Βουλωμένη Λεκάνη τουαλέτας – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τελευταία ενημέρωση

Πολλοί νομίζουν ότι η λεκάνη της τουαλέτας είναι ο μαγικός σκουπιδοφάγος του σπιτιού. Πετάμε μέσα τα πάντα, τραβάμε το καζανάκι και τα απορρίμματα εξαφανίζονται ως δια μαγείας. Λάθος! Τα απορρίμματα εξαφανίζονται από τα μάτια μας, αλλά καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα, στο υπέδαφος ή σε θάλασσες και ποτάμια ενώ από που θα συμβεί κάποια στιγμή είναι να… βουλώσει η λεκάνη μας!

Τι να κάνετε αν βουλώσει η λεκάνη της τουαλέτας

Εάν λοιπόν παρατηρήσετε ότι η στάθμη της τουαλέτας σας είναι αρκετά πιο ψηλά από το συνηθισμένο μην αγνοήσετε τις την προειδοποίηση, είναι ένδειξη ότι κάτι έχει μπλοκάρει τις σωληνώσεις.

Εάν η βλάβη δεν είναι αρκετά σοβαρή τότε είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να λυθεί και μπορείτε εσείς να το κάνετε. Ο απλούστερος τρόπος για να ελευθερωθεί το σιφόνι είναι η απόφραξη με την παραδοσιακή βεντούζα των υδραυλικών ή με την πιο σύγχρονη, αντλία αναρρόφησης.

Υπάρχουν δύο μεγέθη βεντούζας. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε διαφορετική βεντούζα για τους νεροχύτες και διαφορετική για την τουαλέτα. Επιλέξτε το μέγεθος που εφάπτεται καλύτερα στο μέρος που θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε, αλλά και για λόγους υγιεινής. Δεν θα πρέπει να τις μπερδεύετε και να τις χρησιμοποιείτε εναλλάξ.

Σε όλες αυτές τις εργασίες απόφραξης πρέπει να φοράτε λαστιχένια γάντια για λόγους υγιεινής. Θα πρέπει να απολυμαίνονται τα χέρια σας αλλά και όλου του εξοπλισμού μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

Αν δεν καταφέρετε να ξεβουλώσει η λεκάνη αποφύγετε να ρίξετε χημικά απορρυπαντικά, σαπούνια, σόδες, ξύδι και άλλα… γιατροσόφια που ενδεχομένως θα σάς συμβουλεύσουν κάποιοι. Το πιθανότερο είναι να δημιουργήσετε μεγαλύτερα προβλήματα.

Καλέστε λοιπόν άμεσα υδραυλικό.

Προσοχή στα χημικά αποφρακτικά

Μην τα χρησιμοποιείτε. Τα χημικά καθαριστικά δεν είναι φιλικά ούτε προς το περιβάλλον ούτε προς τους αποχετευτικούς σωλήνες και δημιουργούν προβλήματα στο υδραυλικό σύστημα. Επίσης είναι πολύ επικίνδυνα κατά τη χρήση τους.

Τι δεν πετάμε στην λεκάνη της τουαλέτας

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πετάμε στη λεκάνη της τουαλέτας:

Χαρτί υγείας ακόμη κι αν είναι βιοδιασπώμενο.

Μωρομάντηλα: μπορεί να είναι κάτι πολύ κοντινό στο χαρτί υγείας, αλλά έχει διαφορετική υφή.
Αυτοκόλλητους επιδέσμους: Δεν είναι βιοδιασπώμενοι και περιέχουν κόλλα. Συνήθως κολλούν στις σωληνώσεις και συγκεντρώνουν μικρόβια.

Άμμο γάτας: Η άμμος για την τουαλέτα της γάτας είναι είναι βαρύ ανόργανο υλικό και μείνει μέσα σε σωληνώσεις, ενώ τα περιττώματα της γάτας μπορεί να περιέχουν παράσιτα βλαβερά για άλλα είδη.

Τσίχλες: Οι τσίχλες κολλούν παντού, επομένως είναι σαφές το γιατί δεν πρέπει να καταλήγουν στην τουαλέτα.
Γόπες τσιγάρων: Περιέχουν χημικά και το φίλτρο δεν είναι βιοδιασπώμενο.

Προφυλακτικά: Δεν διασπώνται και είναι πολύ εύκολο να φράξουν τις σωληνώσεις.

Καλλυντικά: Οι σκιές, οι κρέμες και τα κραγιόν περιέχουν συστατικά που είναι πιθανόν να προκαλέσουν προβλήματα στη διαδικασία του βιολογικού καθαρισμού.

Οδοντικό νήμα: Συμβάλλει σημαντικά στο να βουλώσει πιο γρήγορα η τουαλέτα.

Σερβιέτες και παιδικές πάνες: Και τα δύο προϊόντα αποτελούνται από νάιλον.

Λίπη από την κουζίνα: Δημιουργούν λιπαρές μάζες μέσα στις σωληνώσεις μας.

Τρίχες: Οι τρίχες είναι καταστροφικές για τις σωληνώσεις. «Σκαλώνουν» παντού και είναι το βασικό «συστατικό» μιας βουλωμένης λεκάνης.

Φάρμακα: Τα φάρμακα είναι χημικές ουσίες και δεν πρέπει να καταλήγουν στην αποχέτευση.

Επίσης να έχετε το νου σας στα παιδιά γιατί συμβαίνει συχνά να ρίχνουν πλαστικά παιχνιδάκια στη λεκάνη της τουαλέτας. Καλό είναι τέλος να αποφεύγετε και τη χρήση των πλαστικών κρεμαστών αρωματικών με το γαντζάκι γιατί μπορούν να πέσουν πολύ εύκολα μέσα στην τουαλέτα.

 

Ο Υδραυλικός

 

Σχετικά άρθρα

Κάλεσε στο 698-80-54-006 για να πάρεις ΔΩΡΕΑΝ προσφορά για εκτίμηση της βλάβης.
+ +