριά τα μικρόβια, αλλά εμποδίζει και την υγρασία να επεκταθεί στο χώρο.

Δείτε παρακάτω γιατί πρέπει να μένει κλειστό το καπάκι της τουαλέτας:

Κρατά μακριά την υγρασία στο μπάνιο

Το μπάνιο αποτελεί τον πιο υγρό χώρο του σπιτιού και το περιβάλλον του είναι ιδανικό για το σχηματισμό υγρασίας και μούχλας σε τοίχους, πλακάκια και αρμούς. Μία καθημερινή εισβολή υγρασίας που δέχεται αυτός ο χώρος είναι και από το νερό που πέφτει με πίεση από το καζανάκι στη λεκάνη της τουαλέτας, σηκώνοντας ένα σύννεφο υγρασίας το οποίο απλώνεται και νοτίζει σχεδόν όλο το χώρο.

Κρατήστε μακριά αυτή την εισβολής υγρασίας τηρώντας έναν απλό βασικό κανόνα υγιεινής: Το καζανάκι χρησιμοποιείται μόνο όταν το καπάκι της λεκάνης είναι κλειστό. Έτσι η λεκάνη σφραγίζει και περιορίζεται η εξάπλωση υγρασίας και μικροβίων στο μπάνιο.

Επίσης, ακόμα και αν δεν χρησιμοποιείται το καζανάκι, το μόνιμα κλειστό καπάκι εμποδίζει την εξάτμιση του νερού που υπάρχει στο σιφώνι της λεκάνης και μειώνεται η υγρασία στον αέρα του μπάνιου.

καζανάκι που τρέχει ο υδραυλικός

Περιορίζει τα μικρόβια στο μπάνιο

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μολυσμένα σταγονίδια νερού μπορούν να παραμείνουν στις κοντινές επιφάνειες του μπάνιου ακόμη και 90 λεπτά μετά τη χρήση της τουαλέτας. Εκεί που, για παράδειγμα έχετε την οδοντόβουρτσα σας. Τα μικρόβια δεν είναι εκεί μόνο όταν χρησιμοποιείται η τουαλέτα, αλλά όλη την ώρα. Γι΄ αυτό το καπάκι της λεκάνης πρέπει να κλείνει.

Βοηθά να μην χάσετε πράγματα

Σε πόσους δεν έχει τύχει να πέσει, κατά λάθος, το ρολό του χαρτιού μέσα στην τουαλέτα; Αυτό δεν είναι τίποτα… Πού να δείτε τι βρίσκουν οι υδραυλικοί κατά καιρούς να έχει πέσει στην αποχέτευση… Από γαμήλια δακτυλίδια μέχρι κινητά τηλέφωνα και πλαστικά παιχνιδάκια!

Κρατήστε μακριά όλα αυτά τα ανεπιθύμητα αντικείμενα για τις σωληνώσεις της αποχέτευσης που μπορεί να δημιουργήσουν μεγαλύτερες ζημίες, κλείνοντας την λεκάνη στο μπάνιο με το καπάκι της. Τόσο απλό!

Προσοχή! Μικρά παιδιά στο μπάνιο

Τα νήπια κινούνται γρήγορα, τρέχουν και εξερευνούν κάθε γωνιά μέσα στο σπίτι. Προσοχή όμως στο παιχνίδι τους τρέχοντας μπορεί να γλιστρήσουν στο μπάνιο- και έτσι όπως δεν έχουν ακόμα καλή ισορροπία- είναι εύκολο να πέσουν με το κεφάλι-πρώτα- στην λεκάνη της τουαλέτας. Κλείστε λοιπόν όχι μόνο το καπάκι της λεκάνης αλλά και την πόρτα τού μπάνιου για να μην έχουν πρόσβαση τα νήπια χωρίς επίβλεψη.


Αυτοί είναι κάποιοι βασικοί κανόνες για τον υγειονομικό σκοπό της τοποθέτησης τόσο του καθίσματος όσο και του καπακιού στην λεκάνη της τουαλέτας. Χρειάζεται μόνο ένα δευτερόλεπτο και μία κίνηση για να κλείσει το καπάκι στη λεκάνη και δεν κοστίζει τίποτα.

Είναι όμως μία σπουδαία υπόθεση για όλους, σωστά;

Αν έχετε ανάγκη από υδραυλικό έλεγχο, επισκευή ή συμβουλές,

καλέστε άμεσα στο 698-80-54-006

ή στείλε μας ένα μήνυμα στο Facebook

ή στείλτε μας email

για να έρθουμε άμεσα στο χώρο σας και να δώσουμε λύση γρήγορα και οικονομικά στα υδραυλικά του χώρου σας.

Τον Υδραυλικό στηρίζει

Ο Μάστορας

Διαβάστε σχετικά ...