Ηλιακός Θερμοσίφωνας – Πλεονεκτήματα

Τα 6 βασικότερα πλεονεκτήματα του ηλιακού θερμοσίφωνα

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας εκμεταλλεύεται την ηλιακή ενέργεια με σκοπό να ζεστάνει το νερό. Μέσω του ηλιακού συλλέκτη λοιπόν μπορούμε να θερμάνουμε το νερό με πολύ καλή απόδοση. Στη χώρα μας ευτυχώς υπάρχει μεγάλη ηλιοφάνεια, οπότε μπορούμε πολύ εύκολα να εκμεταλλευτούμε όλα τα πλεονεκτήματα του ηλιακού θερμοσίφωνα. Θα προσπαθήσουμε να μη μπούμε σε τεχνικά ζητήματα. Θέλουμε να κάνουμε κατανοητό σε εσάς όσο πιο εύκολα γίνεται, τις χρησιμότητες του και γιατί να επιλέξετε ηλιακό θερμοσίφωνα για το σπίτι σας !

1) Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι μια δοκιμασμένη τεχνολογία.

Το πρώτο πλεονέκτημα που έχει ένας ηλιακός θερμοσίφωνας είναι η αξιόπιστη τεχνολογία του. Έχει δοκιμαστεί εδώ και δεκαετίες, ενώ βελτιώνονται συνεχώς τα χαρακτηριστικά του. Επίσης υπάρχουν αρκετές σοβαρές εταιρείες  κατασκευής και στην Ελλάδα, με μεγάλη τεχνογνωσία και ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα. Ανάλογα με τις ανάγκες σας και το κλίμα της περιοχής σας μπορείτε να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο ηλιακού θερμοσίφωνα για σας.

2) Δεν έχουμε απώλειες ενέργειας.

Η ηλιακή ενέργεια είναι αστείρευτη και δωρεάν. Η μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε θερμική ενέργεια που γίνεται στον ηλιακό συλλέκτη, έχει μικρές απώλειες, σε σχέση με τους άλλους τρόπους θέρμανσης του νερού. Σήμερα με την εξέλιξη της τεχνολογίας του ηλιακού συλλέκτη, περίπου το 80% της ηλιακής ενέργειας μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια.

3) Είναι μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.

Η Ελλάδα είναι χώρα με μεγάλη ηλιοφάνεια όλον τον χρόνο και η παραγωγή ζεστού νερού από τον ηλιακό θερμοσίφωνα μπορεί να είναι αδιάκοπη. Ακόμα και σε περιοχές που επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα ή  η συννεφιά κρατάει για ημέρες, υπάρχουν κατάλληλοι τύποι ηλιακού θερμοσίφωνα, που με την σωστή συντήρηση, μπορούν να παράγουν ζεστό νερό τις περισσότερες μέρες του χρόνου. Με αυτόν τον τρόπο, το να έχετε ζεστό νερό δεν εξαρτάται ούτε από το δίκτυο ηλεκτροδότησης, ούτε από την χρήση καυσίμου που θα θερμάνει το νερό του μπόϊλερ.

4) Τοποθετείται εύκολα

Το να τοποθετηθεί ένα ολοκληρωμένο ηλιακό σύστημα είναι πάρα πολύ εύκολο. Είναι μια διαδικασία πολύ απλή που μπορεί να γίνει από υδραυλικό. Επίσης η συντήρηση ολόκληρου του συστήματος είναι πολύ μικρή. Έτσι εξοικονομείτε χρήματα και μπορείτε να τα διαθέσετε κάπου αλλού.

5) Μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα

Με τον ηλιακό θερμοσίφωνα εξοικονομούμε αρκετά χρήματα, αφού έχει υπολογιστεί πως ένα νοικοκυριό ξοδεύει περίπου το 5,7% της ετήσιας ηλεκτρικής ενέργειας  για την θέρμανση του νερού. Μία οικογένεια 4 ατόμων έχει κάνει απόσβεση σε 3-5 χρόνια το κόστος για την αγορά και την εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα.

6) Είναι μια οικολογική λύση

Με τα ηλιακά συστήματα και τη μετατροπή της ηλιακής θερμότητας σε ενέργεια δεν επιβαρύνεται το περιβάλλον. Οι ρύποι που εκπέμπονται από τη μετατροπή είναι ελάχιστοι. Οπότε συμβάλουμε και εμείς στη καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Σκεφτείτε τα τελευταία χρόνια πόση συζήτηση γίνεται για τη κλιματική αλλαγή και τη πράσινη ενέργεια.

Αυτά είναι τα κυριότερα πλεονεκτήματα ενός ηλιακού θερμοσίφωνα. Όπως καταλαβαίνετε μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα και να συμβάλετε και εσείς με τον δικό σας τρόπο στη προστασία του περιβάλλοντος. Από την εμπειρία μας τον συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Εμείς μπορούμε πολύ εύκολα να αναλάβουμε τη τοποθέτηση του και την συντήρηση του. Επίσης επιδιορθώνουμε όλες τις βλάβες και ζημιές που μπορεί να προκληθούν. Για οποιαδήποτε απορία είτε αν αποφασίσατε να τοποθετήσετε και εσείς ηλιακό θερμοσίφωνα, επικοινωνήστε μαζί μας!

Καλέστε μας στο 698-80-54-006  ή στείλτε μας μήνυμα στο Facebook

ή  στείλτε μας email , για οποιαδήποτε εργασία

στον ηλιακό σας θερμοσίφωνα.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Τον Υδραυλικό στηρίζει

Ο Μάστορας

Διαβάστε σχετικά ...