Φθινόπωρο: ‘Ωρα για καθαρισμό του καλοριφέρ σας!

υδραυλικό σώμα θέρμανσης στη Ραφήνα

Και από… Αύγουστο, χειμώνα!

Κάθε φθινόπωρο επανέρχεται στο προσκήνιο το ζήτημα της θέρμανσης, η σωστή συντήρηση και ο καθαρισμός του συστήματος καλοριφέρ.

Είναι η εποχή που σκεφτόμαστε πώς θα έχουμε ζεστασιά τον χειμώνα που μας έρχεται αλλά και πώς θα κάνουμε οικονομία στην κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης. Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι η συντήρηση και ο καθαρισμός του καλοριφέρ.

Και αυτό γιατί, τόσο η συντήρηση των σωμάτων του καλοριφέρ όσο και ο καθαρισμός ολόκληρου του συστήματος θέρμανσης, συμβάλλουν στην κατακόρυφη βελτίωση της απόδοσης και συνεπώς στη μείωση κατανάλωσης του πετρελαίου.

Καθαρισμός και συντήρηση καλοριφέρ: Η λύση για οικονομία στο πετρέλαιο θέρμανσης

Η συντήρηση του καυστήρα καλοριφέρ πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. Μόνο έτσι αποφεύγουμε προβλήματα οικονομικά και θέματα ασφαλείας. Συνεπώς πρέπει σε ετήσια βάση να ελέγχονται ο καυστήρας πετρελαίου ή αερίου, ο λέβητας, το δοχείο διαστολής, ο αυτόματος πληρωτής, τα αυτόματα εξαεριστικά, η δεξαμενή πετρελαίου, ο κυκλοφορητής, οι ηλεκτροβάνες, οι βαλβίδες ασφαλείας και αν ο ελεγκτής το κρίνει απαραίτητο, να επισκευαστούν ή και να αντικατασταθούν τα μέρη αυτά. Για την διαδικασία αυτή θα χρειαστείτε τη συνδρομή ειδικού τεχνίτη.

Συνήθως αυτή η εργασία γίνεται κατά τους μήνες Μάιο-Σεπτέμβριο όταν το καλοριφέρ σταματά να λειτουργεί. Δεν είναι λίγοι όμως αυτοί που κάνουν συντήρηση στον καυστήρα το φθινόπωρο πριν λειτουργήσει το σύστημα θέρμανση.

Επιπλέον, ο καθαρισμός του καλοριφέρ έχει εξίσου σημαντικό ρόλο στην καλή και αποτελεσματική λειτουργία του, και πρέπει να γίνεται τουλάχιστον κάθε 3 χρόνια από ειδικό τεχνίτη.

Η εργασία αυτή γίνεται το φθινόπωρο και πριν ξεκινήσει να λειτουργεί το καλοριφέρ για το χειμώνα.

Με τον καθαρισμό απομακρύνεται η λάσπη και το ίζημα που έχει “καθίσει” στον λέβητα και στα σώματα του καλοριφέρ. Έτσι, το σύστημα του καλοριφέρ λειτουργεί καλύτερα, ο λέβητας έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και, συνεπώς, εξασφαλίζουμε και μεγαλύτερη οικονομία στην κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης.

Συστήνουμε, λοιπόν, κάθε 3 χρόνια να κάνετε καθαρισμό στο σύστημα του καλοριφέρ της πολυκατοικίας ή του σπιτιού σας το φθινόπωρο πριν ξεκινήσει η λειτουργία θέρμανσης.

Είναι μία εγγυημένη για το αποτέλεσμα εργασία προκειμένου να έχετε τον χειμώνα ζεστασιά και οικονομία στην κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης!

Εξαέρωση του καλοριφέρ: μία δουλειά που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας

Μία ακόμη σημαντική εργασία για να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα το καλοριφέρ σας είναι και ο τυπικός έλεγχος των σωμάτων, δηλαδή η εξαέρωση.

Εδώ δεν απαιτείται καν η συνδρομή ειδικού τεχνικού. Η διαδικασία είναι απλή και μπορείτε να την κάνετε μόνοι σας κάθε φθινόπωρο, πριν την έναρξη της λειτουργίας του καλοριφέρ για τη νέα χειμερινή περίοδο.

Γιατί πρέπει να γίνεται η εξαέρωση;  Επειδή, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η κεντρική θέρμανση δεν λειτουργεί, συμβαίνει πολλές φορές να εισχωρεί αέρας στο κλειστό σύστημα νερού. Όταν ο αέρας εισχωρήσει στο σύστημα, τότε το ζεστό νερό δεν μπορεί να κυκλοφορήσει αποτελεσματικά και να ζεστάνει τα σώματα του καλοριφέρ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη απόδοση του συστήματος και την κατανάλωση πετρελαίου.

Πώς να κάνετε η εξαέρωση στα σώματα του καλοριφέρ: Για την εξαέρωση των σωμάτων του καλοριφέρ χρειάζεστε ένα ειδικό κλειδάκι-πεταλούδα ή ένα κατσαβίδι- ανάλογα τον τύπο του καλοριφέρ σας- και μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας χωρίς τη βοήθεια ειδικού. Ανάψτε πρώτα το καλοριφέρ και περιμένετε να ζεσταθεί το νερό. Στο πάνω μέρος του σώματος υπάρχει μια βαλβίδα εξαέρωσης που έχει τοποθετηθεί εκεί για να μπορεί να βγει ο παγιδευμένος αέρας από το σύστημα. Κρατείστε ένα μικρό δοχείο κάτω από την βαλβίδα και ανοίξτε την με το κατσαβίδι ή με το ειδικό κλειδί. Μόλις ο αέρας σταματήσει να βγαίνει και αρχίσει να τρέχει το νερό, κλείστε τη βαλβίδα εξαέρωσης γυρνώντας το κλειδί δεξιόστροφα.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να αναλάβουμε τον καθαρισμό και τη συντήρηση του συστήματος καλοριφέρ σας στις οικονομικότερες τιμές.

Αν έχετε ανάγκη από υδραυλικό έλεγχο, επισκευή ή συμβουλές,

καλέστε άμεσα στο 698-80-54-006

ή στείλε μας ένα μήνυμα στο Facebook

ή στείλτε μας email

για να έρθουμε άμεσα στο χώρο σας και να δώσουμε λύση γρήγορα και οικονομικά στα υδραυλικά του χώρου σας.

Τον Υδραυλικό στηρίζει

Ο Μάστορας

Διαβάστε σχετικά ...